U bent hier : / Home / Kluizen en brandkasten met TIPS voor de beste kluis

 

Kluizen en brandkasten met TIPS voor de beste kluis

kluis brandkast voor documenten en geld bewaring TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over kluizen en brandkasten met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.


NIEUW - Tip 7 : Waarop letten bij het kopen van een kluis voor thuis of op kantoor

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Atelier Boonen - Brussel België - www.atelierboonen.be

Daar de behoeften van de zakelijke en private gebruiker ietwat anders liggen zijn er toch een aantal criteria die voor beide categorieën van toepassing zijn. En van de eerste keuzes is te weten waartegen men zich wil beschermen: brand, inbraak of beiden.

A. Weerstand van een kluis tegen brand
Er dient een onderscheid te worden gemaakt tussen brandwering voor papier en digitale media. Papier ontbrand spontaan bij een temperatuur van ca. 175C. Digitale media zoals CD's en Tapes kunnen reeds beschadigd worden aan een temperatuur van ca. 55C.

B. Weerstand tegen inbraak
Weerstand tegen inbraak is een iets complexere materie en hangt af van verschillende factoren, zoals de situering van de verblijfplaats, risico's veroorzaakt door de aard van het te beschermen goed, additionele veiligheidssystemen. U kan een raming maken van de waarde die u in de kluis wenst op te bergen.

Geteste kluizen zijn opgedeeld in verschillende klassen, elke klasse komt overeen met een indicatie waardeberging. Deze indicatie is bepaald in samenwerking met de verzekeringssector en geeft een vrij realistisch beeld van de waarde die men maximaal in de desbetreffende kluis mag opbergen.

C. Brand en Inbraak
De meeste merken hebben tegenwoordig kluizen ontwikkeld die zowel bescherming bieden tegen brand en inbraak. Meestal zijn deze enkel brandwerend voor papier, maar bestaat de mogelijkheid om ze uit te rusten met een brandwerend binnenvak voor digitale media.

D. Bijkomende beschermingen van een kluis
Sommige kluizen hebben nog bijkomende beschermingen zoals bescherming tegen explosie of een CD "core drilling" bescherming. Bij bescherming tegen een explosie wordt een lading explosieven binnenin de kluis tot ontploffing gebracht en moet de kluis hierna nog een bepaalde bescherming tegen inbraak bieden.
"Core drilling" is een bij komende bepantsering tegen met diamant gecoate gereedschappen. Brandwerende kluizen zijn soms voorzien van waterdichte afdichtingen.

E. Verankering
Een kluis onder de 1000 kg dient verankerd te worden in de vloer of muur. Ideale ondergrond voor verankering is vol, ongescheurd kwaliteitsbeton met een minimale dikte van 150 mm. Vooral voor de lichtere kluizen is een adequate verankering cruciaal.

F. Volume van een kluis
Het volume is uiteraard afhankelijk van de goederen die u wenst op te bergen en de beschikbare plaats, ook het gewicht van de kluis kan hierbij een rol spelen. Wij raden aan voor een iets grotere kluis te opteren dan u op het moment van aankoop strikt nodig hebt.

Tip 6 : Een inbraak én brandveilige kluis

(een tip van) KluisShop

Een kluis die inbraak én brandveilig is, vergt een serieuze investering. Door een documentenbox te combineren met een inbraakveilige kluis bent u niet alleen flexibel, maar kunt u zich uitstekend beveiligen tegen inbraak en brand voor een lage prijs.

Tip 5 : Een goede kluis voorkomt diefstal

(een tip van) Kluiszorg
Uit politie onderzoek blijkt dat bij een inbraak waar een kluis in huis was deze in 96% van de gevallen ongemoeid wordt gelaten. die 4% waren niet vastgezette of bouwmarkt kluisjes die erg eenvoudig te openen zijn. Een goede kluis kopen en dan goed verankeren aan uw huis is dus de oplossing tegen inbraak!

Tip 4 : Tip voor het monteren van kluizen

(een tip van) Ad van de Ven Kluizen
In plaats van verankering van een kluis met keilbouten of chemische verankering is het ook mogelijk om het beschermingsmiddel vast te zetten met een goede montagekit. Als het dan bij plaatsing mogelijk is om de kluis in een hoek aan de onderzijde en twee zijkanten te verlijmen, is het bijkans onmogelijk om deze vlot los te wrikken met een breekijzer. De dief heeft meer tijd nodig en zijn kans op succes wordt aanzienlijk kleiner. Let wel dat het ook bij een eventuele verhuizing minder eenvoudig is het beschermingsmiddel te verplaatsen

Tip 3 : Tip voor brandkoffers

(een tip van) Brandkoffer
Vooraleer je een brandkoffer aankoopt: denk goed na wat je er in wil stoppen. Plaats de brandkoffer ook ergens waar je die zal gebruiken. Een juwelenkoffertje in de kelder plaatsen, of een muntkistje gebruiken voor grote bedragen heeft niet veel zin.

Tip 2 : Kies voor ECB-S/ESSA geteste kluizen

(een tip van) Atelier Boonen
Kies voor ECB-S/ESSA geteste kluizen, de garantie voor een constante veiligheid en kwaliteit. ECB-S is een onafhankelijke organisatie die de certificaties voor kluizen afleverd. De kluizen worden getest en gecertifierd volgens europese normen. Amper 4 testcentra voldoen aan de ECB-S criteria en zijn gemachtigd om certificaten verlenen.

De erkende test laboratoria zijn : CNNP France, SSF Sweden, VdS Germany, Instituto Giordano Italy. Andere test laboratoria uit West- en Oost - Europa zijn, uit kwaliteitsreden,tot op heden niet erkent door het ESSA. In het verleden is herhaaldelijk gebleken dat testen uitgevoerd door onbekwame laboratoria, die niet erkend zijn door het ESSA en EFSG, kluizen dekken die niet voldoen aan de norm EN1143-1.

Tip 1 : Algemene informatie kluizen en brandkasten

kluis brandkast TIPSEen kluis of brandkast wordt gebruikt om belangrijke documenten of geld veilig op te bergen. Kluizen en brandkasten worden geproduceerd uit speciale slagvaste materialen en zijn voorzien van een slot dat met een speciale sleutel of nummercombinatie kan geopend worden.

Kluizen en brandkasten kunnen tevens brandbestendig uitgevoerd worden waardoor de belangrijke documenten naast diefstal ook beschermd zijn tegen brand.

Kluizen en brandkasten zijn er in allerlei soorten en afmetingen waarbij een onderscheid gemaakt wordt tussen inbouw kluizen, die in een wand of muur ingebouwd worden, en stationaire kluizen die ergens op een vloer neergezet of gemonteerd worden.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Alarmsystemen en beveiliging TIPS
Sloten en deursloten TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)