Kluizen en brandkasten met TIPS voor de beste kluis

kluis brandkast voor documenten en geld bewaring TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over kluizen en brandkasten.

♥ Leuke kluizen kopen + promoties
- bol.com / kluizen promo's
- Amazon / kluizen promo's

FILMTIP
Leuke tips over kluizen en brandkasten van Consumentenbond

NIEUW - Tip 8 : Nuttige tips voor het kopen van een kluis

Ludo claes TIPSHet kopen van een woningkluis is een verstandige investering om uw waardevolle spullen en belangrijke documenten te beschermen. Omdat er verschillende opties op de markt beschikbaar zijn, is het essentieel om met verschillende factoren rekening te houden voordat u een aankoop doet. Hier zijn enkele tips om u door het proces te begeleiden:

Beoordeel uw behoeften: Bepaal wat u in de kluis gaat opbergen. Beveiligt u documenten, sieraden, contant geld of vuurwapens? Als u uw vereisten kent, kunt u de juiste maat en functies kiezen.

Houd rekening met de grootte en het gewicht: Kies voor een kluis die groot genoeg is om uw bezittingen in op te bergen, maar niet te omvangrijk om op de door u gewenste locatie te passen. Houd ook rekening met het gewicht, aangezien zwaardere kluizen moeilijker te verwijderen zijn voor inbrekers.

Kies het juiste type: Kluizen zijn er in verschillende soorten, waaronder muurkluizen, vloerkluizen en draagbare kluizen. Wand- en vloerkluizen kunnen discreet worden geïnstalleerd, terwijl draagbare kluizen flexibiliteit bieden, maar mogelijk minder veiligheid bieden.

Controleer het vergrendelingsmechanisme: kluizen zijn doorgaans voorzien van elektronische of mechanische sloten. Elektronische sloten bieden snelle toegang, maar hebben batterijen nodig, terwijl mechanische sloten betrouwbaar zijn, maar mogelijk langzamer openen. Biometrische sloten, die gebruik maken van vingerafdrukken, zijn ook beschikbaar, maar zijn doorgaans duurder.

Zoek naar brand- en waterbestendigheid: Selecteer een kluis met brand- en waterbestendigheid om uw waardevolle spullen te beschermen tegen onverwachte rampen. Controleer de brandklasse van de kluis en zorg ervoor dat deze voldoet aan de industrienormen voor zowel brand- als waterbestendigheid.

Evalueer de beveiligingsfuncties: Besteed aandacht aan beveiligingsfuncties zoals breekbestendige deuren, solide stalen constructie en anti-booreigenschappen. Deze kenmerken vergroten het vermogen van de kluis om inbraakpogingen te weerstaan.

Overweeg verborgen opties: Als u de voorkeur geeft aan discretie, overweeg dan kluizen die achter meubels, in muren of onder vloeren kunnen worden verborgen. Verborgen kluizen zijn minder snel het doelwit van inbrekers.

Onderzoek merken en modellen: Neem de tijd om gerenommeerde merken te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen. Zoek naar kluizen die onafhankelijk zijn getest en gecertificeerd door organisaties zoals Underwriters Laboratories (UL).

Beoordeel de installatievereisten: Bepaal of de kluis professionele installatie vereist of dat u deze zelf kunt installeren. Houd rekening met factoren zoals verankeringsvereisten en compatibiliteit met de structuur van uw huis.

Vergelijk prijzen: hoewel de prijs niet de enige bepalende factor mag zijn, kunt u de prijzen van verschillende merken en modellen vergelijken om er zeker van te zijn dat u waar voor uw geld krijgt. Bedenk dat investeren in een kluis van hoge kwaliteit een veiligheidsmaatregel voor de lange termijn is.

Controleer garantie en after-salesondersteuning: zoek naar kluizen met garantie om uw investering te beschermen. Informeer bovendien naar after-salesondersteuning en diensten die worden aangeboden door de fabrikant of detailhandelaar.

Raadpleeg een beveiligingsprofessional: Als u niet zeker weet welke kluis u moet kiezen, vraag dan advies aan een beveiligingsprofessional of slotenmaker. Zij kunnen uw specifieke behoeften beoordelen en de meest geschikte optie aanbevelen.

Door deze tips te volgen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen bij de aanschaf van een woningkluis, zodat u met een gerust hart weet dat uw waardevolle spullen veilig zijn.

Tip 7 : Waarop letten bij het kopen van een kluis voor thuis of op kantoor

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Atelier Boonen - Brussel België - www.atelierboonen.be

Daar de behoeften van de zakelijke en private gebruiker ietwat anders liggen zijn er toch een aantal criteria die voor beide categorieën van toepassing zijn. En van de eerste keuzes is te weten waartegen men zich wil beschermen: brand, inbraak of beiden.

A. Weerstand van een kluis tegen brand
Er dient een onderscheid te worden gemaakt tussen brandwering voor papier en digitale media. Papier ontbrand spontaan bij een temperatuur van ca. 175C. Digitale media zoals CD's en Tapes kunnen reeds beschadigd worden aan een temperatuur van ca. 55C.

B. Weerstand tegen inbraak
Weerstand tegen inbraak is een iets complexere materie en hangt af van verschillende factoren, zoals de situering van de verblijfplaats, risico's veroorzaakt door de aard van het te beschermen goed, additionele veiligheidssystemen. U kan een raming maken van de waarde die u in de kluis wenst op te bergen.

Geteste kluizen zijn opgedeeld in verschillende klassen, elke klasse komt overeen met een indicatie waardeberging. Deze indicatie is bepaald in samenwerking met de verzekeringssector en geeft een vrij realistisch beeld van de waarde die men maximaal in de desbetreffende kluis mag opbergen.

C. Brand en Inbraak
De meeste merken hebben tegenwoordig kluizen ontwikkeld die zowel bescherming bieden tegen brand en inbraak. Meestal zijn deze enkel brandwerend voor papier, maar bestaat de mogelijkheid om ze uit te rusten met een brandwerend binnenvak voor digitale media.

D. Bijkomende beschermingen van een kluis
Sommige kluizen hebben nog bijkomende beschermingen zoals bescherming tegen explosie of een CD "core drilling" bescherming. Bij bescherming tegen een explosie wordt een lading explosieven binnenin de kluis tot ontploffing gebracht en moet de kluis hierna nog een bepaalde bescherming tegen inbraak bieden.
"Core drilling" is een bij komende bepantsering tegen met diamant gecoate gereedschappen. Brandwerende kluizen zijn soms voorzien van waterdichte afdichtingen.

E. Verankering
Een kluis onder de 1000 kg dient verankerd te worden in de vloer of muur. Ideale ondergrond voor verankering is vol, ongescheurd kwaliteitsbeton met een minimale dikte van 150 mm. Vooral voor de lichtere kluizen is een adequate verankering cruciaal.

F. Volume van een kluis
Het volume is uiteraard afhankelijk van de goederen die u wenst op te bergen en de beschikbare plaats, ook het gewicht van de kluis kan hierbij een rol spelen. Wij raden aan voor een iets grotere kluis te opteren dan u op het moment van aankoop strikt nodig hebt.

Tip 6 : Een inbraak én brandveilige kluis

(een tip van) KluisShop

Een kluis die inbraak én brandveilig is, vergt een serieuze investering. Door een documentenbox te combineren met een inbraakveilige kluis bent u niet alleen flexibel, maar kunt u zich uitstekend beveiligen tegen inbraak en brand voor een lage prijs.

Tip 5 : Een goede kluis voorkomt diefstal

(een tip van) Kluiszorg
Uit politie onderzoek blijkt dat bij een inbraak waar een kluis in huis was deze in 96% van de gevallen ongemoeid wordt gelaten. die 4% waren niet vastgezette of bouwmarkt kluisjes die erg eenvoudig te openen zijn. Een goede kluis kopen en dan goed verankeren aan uw huis is dus de oplossing tegen inbraak!

Tip 4 : Tip voor het monteren van kluizen

(een tip van) Ad van de Ven Kluizen
In plaats van verankering van een kluis met keilbouten of chemische verankering is het ook mogelijk om het beschermingsmiddel vast te zetten met een goede montagekit. Als het dan bij plaatsing mogelijk is om de kluis in een hoek aan de onderzijde en twee zijkanten te verlijmen, is het bijkans onmogelijk om deze vlot los te wrikken met een breekijzer. De dief heeft meer tijd nodig en zijn kans op succes wordt aanzienlijk kleiner. Let wel dat het ook bij een eventuele verhuizing minder eenvoudig is het beschermingsmiddel te verplaatsen

Tip 3 : Tip voor brandkoffers

(een tip van) Brandkoffer
Vooraleer je een brandkoffer aankoopt: denk goed na wat je er in wil stoppen. Plaats de brandkoffer ook ergens waar je die zal gebruiken. Een juwelenkoffertje in de kelder plaatsen, of een muntkistje gebruiken voor grote bedragen heeft niet veel zin.

Tip 2 : Kies voor ECB-S/ESSA geteste kluizen

(een tip van) Atelier Boonen
Kies voor ECB-S/ESSA geteste kluizen, de garantie voor een constante veiligheid en kwaliteit. ECB-S is een onafhankelijke organisatie die de certificaties voor kluizen afleverd. De kluizen worden getest en gecertifierd volgens europese normen. Amper 4 testcentra voldoen aan de ECB-S criteria en zijn gemachtigd om certificaten verlenen.

De erkende test laboratoria zijn : CNNP France, SSF Sweden, VdS Germany, Instituto Giordano Italy. Andere test laboratoria uit West- en Oost - Europa zijn, uit kwaliteitsreden,tot op heden niet erkent door het ESSA. In het verleden is herhaaldelijk gebleken dat testen uitgevoerd door onbekwame laboratoria, die niet erkend zijn door het ESSA en EFSG, kluizen dekken die niet voldoen aan de norm EN1143-1.

Tip 1 : Algemene informatie kluizen en brandkasten

kluis brandkast TIPSEen kluis of brandkast wordt gebruikt om belangrijke documenten of geld veilig op te bergen. Kluizen en brandkasten worden geproduceerd uit speciale slagvaste materialen en zijn voorzien van een slot dat met een speciale sleutel of nummercombinatie kan geopend worden.

Kluizen en brandkasten kunnen tevens brandbestendig uitgevoerd worden waardoor de belangrijke documenten naast diefstal ook beschermd zijn tegen brand.

Kluizen en brandkasten zijn er in allerlei soorten en afmetingen waarbij een onderscheid gemaakt wordt tussen inbouw kluizen, die in een wand of muur ingebouwd worden, en stationaire kluizen die ergens op een vloer neergezet of gemonteerd worden.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Alarmsystemen en beveiliging TIPS
Sloten en deursloten TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Kluizen en brandkasten met TIPS voor de beste kluis