Relatiegeschenken en business gifts met weetjes TIPS en advies

relatiegeschenk voor goede zakenrelaties TIPS

Op deze pagina vind je leuke tips en onderzoeken van Universiteiten over relatiegeschenken.

♥ Leuke relatiegeschenken kopen + promoties
- bol.com / relatiegeschenken promo's
- Amazon / relatiegeschenken promo's


NIEUW - Tip 18 : Wees origineel met een custom-made relatiegeschenk

(een tip van) Premiumgids
De standaard relatiegeschenken kent iedereen wel, maar vaak zijn deze geschenken beperkt in de bedrukkingsmogelijkheden en passen ze niet bij uw huisstijl. Wilt u een geschenk of promotieartikel dat uniek is en daarbij ook nog eens volledig aansluit bij uw huisstijl?

Dan is het interessant om de mogelijkheden van een custom made productie te bekijken. Custom made relatiegeschenken worden in het Verre Oosten namelijk helemaal naar wens van de klant geproduceerd. Vaak zijn deze custom made artikelen al af te nemen bij lage aantallen, zo zijn custom made USB sticks bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf 100 stuks.

Tip 17 : Kies een relatiegeschenk volgens uw doelgroep

(een tip van) Eurogifts
Een origineel relatiegeschenk valt vaak erg in de smaak bij uw klanten. Evalueer welk type geschenk bij uw doelgroep past en ga kijken welke originele artikelen hier het beste bij aansluiten.

Tip 16 : Kies relatiegeschenken met een persoonlijke toets

(een tip van) Gadgethouse
Om een goed relatiegeschenk te kopen, wat ook bij de ander goed in de smaak valt is het erg belangrijk om je eerst in te leven in de ander. Wat gebeurt er in zijn leefomgeving, wat is zijn hobby, wat doet hij allemaal. Zo kom je er achter wat hij/zij een waardevol relatiegeschenk vindt.

Tip 15 : Kies een relatiegeschenk zonder verpakking

(een tip van) Kerstpaketten XL
Geef uw relatiegeschenk of kerstgeschenk niet in een standaard doosje weg, maar geef het artikel zonder de verpakking. Het eerste wat uw klant ziet, is het geschenk zelf. De eerste indruk stijgt op die manier direct en dit maakt het ontvangstmoment nog leuker en de waardering stijgt.

Tip 14 : Door wie een relatiegeschenk laten kiezen?

(een tip van) Gullegever
Laat uw relatiegeschenk niet uitzoeken door een reclamebureau. Leveranciers van relatiegeschenken doen dit werk gratis voor u, waarna u vervolgens bij hen kunt inkopen. Reclamebureaus vragen geld voor advies en verdienen daarnaast vaak ook nog aan de geschenken. Ook kunt u door zoekmachines van relatiegeschenkbedrijven tot goede ideeën komen.

Tip 13 : Hoe een relatiegeschenk kiezen?

(een tip van) Zintuig
Ga gestructureerd te werk als u op zoek gaat naar een relatiegeschenk. Start niet lukraak met zoeken maar bepaal eerst het budget en vervolgens  eventuele relatiegeschenken. U kunt uw selectie altijd uitbreiden naar meer wanneer u op de websites aan het zoeken bent. kies er niet meer dan 4, omdat u anders door de bomen het bos niet ziet.

Tip 12 : Hoe een origineel relatiegeschenk kiezen?

(een tip van) Banner-pen
Denk altijd na over een origineel relatiegeschenk! Uit onderzoek blijkt dat dit dubbel zo effectief kan zijn als een 'standaard' relatiegeschenk. Dat zou betekenen dat u niet op een uurtje moet kijken bij het zoeken naar een geschenk voor uw relatie of doelgroep.

Tip 11 : Tip voor het vinden van een relatiegeschenk

(een tip van) Benz-XL
De tip voor het kiezen van een leuk en betaalbaar relatiegeschenk is: Maak een lijst van een aantal producten die wat betreft de prijs en leukheid in aanmerking komen. Stuur vervolgens een prijsaanvraag/offerte van de verschillende producten naar verschillende bedrijven.

Dit is vrijwel altijd vrijblijvend. Het verplicht u niet tot aankoop. Vervolgens vergelijkt u de prijzen van de producten onderling en de prijzen en voorwaarden van de verschillende leveranciers. Maak daarna uw keuze.

Tip 10 : Een massa-relatiegeschenk of toch iets persoonlijks?

(een tip van) Unieke relatiegeschenken
Zorgvuldig een relatiegeschenk selecteren kan een enorme impact op uw bedrijf hebben; vaak is het verstandig zowel strooigoed (massale producties, bijv. pennen, aanstekers etc) als premiums (luxere geschenken voor uw directe contactpersoon) te laten produceren.

Vraag uw leverancier gerust om advies, en of deze wellicht een selectie uit het enorme aanbod voor uw bedrijf kan maken; per slot van rekening is het zijn vak en beschikt hij/zij over meer informatie dan uzelf. Daarnaast kunt u hieraan direct merken of u met deze leverancier in zee wil gaan; als hij u al niet goed kan adviseren, zou u dan toch bij hem bestellen?

Tip 9 : Kerstpakket en de fiscus (Nederland). Hoe zit dan nu?

(een tip van) Yesgifts
De belasting heeft de regels voor het schenken van een kerstpakket of sinterklaaspakket (geschenken in natura) in 2010 niet gewijzigd. De werkgever kan een kerstpakket onbelast schenken tot 70,00 (incl. BTW). De werkgever dient over dit bedrag wel de gebruikelijke 20% eindheffing toe te passen.

Het bedrag van 70,00 mag in het kalenderjaar niet zijn overschreden. Indien het bedrag va 70,00 wordt overschreden kan de werkgever eventueel gebruik maken van de "regeling kleine verstrekkingen". Bovenstaande tekst verstrekken wij uitsluitend ter informatie U kunt hier geen rechten aan ontlenen.
Let op: Wetgevingen wijzigen waardoor de tip niet meer up-to-date kan zijn.

Tip 8 : Hoe kiest u het ideale relatiegeschenk?

(een tip van) Alle geschenken
De cruciale vraag bij het kiezen en invullen van relatiegeschenken is: past het geschenk? Past het bijvoorbeeld bij wat je aanbiedt, past het bij je relaties, past het in de onderlinge relatie en past het bij je marketing- en communicatiedoelen?

Jammer genoeg volgen veel opdrachtgevers de omgekeerde route: ze zijn gecharmeerd van een bepaald geschenk en met dat cadeau-idee in het hoofd vragen ze zich nauwelijks af wat voor doel het moet dienen, wie ze precies willen bereiken en al helemaal niet of dit voor dat doel en die doelgroep wel het meest geschikte middel is.

Tip 7 : Relatiegeschenken, begin er tijdig aan

(een tip van) HD-com
Vraag steeds advies en begin tijdig aan je aankoop. Een geschenk kan immers zeer duur worden als je de doelgroep mist of overhaast te werk gaat. Kijk en vergelijk bij verschillende aanbieders. De kostenstructuur van een bedrijf heeft meestal invloed op de prijs als het om hetzelfde item gaat.

Tip 6 : Kies een relatiegeschenk volgens activiteit

(een tip van) Maximum Image
Laat uw klanten altijd aan u denken met ze een bruikbaar relatiegeschenk of gift te geven, en dan liefst iets dat aansluit bij uw bezigheden, een muismatje voor een computerwinkel, een t-shirt voor een actie of kledingszaak, ...

Tip 5 : Relatiegeschenk als marketing strategie

(een tip van) Hiephiepkado
Het geven van relatiegeschenken kan als element worden gezien van een winnende marketing strategie. Relatiegeschenken en premiums zijn een efficiënt middel om een gegeven markt discreet en op verpersoonlijkte wijze te bereiken.

Tip 4 : Relatiegeschenk als reclame

(een tip van) Alle geschenken
Relatiegeschenken zijn een goedkope vorm van reclame. In tegenstelling tot vele alternatieven bereiken zij immers jouw doelgroep, vertellen zij meer over jouw bedrijf, blijven zij dagelijks onder de ogen van jouw (potentiële) klanten en versterken ze de relaties!

Tip 3 : De aandacht van uw klanten vasthouden via een relatiegeschenk

(een tip van) Liner-inovation
Opvallende promotionals. Het wordt steeds moeilijker om de aandacht van uw klanten en prospects vast te houden.  Een slim gekozen artikel, voorzien van uw naam of logo, doet uw marketingactie opvallen en herinnert uw klant of prospect voortdurend aan uw bedrijf. Het meest welkom zijn die geschenken die hun waarde ontlenen aan de persoon van de gever- Ovidius.

Tip 2 : Verras uw relaties met uw ethisch bewustzijn

(een tip van) Rivanco
Relatiegeschenken kunnen steeds depersonaliseert worden door uw logo erop te etsen, drukken, graveren of vermelden. Ook biologisch afbreekbare relatiegeschenken zijn in trek tegenwoordig; verras uw relaties met uw ethisch bewustzijn !

Tip 1 : Gebruik feestdagen om relaties te verstevigen

(een tip van) AZG Nieuwjaarskaarten
Tijdens de feestdagen is het een goed idee voor bedrijven om de relaties met klanten, leveranciers en partners op te halen en te verstevigen door het overbrengen van kerstwensen. Kies voor een stijlvolle doch eenvoudige kaart, liefst bij een partner die de verzending en afwerking voor je kan regelen. Wie met zijn bedrijf goed wil scoren, kiest voor kaarten met een bedrijfslogo of voor kaarten die ten dele ten voordele van het goede doel zijn.

Algemene informatie

Relatiegeschenk TIPSEen relatiegeschenk is een geschenk dat aangeboden wordt aan een relatie zoals een zakenrelatie of vriendschapsrelatie met als doel de relatie te versterken.

Relatiegeschenken worden veelal in het zakenleven gebruikt en fungeren naast een relatieversterker ook als reclamemiddel. Om dit mogelijk te maken worden de bedrijfsgegevens op het relatiegeschenk aangebracht met een logo of slogan / slagzin.

Relatiegeschenken zijn er in vele soorten en toepassingen waardoor het vaak moeilijk is een gepaste keuze te maken. Vaak is het dan ook een zaak van goed selecteren volgens een bepaald thema of doelgroep.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Date en relatie TIPS
Reclame TIPS
Reclame via reclamebureau
Promotie via een promotiebureau
Marketing en onderzoek

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Relatiegeschenken en business gifts met weetjes TIPS en advies