Ben je zwanger – Waarom extra vis eten voor de baby – TIPS en studie

U bent hier : Home > Gezondheid > Zwanger - vis eten voor baby

zwangerschapskleding positiekleding TIPS

Onderzoek door Universiteit van Turku in Finland

Ben je zwanger, dan moet je zeker eens een dieet overwegen dat gebaseerd is op voornamelijk vis. Dit toont een nieuw onderzoek.

Een studie door de Universiteit van Turku in Finland heeft aangetoond dat het regelmatig eten van vis tijdens de zwangerschap een positief effect heeft op de toekomstige baby.


Wat toonde het zwangerschapsonderzoek?

Het onderzoek toonde aan dat het regelmatig eten van vis tijdens de zwangerschap een positief effect heeft op de hersenfuncties en oogfuncties van de baby. Het onderzoek leerde ondermeer dat kinderen waarbij de mamma tijdens de zwangerschap veel vis had geconsumeerd een duidelijker beter zicht hadden ontwikkeld dan de andere kinderen waarvan de mamma minder vis had genomen.

De reden hiervoor dient gezocht te worden in de onverzadigde vetzuren en vitamines die te vinden zijn in vette vis die de vorming van het netvlies en de groei van de hersenen extra stimuleren. De studie toonde dat het effect het grootst was bij vrouwen die minimaal drie keer per week vis hadden geconsumeerd gedurende de laatste drie maanden van de zwangerschap.

Kortom, ben je zwanger, denk dan zeker eens aan een extra portie vis.