Huiduitslag? 90% van de bedden zit overvol met allerhande bacteriën – Onderzoek

bedden matrassen slaapkamer TIPS

van harte welkom.
Slaap jij ook in een bed vol bacteriën? Deze uitspraak doet je wellicht even rillen maar een onderzoek in New York heeft aangetoond dat we best wekelijks onze lakens verversen omdat we, zonder dat we het beseffen, gewoonweg in een weelderig nest van bacteriën slapen.


Wat toonde het bedden onderzoek?

Studie onderzoek KLEINHet onderzoek toonde aan dat maar liefst 90% van de lakens en bedden overvol zitten met allerhande bacteriën. Gemiddeld verversen we onze lakens en beddengoed maar één keer per maand wat eigenlijk te weinig is.

We zweten namelijk veel tijdens het slapen waarbij dit vocht zich vastzet in de matrassen en kussens wat dan weer de ideale voedingsbodem is voor schimmels die dan op hun beurt weer de ideale omgeving zijn voor allerhande bacteriën.

Het onderzoek toonde tevens aan dat een bed vol bacteriën een impact kan hebben op de gezondheid, zeker als je van nature al wat allergisch-gevoelig aangelegd bent.

Wat kan je best doen?

Ludo claes TIPSEr wordt dan ook aangeraden het beddengoed wekelijks te verversen en de kamer dagelijks goed te verluchten. Het veelvuldig inademen en inslikken van de ongewenste micro-organismen kan reacties van het lichaam opwekken wat dan weer kan leiden naar allerhande allergische reacties.

Kortom, heb je tijdens je slaap last van kortademigheid, huiduitslag, veelvuldig wakker worden, of andere ongemakken dan zouden de kleine baasjes in je matras en kussen we eens de oorzaak kunnen zijn. Tijdig verversen is dan de boodschap.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Slaapapneu en snurken
- Bedden en matrassen TIPS
Waterbedden TIPS
Matras kopen - waarop moet je letten
Slaaptekort kan leiden tot overgewicht
Je kan effectief leren in je slaap
Goed slapen essentieel is voor een goed geheugen

Deel dit onderzoek zeker met je vrienden


 
U bent hier : / Home / Gezondheid TIPS / Huiduitslag? 90% van de bedden zit overvol met allerhande bacteriën – Onderzoek