Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Euro block pallets hout kunststof met weetjes TIPS en advies

paletten pallets hout HT Heat Treated of kunststof TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over pallets en paletten met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

FILMTIP
Leuke kunststof pallets - Palletcentrale

NIEUW - Tip 5 : Maakt u al gebruik van duurzame pool systemen voor uw pallets

Pallets worden gebruikt voor het transport van allerhande goederen. Hierbij worden de goederen op de pallets gestapeld, ingewikkeld om transportstabiliteit te garanderen en op transport geplaatst. De vraag is thans wat er met de pallet gebeurt als de goederen op bestemming gearriveerd zijn.

Eens op destinatie worden de goederen terug van de pallet gestapeld waardoor de pallet niet meer nodig is. In de gekende transportformules worden hiervoor houten pallets gebruikt die hetzij eenmalig gebruikt worden of hetzij omgeruild worden bij een volgende levering.

In beide formules worden de pallets na gebruik, kort of lang, vernietigd. Gelukkig is hout bijna CO2 neutraal waardoor de vernietiging niet bijdraagt tot de opwarming van de aarde, doch is de vraag of een vernietiging nodig is en er geen ander alternatief is. Dit alternatief is de duurzame pool formule.

Bij deze formule blijft de pallet aanbieder eigenaar van de pallets en bestaat het doel erin de levensduur van de pallet, ofwel het gebruikte hout in de pallet, zo lang mogelijk te gebruiken. Dit kan door de pallets in te zamelen en te herstellen. Ook kunnen recyclagetechnieken in deze pool formule geïmplementeerd worden teneinde de impact op de ecologische voetafdruk van de grondstoffen te minimaliseren.

Kortom, heeft u pallets in gebruik of gaat u ze in gebruik nemen, overweeg dan zeker eens een duurzame poolformule. Vraag ernaar bij uw paletten leverancier.

Tip 4 : Waarom kunststof pallets hergebruiken ?

(een tip van) Wipal
Gebruikte kunststof pallets. Het hergebruiken van kunststof pallets heeft vele voordelen;
Gebruikte kunststof pallets zijn aanzienlijk goedkoper in aanschaf. Doordat u de plastic pallet met het hergebruik recycled draagt uw bedrijf een steentje bij aan het milieu. Plastic pallets zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er stapelbare plastic pallets en nestbare plastic pallets.

Tip 3 : Kunststof pallets = lichter gewicht

(een tip van) Q-Pal
Wist u dat u veel gewicht kan besparen door kunststof pallets te gebruiken? Dit scheelt al snel de helft!

Tip 2 : TIP voor de aankoop van wikkelfolie

(een tip van) Noppenfolie XL
Wikkelfolie, stretchfolie, rekfolie en handwikkelfolie wordt gebruikt voor het wikkelen van pallets / paletten ter ladingzekerheid. Het zijn verschillende benamingen voor een folie die wij allemaal anders benoemen. Laat u niet in verwarring brengen en weet waar u uw folie koopt. Onze tip is om af te gaan op kwaliteit, waarbij de prijs past bij uw behoeften. Als u deze principes aanhoudt zal u naar verloop van tijd de juiste folie vinden.

Tip 1 : Algemene informatie over euro en blok pallets

hout pallets Euro en HT TIPSPallets of paletten worden gebruikt als opslag en om goederen te transporteren. Op pallets of paletten worden goederen geplaatst dewelke vervolgens makkelijk via een vorkheftruck of palletwagen kunnen verplaatst worden. Pallets of paletten zijn standaard in hout of kunststof en hebben vaste afmetingen zoals de EURO pallets met 80x120cm afmeting en de BLOCK pallet met 100x120cm afmeting.

Uiteraard kunnen pallets ook op maat gemaakt worden. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over pallets en paletten, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Palletwagens en pompwagens
Vorkheftrucks
Transport en vervoer
Karton dozen
Labels en etiketten

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie