Palletwagens en pompwagens – TIPS en advies uit België en Nederland

U bent hier : Home > Magazijn > Palletwagens

palletwagen pallettruck pompwagen TIPS

Ga je een palletwagen of pompwagen kopen dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je alvast praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 1 : Welke gasveer past best op uw palletwagen?

(een tip van) TP Heftruck Service
Monteer een 400N gasveer (ipv 800N) in de treeplank van uw pallettruck, waardoor deze niet steeds vanzelf omhoog schiet. Alleen als u hem zelf omhoog zet blijft deze staan, en valt de treeplank niet terug.

Algemene informatie

palletwagen TIPS pompwagen pallettruckEen palletwagen is een verrijdbare wagen die voorzien is van vorken om pallets of palletboxen te vervoeren. De palletwagens hebben een handgreep die verbonden is met een hydraulische pomp. Door een pompende beweging uit te voeren met de handgreep worden de pallets opgetild. Men zou het wellicht niet meteen denken, maar er is een breed scala aan palletwagens op de markt van verschillende merken. Er zijn bijvoorbeeld zelfs verschillen in de vorklengtes van de palletwagens. Wil je misschien het gewicht weten van de pallet die je geladen hebt, dan kan je opteren voor een palletwagen met weegsysteem. Ook zijn er palletwagens die de pallets extra hoog kunnen optillen. Kortom, wil je een palletwagen in je magazijn, sta dan even stil bij de ideale palletwagen voor uw situatie.