Vorkheftruck kopen – vorkheftrucks en heftrucks – TIPS en advies

U bent hier : Home > Magazijn > Vorkheftrucks

vorkheftruck heftruck elektrisch en op gas TIPS

Hier vind je leuke praktische TIPS, advies en onderzoeken voor het kiezen en kopen van een vorkheftruck of heftruck - vorkheftrucks en heftrucks - 5000+ TIPS.

Tip 5 : Waaraan denken bij het huren van een heftruck?

(een tip van) Daco Rent
Bij het huren van een heftruck zijn er enkele zaken waar u beter op voorhand aan kan denken: De aandrijving van de heftruck: elk type aandrijving heeft zijn voor- en nadelen. Met een benzinemotor zal je bijvoorbeeld niet snel binnen rijden. Hoe groot is de last die je gaat moeten opheffen? Een heftruck die een zwaardere last kan tillen zal meer kosten... Hoe hoog moet je iets kunnen tillen? Met en reikhoogte die te kort is zal de gehuurde heftruck niet voldoen. Verzekering heftruckverhuur : Ben je wel voor alles verzekerd? Is er een franchise?

Tip 4 : Hef slim en veilig met je heftruck

(een tip van) Barloworld
Het activeren van de hefpompmotor vergt flink wat vermogen. Vaak is die motor in kW uitgedrukt een stuk krachtiger dan de rijmotor. Het is daarom verstandig om in één keer op de juiste afzet- of opnamehoogte uit te komen. Wie dat lastig vindt, kan beter net iets hoger heffen dan strikt noodzakelijk en dan de vork veilig en rustig laten dalen tot de juiste hoogte. Om de laatste centimeters heffend te overwinnen, draait de pompmotor op veel vorkheftrucks een behoorlijk toerental, terwijl het ventiel minimaal geopend is. Dat kost elke keer onnodig veel energie.

Tip 3 : Het "verbit" keurmerk vorkheftrucks

(een tip van) ITS Wormermeer
Het aanbod van gebruikte heftrucks is groot. Op meerdere websites zijn ze terug te vinden. Maar hoe is de technische staat? Een kat in de zak is vlug gekocht. Als koper kunt u er van uitgaan dat een VEBIT goedgekeurde gebruikte heftruck in technisch perfecte staat is en voldoet aan alle veiligheidseisen. Het VEBIT keurmerk staat hiervoor immers garant!  Het jaarlijks toenemend aantal VEBIT keuringen wijst op een toenemend verantwoordelijkheidsbesef onder de werkgevers die het belang inzien dat hun werknemers op een technisch veilige heftruck rondrijden. Vraag hier dus naar aan Uw leverancier.

Tip 2 : Rij veilig met je vorkheftruck

(een tip van) Toyota
Zorg er bij het rijden met een vorkheftruck voor dat je een goed overzicht hebt of rij achteruit. Zo vermijd je ongelukken.

Tip 1 : Opteer voor explosiebeveiligd intern transport

(een tip van) Sichelschmidt

Neem geen risico bij explosiegevaar, speel op zeker! Opteer voor explosie-beveiligd intern transport.

Algemene informatie

Vorkheftruck TIPS heftruck vorkliftVorkheftrucks of heftrucks zijn trucks die gebruikt worden om in een magazijn of opslagruimte pallets of paletten met goederen te verplaatsen. Vorkheftrucks of heftrucks beschikken over liftsystemen met vorken waarmee pallets kunnen omhoog getilt worden. Er zijn verschillende soorten vorkheftrucks of heftrucks zoals de standaard vorkheftruck op gas of elektrisch, reachtrucs, stapelaars en zo meer. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over vorkheftrucks en heftrucks, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.