Compressoren en pompen – TIPS en advies uit België en Nederland

U bent hier : Home > Magazijn > Compressoren en pompen

compressor pomp perslucht TIPS

Wil je een compressor perslucht of pomp kopen dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je alvast praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 3 : Onderhoud van een tank bij compressoren is noodzakelijk

(een tip van) Contimeta
Controleer bij gebruik van een compressor regelmatig de inhoud van uw buffertank op vochtvorming. Indien aanwezig adviseren wij u het vocht te verwijderen. Dit houdt het volume van uw tank in stand en voorkomt oxidatie.

Tip 2 : Een goede kwaliteit perslucht nodig ?

(een tip van) Certis
Is de kwaliteit van uw perslucht van groot belang? Kies voor een olie vrije compressor. 100% olievrij voor betrouwbare zuivere perslucht.

Tip 1 : De juiste membranen voor de juiste pompen

(een tip van) Holland Air Pumps
Membranen, klepkogels, klepzittingen en klepzitting O-ringen noemen we pomp-elastomeren. "Wilden" membraanpompen kunnen worden voorzien van een groot aantal elastomeren om aan uw specifieke toepassing te kunnen voldoen. Waar moet u op letten bij de keuze voor een bepaald elastomeer: temperatuur limieten, chemische resistentie, levensduur, abrasieve geschiktheid, kostprijs, aanzuigcapaciteit en sanitaire geschiktheid. Het soort membraan heeft een grote invloed op de uiteindelijke prestaties en de onderhoudskosten van uw luchtgedreven membraanpomp.
Waarschuwing bij keuze van membranen
Controleer de chemische resistentie van de te verpompen vloeistof en van de eventuele reinigingsvloeistof ten opzichte van de toegepaste pompmaterialen. Download de Chemische resistentie lijst of neem contact met ons op en wij zenden u een exemplaar toe. Selecteer een membraan:
- Ultra-Flex membranen
- Quadra-flex membranen
- Chemische resistentie lijst

Algemene informatie

pomp TIPS water hydrauliekEen compressor wordt gebruikt om lucht samen te persen waardoor perslucht ontstaat, ofwel lucht onder bepaalde druk genaamd BAR, die dan weer als bepaalde aandrijving of dergelijke kan gebruikt worden. Compressoren zijn er in verschillende groottes en sterktes volgens de gewenste luchtdruk van de perslucht. Pompen worden dan weer gebruikt om vloeistoffen zoals water of olie te verplaatsen doorheen een netwerk van leidingen. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over compressoren en pompen, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.