Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Compressoren – 5 tips en advies voor de beste compressor

compressor pomp perslucht TIPS

♥ Leuke compressor kopen
- bol.com / compressoren
- Amazon / compressoren

FILMTIP
Leuke tips voor compressoren - Criko

NIEUW - Tip 5 : Hoe de beste of ideale compressor kiezen voor uw toepassing?

Bij de aankoop van een compressor dient u een aantal keuzes te maken. De keuzes zijn vooral afhankelijk van de werkzaamheden die u met de compressor wilt doen. De belangrijkste variabelen bij de keuze voor een compressor zijn:

Het luchtverbruik van de compressor
Het gereedschap dat u op uw compressor aansluit verbruikt de lucht die door de compressor wordt geleverd. Er zijn luchtgereedschappen die veel lucht gebruiken, zoals slagmoersleutels of zandstraler, maar er zijn ook luchtgereedschappen die weinig lucht nodig hebben, zoals tackers en kitspuiten. Het luchtverbruik wordt aangegeven in liters/minuut.

De motor van de compressor
Hoe krachtiger en efficiënter de motor van de compressor is, hoe hoger de luchtopbrengst van de compressor is. In de technische specificaties van een compressor wordt over het algemeen de aanzuigcapaciteit aangegeven in liters/minuut. Let er op dat de luchtafgifte altijd een stuk lager is dan de aanzuigcapaciteit.

Zorg dat de aanzuigcapaciteit van de compressor ruim boven de benodigde hoeveelheid lucht ligt. Compressoren die op netstroom van 230 Volt werken, hebben al een aanzuigcapaciteit tot ongeveer 400 liter/minuut.

Als u over krachtstroom beschikt, dan kan deze waarde bij zuigercompressoren oplopen tot zeker 1500 liter/minuut en bij schroefcompressoren (veelal voor industriële toepassing) nog veel hoger.

De druk
De minimaal en maximaal benodigde druk is ook afhankelijk van het gereedschap dat u aansluit. Bij een aantal toepassingen, zoals verfspuiten, is het belangrijk dat de druk redelijk constant blijft, zodat u een beter resultaat van uw werk krijgt.

De ketelinhoud
In feite is de keuze voor de ketelinhoud het gevolg van een rekensommetje. Hoe groter de ketel, hoe langer het duurt tot de ketel onder de minimumdruk komt, dus hoe langer het duurt dat de motor niet draait (denk aan het geluid).

De ketel helpt ook als de motor van de compressor minder lucht levert dan uw gereedschap nodig heeft: hoe groter de ketel, hoe langer u uw gereedschap kunt gebruiken tot de ketel leeg is. Daarnaast helpt de ketel om de uitgangsdruk redelijk constant te houden.

Tip 4 : Onderhoud van een tank bij compressoren is noodzakelijk

(een tip van) Contimeta
Controleer bij gebruik van een compressor regelmatig de inhoud van uw buffertank op vochtvorming. Indien aanwezig adviseren wij u het vocht te verwijderen. Dit houdt het volume van uw tank in stand en voorkomt oxidatie.

Tip 3 : Een goede kwaliteit perslucht nodig ?

(een tip van) Certis
Is de kwaliteit van uw perslucht van groot belang? Kies voor een olie vrije compressor. 100% olievrij voor betrouwbare zuivere perslucht.

Tip 2 : De juiste membranen voor de juiste pompen

(een tip van) Holland Air Pumps
Membranen, klepkogels, klepzittingen en klepzitting O-ringen noemen we pomp-elastomeren. "Wilden" membraanpompen kunnen worden voorzien van een groot aantal elastomeren om aan uw specifieke toepassing te kunnen voldoen.

Waar moet u op letten bij de keuze voor een bepaald elastomeer: temperatuur limieten, chemische resistentie, levensduur, abrasieve geschiktheid, kostprijs, aanzuigcapaciteit en sanitaire geschiktheid. Het soort membraan heeft een grote invloed op de uiteindelijke prestaties en de onderhoudskosten van uw luchtgedreven membraanpomp.

Waarschuwing bij keuze van membranen

Controleer de chemische resistentie van de te verpompen vloeistof en van de eventuele reinigingsvloeistof ten opzichte van de toegepaste pompmaterialen. Download de Chemische resistentie lijst of neem contact met ons op en wij zenden u een exemplaar toe. Selecteer een membraan:
- Ultra-Flex membranen
- Quadra-flex membranen
- Chemische resistentie lijst

Tip 1 : Algemene informatie - Compressoren en pompen

pomp TIPS water hydrauliekEen compressor wordt gebruikt om lucht samen te persen waardoor perslucht ontstaat, ofwel lucht onder bepaalde druk genaamd BAR, die dan weer als bepaalde aandrijving of dergelijke kan gebruikt worden. Compressoren zijn er in verschillende groottes en sterktes volgens de gewenste luchtdruk van de perslucht.

Pompen worden dan weer gebruikt om vloeistoffen zoals water of olie te verplaatsen doorheen een netwerk van leidingen.

Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over compressoren en pompen, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Magazijninrichting TIPS
Bevestigingsmaterialen en rivetten TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie