Compressoren en pompen – perslucht en hydrauliek – gratis TIPS en informatie uit België en Nederland

U bent hier : Home > Magazijn > Compressoren en pompen

Op deze pagina vindt u praktische TIPS en informatie over compressoren en pompen - perslucht en hydrauliek, u aangeboden door de vakman en vakvrouw uit uw buurt vanuit België en Nederland.

compressor pomp perslucht TIPS

TIPS van de Vakman en Vakvrouw (Artikelen)

Tip 1 = Welke compressor is meest ideaal voor uw toepassing? – van der Pluijm

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact


Onderhoud van een tank bij compressoren is noodzakelijk (een tip van) Contimeta

Controleer bij gebruik van een compressor regelmatig de inhoud van uw buffertank op vochtvorming. Indien aanwezig adviseren wij u het vocht te verwijderen. Dit houdt het volume van uw tank in stand en voorkomt oxidatie.

 

Een goede kwaliteit perslucht nodig ? (een tip van) Certis

Is de kwaliteit van uw perslucht van groot belang? Kies voor een olie vrije compressor. 100% olievrij voor betrouwbare zuivere perslucht.

De juiste membranen voor de juiste pompen (een tip van) Holland Air Pumps

Membranen, klepkogels, klepzittingen en klepzitting O-ringen noemen we pomp-elastomeren. "Wilden" membraanpompen kunnen worden voorzien van een groot aantal elastomeren om aan uw specifieke toepassing te kunnen voldoen. Waar moet u op letten bij de keuze voor een bepaald elastomeer: temperatuur limieten, chemische resistentie, levensduur, abrasieve geschiktheid, kostprijs, aanzuigcapaciteit en sanitaire geschiktheid. Het soort membraan heeft een grote invloed op de uiteindelijke prestaties en de onderhoudskosten van uw luchtgedreven membraanpomp.
Waarschuwing bij keuze van membranen
Controleer de chemische resistentie van de te verpompen vloeistof en van de eventuele reinigingsvloeistof ten opzichte van de toegepaste pompmaterialen. Download de Chemische resistentie lijst of neem contact met ons op en wij zenden u een exemplaar toe. Selecteer een membraan:
- Ultra-Flex membranen
- Quadra-flex membranen
- Chemische resistentie lijst


Algemene informatie

pomp TIPS water hydrauliekEen compressor wordt gebruikt om lucht samen te persen waardoor perslucht ontstaat, ofwel lucht onder bepaalde druk genaamd BAR, die dan weer als bepaalde aandrijving of dergelijke kan gebruikt worden. Compressoren zijn er in verschillende groottes en sterktes volgens de gewenste luchtdruk van de perslucht. Pompen worden dan weer gebruikt om vloeistoffen zoals water of olie te verplaatsen doorheen een netwerk van leidingen. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over compressoren en pompen, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

ZIE OOK:
> Magazijninrichting
> Bevestigingsmaterialen en rivetten
Meer informatie bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten