Massage van 60 minuten is hetzelfde als volledige nachtrust – Onderzoek

U bent hier : Home > Beauty > Goede massage even goed als nachtrust

massage masseren massagesalon TIPS

Heb je nood aan een goede nachtrust? Overweeg dan zeker eens een goede massage. Onderstaand onderzoek toont waarom. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Je zou ervan versteld kunnen staan welke positieve inwerking een aanraking zoals een massage kan hebben voor lichaam en geest. Zo heeft een onderzoek aangetoond dat een goede massage, waarbij je volledig tot rust komt, eenzelfde uitwerking heeft op je lichaam als een goede nachtrust. Dit uiteraard gesteld dat de massage goed uitgevoerd wordt.

Het medische wonder van massage

Massage staat dan ook gekend als een van de oude therapieën. In het oude Egypte bijvoorbeeld zijn wandtekeningen gevonden waar mensen gemasseerd werden. En met reden. Als je gaat kijken naar de medische voordelen van een goede massage, naast het ontspannen gevoel, dan stel je jezelf wellicht de vraag waarom je zelf niet wat vaker een op een massagetafel ligt. Zo zou een goede massage endorfine creëren wat een natuurlijke pijnstiller is maar ook voor hart problemen, diabetisch, stress en spanningen, spierpijnen, slaapproblemen, immuniteit, darmstelsel, hoofdpijn en migraine, huidverzorging en zo meer zou een massage op regelmatige tijdstippen helend zijn. Reden te meer om toch maar eens op een tafel te gaan liggen in één of ander kuuroord - spa of massagesalon.

Massage goed voor jong en oud

Massage staat tevens los van leeftijd. Zowel kinderen als ouderen kunnen een massage ondergaan waarbij voor kinderen zelfs speciale massagetechnieken ontwikkeld zijn. Het Amerikaanse gezondheidsinstituut heeft de voordelen van massage voor kinderen tevens erkend. Wist je trouwens dat dokters een regelmatige massage adviseren bij premature baby's. Een regelmatige massage stimuleert namelijk de spiergroei. Ook tijdens de zwangerschap wordt wel eens overwogen om een speciale zwangerschapsmassage te ondergaan wat goed zou zijn voor zowel mama als baby.

Massage - gewoonweg doen

Als we even nader gaan kijken naar de impact van een regelmatige massage op stress en mentale spanning dan tonen medische onderzoeken tevens lovenswaardige resultaten. Bij een goede massage wordt de mentale aandacht namelijk omgeschakeld van de stress-oorzaak (werkgedachte bijvoorbeeld) naar de aanraking door massage. Omwille van deze mentale omschakeling, waarbij de volle aandacht uitgaat naar de massage en de stress aan kracht verliest, ontstaat een gemoedelijk gevoel van ontspanning en relaxatie. Kortom, de medische voordelen en impact van regelmatig een goede massage zijn aangetoond op zowel lichamelijk als mentaal vlak. Gewoon doen dus.