Juridische bijstand en advocaten – TIPS en advies uit België en Nederland

U bent hier : Home > Kantoor > Advocaten

advocaat juristen juridisch advies TIPS

Heb je een advocaat of juridisch advies nodig dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je alvast praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 4 : Wist u dat binnenkort ook e-mail aangetekend kan?

Binnenkort kan u in België een aangetekende brief ook elektronisch versturen. De aangetekende email heeft dezelfde juridische waarde als de papieren variant. De post laat weten voorbereid te zijn op de nieuwe wet en snel met twee versies zal komen: een puur elektronische en een hybride waarbij de brief via internet wordt verstuurd, maar de bestemmeling hem op papier ontvangt. Uw advocaat vertelt u er meer over.

Tip 3 : Gebruik extra begeleiding bij echtscheiding

(een tip van) Make My Day
Zorg bij een echtscheiding er eerst zelf met behulp van een mediator uit te komen. Voor de kinderen levert dit een beter resultaat op dan met advocaten gelijk de gang naar de rechter te maken

Tip 2 : Denk ook aan de kinderen in een echtscheiding

(een tip van) Akerboom
Denk er bij een scheiding aan dat je altijd samen ouders van de kinderen blijft en dat de kinderen ook 'scheiden'. Geef ze de aandacht en de begeleiding die ze verdienen.

Tip 1 : Maak gebruik van specialisten in je onderneming

(een tip van) Boss Devisions
Als ondernemer ben je per definitie goed in je core business, echter daardoor wordt het belang van alle overige essentiële elementen van het ondernemerschap dikwijls onderschat. Te vaak hebben wij cliënten in het advocaten kantoor gehad die met een iets betere ondersteuning veel problemen bespaard zouden blijven. Onze tip is dan ook, kijk waar je goed in bent en schakel voor de rest specialisten in.

Algemene informatie

Advocaat jurist TIPSHet doel van een advocaat is u bij te staan in juridisch advies inzake allerhande onenigheden die je zelf niet meer kan oplossen en waarbij een rechter vereist is om recht te spreken. Het zal dan ook wel duidelijk zijn dat de kracht en kennis van de advocaat in de rechtspraak van zeer groot belang is. Des te meer ervaring de advocaat heeft in het thema waarin je probleem zich bevindt, des te groter de kracht van het juridisch advies en de bijstand in de rechtszaal. Bij het selecteren van een "goede" advocaat, is het dan ook voornaam de ervaring van de advocaat te laten spreken waarbij het zoeken kan berusten per thema zoals specialisatie echtscheidingen of handelsrecht bijvoorbeeld.

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Beëdigde vertalers
Boekhouding en accountancy
Verzekeringen en makelaar

Rubrieken
- Auto - Beauty - Dieren - Elektro - Gezondheid - Hobby - Kantoor - Kleding - Party - Magazijn - Reclame - Reizen - Tuin - Wonen

Effe lachen
- Moppen en grappen - Verborgen Camera

Producten en campagnes
- Toppers gezien op TV - Promoties en Campagnes