U bent hier : / Home / Leuk technisch tekenen en software met TIPS en advies

 

Leuk technisch tekenen en software met TIPS en advies

technisch tekenen CAD autocad TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over technisch tekenen met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.


NIEUW - Tip 4 : Waarom technisch tekenen in 2D en 3D?

(een tip van) S-Constructions
Uw project in 2D en 3D-visualisaties en animaties, zodat u zelf ziet hoe uw project zich in realiteit gaat vormen. Uw project is uw droom die in verwezenlijking gaat, dus is het belangrijk voor ons, dat u de juiste impressie met uw eigen ogen kan zien.

Tip 3 : Technisch tekenen vroeger en nu

(een tip van) Tekenbureau Debeer
Terwijl vroeger alles op papier getekend werd, maakt men nu overal gebruik van CAD tekenen. Computer Aided Design wil zeggen "tekenen met behulp van een computer". Het moet niet gezegd worden dat dit vele voordelen met zich meebrengt. Je moet niets meer overtekenen met kalkpapier, je kan de tekening verschillende keren uitprinten of makkelijk aanpassen.

Bijna in alle sectoren vinden we dergelijk computertekeningen terug. Ze worden gebruikt om machines te ontwerpen, elektrische schema's uit te tekenen, frees- en draaibanken aan te sturen, grondplannen uit te tekenen, huizen te ontwerpen en zoveel meer. Van elk toestel dat je kan bedenken is men ooit begonnen met tekeningen te maken.

De dag van vandaag is het even eenvoudig van alles in 3D uit te tekenen zodat men alvorens het productieproces te beginnen al precies weet hoe het stuk eruit zal zien en waar er eventueel nog verbeteringen kunnen aangebracht worden. Zelf deze 3D tekeningen kunnen rechtstreeks uitgeprint worden met behulp van "Prototyping Machines" of "3D Printers". Hierbij wordt het werkstuk laagje per laagje opgebouwd.

Wil je zelf aan de slag gaan dan kan je van bepaalde tekenprogramma's gratis (studenten)versies downloaden, op voorwaarde dat je deze niet gebruikt voor commerciële doeleinden

Tip 2 : Bespaar op uw tekenwerk door outsourcing

(een tip van) SD Creations
Door outsourcing van het tekenwerk van uw onderneming bespaart u op verschillende vlakken:

  • Er moet geen geschoolde werknemer extra aangenomen worden voor het tekenwerk waardoor u kunt besparen op loonkosten
  • Er is dus ook geen aanschaf nodig van een extra computer noch dure tekenprogramma's
  • Als er slechts tijdelijk (meer) werk is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat er iemand extra betaald moet worden voor overbodige uren.
  • Men kan zich focussen op de kernactiviteit van de onderneming zonder tijd te verliezen aan de randactiviteiten
  • Bespreek met uw boekhouder de mogelijkheden om de kosten van uitbesteed werk te recupereren

Tip 1 : Algemene informatie over technisch tekenen

Tekenbureau TIPSIn een tekenbureau worden ideeën omgevormd tot een uitgetekend technisch plan dat kan gebruikt worden om het idee te bouwen. In een tekenbureau is men begaan met technisch tekenen waarin de laatste jaren sterke automatisatie is doorgevoerd en het tekenen van het tekenbord naar de computer is overgegaan zoals Autocad, Cadcam, Solid Works en zo meer. Hierdoor kan ook makkelijk een technische tekening naar 3D omgevormd worden met allerhande animaties.

Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over technisch tekenen en tekenbureaus, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Tekenen en schilderen
Verf en schilderwerken
Bouwplan en architecten
Interieur architecten
Tuinplan en tuinarchitecten

Deel deze tips zeker met je vrienden.


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)