Hoe kan je via kleding je figuur corrigeren – TIPS en advies

hoe je figuur corrigeren met je kleding - TIPS en advies

Vind je jezelf te dik of te mager en ben je niet tevreden over je figuur, dan kan je het makkelijk en efficiënt corrigeren met de juiste kleding.

Elke dame of vrouw heeft een uniek figuur, doch kunnen al deze specifieke lichaamsfiguren ingedeeld worden in bepaalde categorieën zoals peer, appel en zo meer. Hierbij is het algemeen geweten dat het typische zandloper figuur, waarbij de heupen en schouders gescheiden zijn door een smallere taille, als ideaal wordt bestempeld.

Dit is dan ook het beeld dat elke vrouw tracht na te streven wat niet steeds evident is. Uiteraard kan u uw lichaam wijzigen door te vermageren of kan u uw figuur corrigeren door plastische chirurgie. Thans kan u met kleding uw huidige figuur visueel wijzigen, opsmukken en aandachtspunten creëren of minimaliseren. Hieronder vindt u enkele praktische tips volgens uw figuur.

Klein en tenger figuur, corrigeer met kleding

Lengte creëren is de boodschap. Verticale strepen in de kleding maken u groter waarbij complementaire kleuren over de gehele lengte: broek, trui of kleedje tot zelfs sokken en schoenen tevens je lengte extra accentueren.

Vermijd zeker te grote kleurverschillen tussen de kleding van het bovenlichaam en onderlichaam want dit geeft een verkleinend effect.

Stevige brede heupen

Tracht de aandacht weg te leiden van de heupen door bijvoorbeeld een felgekleurde top te dragen over een donkere broek. Hierdoor wordt de aandacht van de broek verminderd waardoor de heupen en benen smaller en dunner lijken.

Vermijd tevens een visuele verkleining van de taille zoals bij een riem bijvoorbeeld. Een versmalling van de taille resulteert in een verbreding van de heupen.

Grote of volle boezem

Vrouwen met een grote boezem hebben vaak smalle benen. De kunst bestaat er dan ook in ook nu weer de aandachtspunten te verleggen door via de kleding kleur te geven aan hetgeen dat extra aandacht vereist.

Bij een grote boezem is het  eerder raadzaam de aandacht van het onderlichaam te versterken ten aanzien van de kleding op het bovenlichaam. Een licht gekleurde rok bijvoorbeeld gecombineerd met een donker gekleurd topje of trui verlegt de aandacht van het bovenlichaam naar het onderlichaam.

Jongensachtig figuur, ook nu kan het met kleding

Heb je een jongensachtig figuur dan betekent dit dat de omtrek van je taille niet veel verschilt van de schouders en heupen. De kunst bestaat er dan ook in voornamelijk de taille extra te accentueren. Een riem of ceintuur bijvoorbeeld doet reeds wonderen. Let wel dat de ceintuur goed opvalt. Dit kan door kleur en afmeting (breedte).

Een riem is ook beter zichtbaar bij een kleedje dan bij gescheiden kledingstukken zoals een broek met topje of trui. Draag je toch gescheiden kleding, gebruik dan complementaire kleuren zodat de ceintuur of riem toch geaccentueerd wordt. Naast een riem kan je tevens schoudervullingen gebruiken om de schouders verbreden waardoor de taille versmalt.


knop webwinkel ludo claes

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Dameskleding TIPS
Ongedragen kleding in je kleerkast
Lingerie TIPS
Herenkleding TIPS
Kinderkleding TIPS
Sportkleding TIPS
Werkkleding TIPS

Dee deze tips zeker met je vrienden


 
U bent hier : / Home / Kleding en schoenen TIPS / Hoe kan je via kleding je figuur corrigeren – TIPS en advies