Waarom dragen we de meeste kleren in onze kleerkast niet? – Onderzoek


U bent hier : Home > Kleding > Kleding in de kleerkast

dameskleding damesmode TIPS

Studie en onderzoek door:
Onafhankelijke bron

Koop je vaak kleding, dan lees je best eerst even onderstaand onderzoek. Je zou wel eens versteld kunnen staan van het resultaat.

Studie onderzoek KLEINEen onderzoek bij een Duits bedrijf toonde namelijk aan dat de meeste kleren die in onze kleerkast hangen vrijwel nooit gedragen wordt. Het onderzoek toonde dit aan met een ongelooflijk cijfer van meer dan 80%. Meer dan 80% van de kleding die in de kast ligt, voornamelijk dameskleding, wordt maar één keer tot hooguit twee keer gedragen en wordt vervolgens in de kast opgeborgen.

Daarnaast toonde het onderzoek dat we tevens veelvuldig klagen omdat we zogezegd niets hebben om te dragen. De combinatie van beiden,  moet dan ook doen besluiten dat we inzake kleding vaak impulsief en ongecontroleerd kopen. Met andere woorden vinden we het kleedje, die broek of blouse alleen maar leuk in de winkel. Eenmaal thuis staat het precies niet meer zo leuk en belandt het bijgevolg eindeloos in de kast.

Het onderzoek toonde tevens aan dat voornamelijk dames dit impulsief koopgedrag tonen en dat dameskleding vaker eindeloos in de kast blijft ten aanzien van herenkleding. Het vreemde is dat deze tendens zich ook profileert bij damesschoenen. Ook bij het kopen van schoenen worden vaak impulskopen gezien waarbij de schoenen in de kast belanden om nooit meer gedragen te worden.

Kortom, ga je straks naar de winkel om kleding of schoenen, overweeg dan zeker even of het kleedje of de schoenen wel echt datgene zijn wat je zoekt en bedenk even of je ze al dan niet veelvuldig zal gaan dragen.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- TOP 50 populaire dameskleding
- TOP 50 populaire herenkleding
- TOP 50 populaire feestkleding
Dameskleding TIPS
Corrigeer je figuur met de juiste kleding
Lingerie TIPS
Herenkleding TIPS
Kinderkleding TIPS
Sportkleding TIPS
Werkkleding TIPS


MEEST GELEZEN
Home » Kleding TIPS » Waarom dragen we de meeste kleren in onze kleerkast niet? – Onderzoek