Hoe creëer je een mooi landelijk interieur in je woning?

U bent hier : Home > Wonen > Interieur > Landelijk interieur

Interieur Architect TIPS en weetjes


Dit artikel wordt u aangeboden door : Feluce - België
11 april 2019


Tips van de vakman vakvrouw

Een landelijk interieur is al jaren een zeer populaire woonstijl. Veel mensen kiezen voor deze stijl omdat het warm en gezellig is. Hoewel deze interieurstijl wel eens als ‘ouderwets’ wordt omgeschreven is dit het juist niet.

U kunt er namelijk alle richtingen mee op, namelijk klassiek, modern en zelfs elementen van een industrieel interieur kunnen een landelijk karakter hebben.

Hoe is de landelijke stijl ontstaan?

De oorsprong van een landelijk interieur is te vinden op het Franse platteland in de 19e eeuw. Er werd dagelijks hard op het land gewerkt en bij thuiskomst was het belangrijk om ontspannen te genieten van een huiselijke sfeer aan een robuuste eettafel. Het was het voorbeeld hoe men in relatief kleine woningen en met weinig geld toch een warme en gezellige sfeer kon bereiken.

Wat zijn de typische landelijke kleuren?

De huidige landelijke interieurs zijn wel wat meer luxueus dan vroeger, maar kent nog steeds dezelfde warme uitstraling. Kleuren zijn daarbij heel belangrijk. Wit en afgeleiden hiervan, zoals crème behoren tot de basiskleur van een landelijk interieur.

Verdere landelijke kleuren die toegepast worden bestaan vooral uit natuurtinten, zoals bruin, donkergroen of roestkleuren. Uiteraard kun je ook werken met contrastkleuren, zoals zwart en grijs, maar echt felle kleuren zal je niet tegenkomen.

De kleuren komen tot uitdrukking in de landelijke decoratie of landelijke lampen. Prachtige bronzen lampen aan het plafond zullen een prachtige blikvanger in een landelijk en sober interieur zijn.

De landelijke decoratie

Een landelijk interieur kunt u zowel klassiek als modern inrichten. Dit komt vooral tot uitdrukking in landelijke decoratie. Klassieke landelijke interieurs hebben soms een overdaad aan decoratie, zoals mandjes en kussentjes om het een warme huiselijke sfeer te geven.

Een modern landelijk interieur is daar wat bescheidener in. Hier passen als onderdeel van de decoratie landelijke taatsdeuren heel goed. De as van taatsdeuren zit niet aan de zijkant, maar in het midden waardoor de deur om zijn as draait. Smeedijzeren taatsdeuren maken een landelijk interieur helemaal af.

Verder is het gebruik van hout in meubels en decoratie absoluut een must voor een landelijke interieurstijl.

Kies ook voor landelijke lampen

Bij een landelijke stijl horen ook landelijke lampen. En er is keuze genoeg. Voor functionele verlichting kunt u gebruik maken van staande en hangende lampen. Sfeer- en accentverlichting bereikt u met wandlampen.

U kunt voor uw lampen kiezen uit mooie armaturen die prachtig bij de landelijke stijl passen, zoals chroom of bronzen lampen. Het design van de lampen moeten passen bij uw interieurstijl. Lantaarnlampen voor binnen of kaarslampen passen perfect bij de moderne landelijke stijl.

Meer informatie vind je in de webshop van: www.feluce.be


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Feluce
8900 Ieper - België

Activiteit =  Winkel voor landelijke lampen. Bent u op zoek naar een prachtige, unieke lamp met mooie kleuren, vormen en vooral mooie lichtkleuren, dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Website = www.feluce.be


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Interieur Architecten TIPS
Woningdecoratie TIPS
3 handige opbergoplossingen voor in je woning
5 tips om je interieur op te frissen
Hoe kan je meer ruimte creëren in je woning ?
Genieten in een luxe interieur