Home » Gezondheid » Koffie en cafeïne verkleint kans op Alzheimer of Parkinson – Onderzoek
 

NIEUW - HUMOR - UW TIP PUBLICEREN


Koffie en cafeïne verkleint kans op Alzheimer of Parkinson – Onderzoek

koffie TIPS Alzheimer en ParkinsonOnderzoek door: Krembil Research Instituut in Toronto Canada

Word je vergeetachtig? Drink dan eens een bakje koffie. Een recent onderzoek ontdekte namelijk een opmerkelijke relatie.

Studie onderzoek KLEINEen onderzoek door het Krembil Research Instituut in Toronto Canada suggereert dat onze koffie in de ochtend wel eens meer zou kunnen zijn dan enkel een opkikkertje. Hun onderzoek heeft namelijk aangetoond dat er een bepaalde relatie bestaat tussen koffie en het risico op Parkinson en Alzheimer.

Om dit onderzoek te voeren werden verschillende koffiesterkes en types zoals zwak – sterk en decafine getest teneinde te achterhalen welk ingrediënt of basis-element van de koffie de relatie met de ziektes creëerde. Het onderzoek toonde aan dat zowel de koffie als de decafine de relatie creëerde wat dus betekende dat de cafeïne niet aansprakelijk zou zijn voor de relatie zoals initieel gedacht.

Wat doet koffie dan met Parkinson of Alzheimer?

Een verder onderzoek toonde tot eenieders verbazing aan dat de branding van de koffie de relatie met de ziektes creëerde. Bij het branden van koffiebonen wordt namelijk “Phenylindanes” gevormd die een relatie aangaat met “Beta Amyloid en Tau” zijnde de twee proteïne fragmenten die te vinden zijn bij Alzheimer en Parkinson.

Moeten we nu volop bakken koffie gaan drinken? Nee, uiteraard niet maar dit onderzoek toont wel aan dat er daadwerkelijk een bepaalde relatie bestaat tussen de koffie en de vorming van Alzheimer en Parkinson wat een basis kan zijn voor het vinden van geneesmiddelen.

Kortom, nu en dan een bakje koffie geeft niet alleen een kortstondige oppepper, het verlaagt tevens het risico op toekomstige vergetelheidjes.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Dranken TIPS
- Goed slapen bevordert geheugen

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden - Nieuwe TIPS v/d week

Advertentie door Google