U bent hier : / Home / Gezondheid / Waarom verkleint koffie de kans op Alzheimer en Parkinson – Onderzoek

 

Waarom verkleint koffie de kans op Alzheimer en Parkinson – Onderzoek

koffie TIPS Alzheimer en Parkinson

Van harte welkom.
Ben je een koffiedrinker? Dan zou dit je wel eens kunnen helpen tegen Alzheimer en Parkinson. Dit wordt thans beweerd in een nieuw onderzoek door de Universiteit van Toronto


Onderzoek door Krembil Research Instituut in Toronto Canada

Studie onderzoek KLEINEen onderzoek door het Krembil Research Instituut in Toronto Canada suggereert dat onze koffie in de ochtend wel eens meer zou kunnen zijn dan enkel een opkikkertje. Hun onderzoek heeft namelijk aangetoond dat er een bepaalde relatie bestaat tussen koffie en het risico op Parkinson en Alzheimer.

Om dit onderzoek te voeren werden verschillende koffiesterkes en types zoals zwak – sterk en decafeïne getest teneinde te achterhalen welk ingrediënt of basis-element van de koffie de relatie met de ziektes creëerde.

Het onderzoek toonde aan dat zowel de koffie als de decafeïne een bepaalde relatie creëerde. Dit betekent dus dat niet de cafeïne de relatie tussen koffie en de ziektes creëerde zoals initieel gedacht. Maar hoe zit het dan eigenlijk?

Wat doet koffie dan met Parkinson of Alzheimer?

Om dus te achterhalen waarom koffie een effect heeft op Parkinson en Alzheimer, waren meerdere studies en onderzoeken vereist.

Een verder onderzoek toonde tot eenieders verbazing thans aan dat niet de cafeïne in de kofffie maar de de branding van de koffie de relatie met de ziektes bewerkstelligde.

Bij het branden van koffiebonen wordt namelijk “Phenylindanes” gevormd die een unieke relatie aangaan met “Beta Amyloid en Tau”. Dit zijn net de twee proteïne fragmenten die te vinden zijn bij Alzheimer en Parkinson.

Moeten we nu volop bakken koffie gaan drinken om Alzheimer of Parkinson te vermijden of te genezen?

Nee, uiteraard niet. Maar dit onderzoek toont wel aan dat er daadwerkelijk een bepaalde relatie bestaat tussen de koffie en de mogelijke vorming van Alzheimer en Parkinson wat een basis kan zijn voor het vinden van geneesmiddelen.

Veder onderzoek is lopende.

Bron: Universiteit van Toronto
Link : Drinking Coffee May Reduce Your Chances of Developing Alzheimer's, Parkinson's


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Dranken TIPS
- Goed slapen bevordert geheugen

Deel dit onderzoek zeker met je vrienden


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)