Geen attest van bedrijfsbeheer nodig hebt om een eigen zaak te starten – Advies

U bent hier : Home > Reclame > Geen bedrijfsbeheer nodig

eigen zaak starten TIPS

Sinds 1 september 2018 is het niet meer verplicht om een attest van bedrijfsbeheer voor te leggen als je in België een eigen zaak wilt starten. Tot die dag was het verplicht om dit attest voor te leggen ongeacht het type onderneming dat je zou starten.

Waarom werd het attest bedrijfsbeheer afgeschaft?

De reden van de afschaffing heeft voornamelijk een psychologische basis. Het attest van bedrijfsbeheer was een bepaalde fundering aan basiskennis die je nodig had om een eigen bedrijf te runnen, doch meent de overheid nu dat dit attest voor velen een misleidende vorm van bescherming was. Velen meenden namelijk dat eenmaal een attest van bedrijfsbeheer behaald, succes in het zaken doen gegarandeerd zou zijn. Niets is uiteraard minder waar.

Wat zijn dan de bouwstenen voor een succesvolle eigen zaak?

Succesvol een eigen zaak opzetten is kwestie van een goede formule die klanten aanspreekt, een goede kwaliteitszin om klanten te behouden, een inzicht hebben in de marktevolutie een zintuig hebben voor innovatie  en uiteraard een gezonde portie doorzettingsvermogen. Voor wie vandaag een eigen zaak wil starten volstaat het om een diploma van middelbaar onderwijs voor te leggen of een familielid aan te reiken die al een zelfstandige activiteit uitoefent.