Rustgevoel na vakantie is al weg in de eerste werkweek – Onderzoek

U bent hier : Home > Vakantie > Rustgevoel weg na eerste werkweek

vakantie reizen TIPS

Studie en Onderzoek door:
Onafhankelijke bron

Ben jij ook al zo snel je vakantie vergeten na de eerste werkweek. Je bent niet de enige volgens onderstaand onderzoek. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

We kijken er met zijn allen zo naar uit; de vakantie. Even pauzeren en weg uit de dagelijkse drukte en werkstress, op zoek naar rust en ontspanning. Maar hoe lang houdt dat gevoel van rust eigenlijk aan?

Een recent onderzoek toont aan dat dit rustgevende gevoel al vrij snel terug weg is van zodra we weer beginnen werken. In de eerste werkweek zou het rust gevoel ofwel het vakantiegevoel al volledig weg zijn en hebben we ons al weer genesteld in de drukte van voor de vakantie. Dit is al zeer snel al toonde het onderzoek dat we na een vakantie mentaal meer flexibeler zijn en we beter omgaan met stress of druk.

Het onderzoek toonde tevens aan dat we op vakantie heel wat voornemens plannen, een beetje zoals bij nieuwjaar. We leggen ons op om na de vakantie bijvoorbeeld meer te gaan sporten sporten, meer te ontspannen, te stoppen met roken, enkele kilootjes te vermageren, en zo meer. Zo zien sportcentra en fitnesscentra bijvoorbeeld een aanzienlijke stijging van nieuwe sporters in de september maand.

Kortom, vakantie betekent even een andere levenswijze en een breek met de dagelijkse sleur waarbij vaak nieuwe doelstellingen worden gepland voor na de vakantie. De kunst bestaat er thans in het vakantiegevoel ook na de vakantie zo lang mogelijk vast te houden, door bijvoorbeeld bepaalde vakantiegewoontes vast te houden, en de opgelegde doelstellingen effectief tot realisatie te brengen. Hierdoor houd je het vakantiegevoel langer dan de eigenlijke vakantie.