Make-up voor mooie ogen – TIPS en advies

U bent hier : Home > Beauty > Hoe kan je mooie ogen creëren

Make-up cosmetica TIPS

Hoe kan je met make-up je ogen mooi maken en waarop moet je letten. Hier vind je praktische TIPS.

Als we iemand aankijken ontstaat er oogcontact. Willen we extra attentiewaarde creëren dan vormen de ogen een ideale gelegenheid om de attentiewaarde te vergroten. Mooie ogen vergroten namelijk de attentiewaarde waardoor het schminken van de ogen door make-up of cosmetica producten behoort tot een beauty behoefte van de hedendaagse vrouw. De vraag is dan ook hoe de ogen best geschminkt kunnen worden om de gewenste attentiewaarde te creëren. Helaas is er geen vaste regel of norm die bepaalt welke make-up u dient te gebruiken of welke make-up de meest ideale look of uitstraling geeft. Tevens wordt de soort make-up bepaalt door de gelegenheid. De make-up die u aanbrengt op een doordeweekse werkdag zal geheel anders zijn dan indien u zich opmaakt om naar een speciale gelegenheid zoals een feestje te gaan.

Welke make-up bepaalt de attentiewaarde van de ogen

Als we de soorten make-up of cosmetica voor de ogen bekijken dan zijn er twee die de grootste attentiewaarde aan de ogen geven zijnde eyliners en oogschaduw. Eyeliners zijn make-up producten zoals oogpotloden bijvoorbeeld die als doel hebben een lijntje te trekken op de oogleden. Veelal wordt hiervoor een blauwe of zwarte kleur gebruikt al zijn andere kleuren uiteraard ook mogelijk. Bij het trekken van het lijntje met de eyeliner is naast de kleur ook de dikte van het lijntje bepalend voor de attentiewaarde waarbij de ideale dikte en kleur op elkaar afgestemd worden volgens de look die men wenst te creëren. Als een eyeliner wordt aangebracht dan volgt de lijn van de eyeliner het ooglid, doch kan het lijntje tevens wat verder doorgetrokken worden waardoor een speciaal effect gecreëerd wordt.

Creëer expressie met oogschaduw

make-up ogen TIPS

Naast een eyeliner kan tevens oogschaduw aangebracht worden om de ogen extra te accentueren. Oogschaduw wordt boven de ogen tussen de oogleden en de wenkbrauwen aangebracht waarbij tevens vele soorten kleuren, kleurcombinaties en schakeringen kunnen gebruikt worden om de ogen extra expressie en attentie te geven. Bij het aanbrengen van de oogschaduw is naast de kleur de oppervlakte of de grootte van de schaduw van belang en bepaalt deze mede de attentie of de expressie. Zo kan men ervoor opteren de oogschaduw te beperken tot het ooglid zelf waardoor de oogschaduw enkel zichtbaar is als men de ogen sluit of kan men ervoor opteren het oppervlak van de oogschaduw groter uit te breiden tot aanraking met de wenkbrauwen.

Ook links of rechts vergroting van het oppervlak draagt bij aan de attentiewaarde. Doch zijn er uiteraard beperkingen. Een te groot oppervlak kan zelfs nadelig zijn of de gewenste look of uitstraling benadelen. Naast het oppervlak kan tevens een kleurschakering of uitdeining of afzwakken van de oogschaduw voor prachtige effecten zorgen. Felle oogschaduw rondom het oog die afzwakt naargelang men verder van het oog weggaat, kan mooie resultaten bieden. Kortom, er zijn vele mogelijkheden, kleurcombinaties en technieken om de ogen extra te accentueren, doch is er geen vaste regel en is het aan te raden te experimenteren en te testen opdat u het gewenste resultaat bereikt.