Foundation of fond de teint om oneffenheden te camoufleren

U bent hier : Home > Beauty > Foundation om oneffenheden te camoufleren

Make-up cosmetica TIPS

Hoe kan je je gelaat camoufleren en oneffenheden wegwerken met foundation of fond de teint. Hier vind je praktische TIPS.

Helaas heeft niet iedereen een mooie gladde, egale en strakke huid in het gelaat of gezicht waardoor hier en daar wel wat hulpmiddeltjes aangewezen kunnen zijn om één en ander zoals rimpels of andere oneffenheden te camoufleren of weg te werken. Gelukkig biedt de markt van de make-up en cosmetica de dag van vandaag heel wat soorten hulpmiddeltjes om de oneffenheden ongave kleuren of andere onvolmaaktheden weg te werken of te camoufleren. Denk hierbij aan een foundation of fond de teint bijvoorbeeld. Beiden zijn camouflerende make-up of cosmetica producten die als taak hebben het gelaat mooi egaal, glad en gekleurd te maken.

De kracht van foundation

Een foundation of fond de teint, noem het ook maar bronzer, blush of rouge zijn allen producten met als doel de huid van het gelaat te behandelen. Dit door hetzij bepaalde effenheden of imperfecties zoals rimpeltjes of acné weg te werken of door een bepaalde kleur in het aangezicht te brengen. Ook wordt foundation of fond de teint gebruikt om bepaalde delen in het gelaat extra te accentueren. Denk hierbij aan de bovenwangen of jukbeenderen bijvoorbeeld waardoor de vorm van het gelaat lichtjes van optiek wijzigt.

Wanneer moet je welk product gebruiken?

make-up blush foundation TIPS

Welk type product u best gebruikt zoals een foundation, een fond de teint, een bronzer, een blush of wat dan ook is uiteraard afhankelijk van het doel dat u wenst te bereiken en de soort huid waarover u beschikt. Heeft u van nature een vette huid dan is het aan te raden geen producten te gebruiken die gebaseerd zijn op vetten maar zouden poeders wellicht een beter resultaat bieden. Naast de basiskenmerken van de camouflerende make-u producten worden dergelijke cosmetica producten de dag van vandaag eveneens voorzien van allerhande verzorgende elementen waardoor ze naast het basisdoel, het camoufleren, tevens andere nuttige functies meedragen. Zoals geldt bij de meeste make-up producten geldt ook bij de camouflerende make-up dat testen en experimenteren een vereiste is. Breng eventueel eens een bezoek aan een schoonheidsinstituut of beautysalon. Zij kunnen u informeren naar de soort make-up producten of cosmetica producten de markt biedt en welk product het meest geschikt is voor uw huidtype.