Hoe kan je meer ruimte creëren in je woning

U bent hier : Home > Wonen > Interieur > Meer ruimte creëren

Interieur Architect TIPS en weetjes


Dit artikel wordt u aangeboden door : Verbouw Gigant - Nederland


Tips van de vakman vakvrouw

Wil jij graag meer ruimte in je woning creëren? Dit is zeker mogelijk. Door middel van handige tips is het mogelijk om dankzij enkele aanpassingen al meer ruimte in je woning te creëren. Wij geven je graag enkele tips.

1. Plaats eens een lichtkoepel

Plaats een licht koepel in je woning met platte dak om meer ruimte in je woning te creëren. Op het moment dat je een lichtkoepel laat plaatsen, zorg je er voor dat er meer lichtinval is in je woning. Hierdoor zal de woning ruimer en frisser ogen. Dit is een vrij eenvoudige manier om snel een mooie hoeveelheid licht in je woning te laten vallen.

2. Wat dacht je van een trapkast?

Heb je momenteel een ruimte onder je kast die je niet gebruikt? Dan is het zeker een idee om hieronder een trapkast te bouwen. Een trapkast is ideaal om spullen in op te bergen die je niet altijd nodig hebt, maar wel bij de hand wilt hebben. Ook voor mensen die erg weinig bergruimte hebben in de rest van de woning is dit een perfecte oplossing.

3. Plankjes aan de muur

Door het plaatsen van plankjes aan de muur, kun je eenvoudig meer ruimte creëren in je woning. Een voorbeeld is bijvoorbeeld om de ruimte boven de wasmachine of droger goed te benutten. Hang plankjes boven de wasmachine en gebruik deze bijvoorbeeld om extra wasmiddel op te bewaren of andere extra spullen. Ook kun je de wasmachine en droger op een verhoging plaatsen en de ruimte daaronder benutten om wasmanden te plaatsen.

4. Plaats eens een spiegel

Op het moment dat je gebruik maakt van spiegels in je interieur, creëer je makkelijk veel ruimte in je woning. Spiegels doen je woonkamer, eetkamer of gang er stukken groter uit zien omdat ze zorgen voor diepte. Vooral in kleine ruimtes is dit zeker een aanrader. Denk bijvoorbeeld aan de WC, badkamer, de hal en overloop. Plaats hier een spiegel en bekijk het effect zelf.

5. Kastkantoor

Heb jij weinig ruimte voor een eigen werkruimte of studeerplekje? Maak dan je eigen kastkantoor. Dit kun je eenvoudig doen door een bureau in een grote kast te plaatsen. In de kast kun je vervolgens je bureau op de normale manier inrichten.

Sluit bijvoorbeeld een printer aan een zorg ervoor dat je gebruik maakt van briefjes waarop je belangrijke zaken kunt schrijven zodat je deze niet vergeet. Ben je klaar met werken of studeren? Dan kun je de deuren van je eigen kastkantoor sluiten en kun je heerlijk genieten van je vrije tijd.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Verbouw Gigant, Nederland

Bij aannemersbedrijf de Verbouw-Gigant uit de regio van Amsterdam kunt u terecht voor alle werkzaamheden omtrent de verbouwing of renovatie van je woning, badkamer, winkel of hotel.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Interieur architecten TIPS
5 tips om je interieur op te frissen
3 handige opbergoplossingen voor in je woning
Hoe maak je een landelijk interieur
Genieten in een luxe interieur