Hoe kan je je vakantie echt goed voorbereiden – TIPS en advies

U bent hier : Home > Reizen > Vakantie goed voorbereiden


Dit artikel wordt u aangeboden door : Floreal Holidays


Tips van de vakman vakvrouw

Wanneer je je vakantie goed voorbereidt, is het een succes vanaf de eerste dag!

Vakantie, je heerlijk ontspannen en genieten, althans, dat is de bedoeling! Om echt zeker te zijn van een zorgeloze vakantie, kun je je beter goed voorbereiden. Maar wat houdt dat allemaal in?

Allereerst moet je natuurlijk je budget bepalen, de tijdsduur, het tijdstip en wie er mee gaan. Al naargelang je budget, kun je ook de locatie bepalen. Beschik je maar over een krap budget ? Dan is een kampeervakantie of een andere goedkope vakantie niet ver van huis ideaal. Heb je een uitgebreider budget, dan kun je natuurlijk veel verder van huis, met de auto, de trein of het vliegtuig.

In functie van wie er meegaat, kun je kiezen voor een bestemming met afgestemde activiteiten. Zijn er kleine kinderen mee? Dan is het aangeraden te kiezen voor een vakantieverblijf in een camping of vakantiepark waar kinderactiviteiten doorgaan, zodat iedereen aan zijn trekken komt.

Zijn het eerder adolescenten die meegaan? Dan kun je misschien opteren voor een oord waar gezellige avonden doorgaan, liefst vlakbij, om een oogje in het zeil te houden. Wordt het een vakantie met enkel volwassenen met ook culturele en/of culinaire interesses, kies dan een vakantieverblijf waar culturele en/of culinaire uitstappen worden georganiseerd.

Wat met het eten op vakantie?

De volgende vraag, is wat met het eten? Willen jullie iedere avond zelf koken, uit eten gaan, of een combinatie van allebei ? Je kunt tegenwoordig ook in vakantieparken en campings kiezen voor een combinatie uit-eten-gaan en zelf koken, ongeacht of het nu een studio of appartement wordt in een vakantiecentrum of een huurfaciliteit als een huurtent of huurcaravan op een camping.

Tenslotte, hoe organiseren jullie het slapen gaan? Zijn jullie met 3 personen en willen jullie in dezelfde kamer slapen, of liever in 2 aparte ruimten ? Zijn jullie met meer ? Wie slaapt er bij wie ?

Hoe kan je best reserveren?

Als al deze vragen zijn beantwoordt, dan kunnen jullie reserveren! Als je een goede prijs wilt krijgen voor je vakantieverblijf, is het interessant om ofwel lang op voorhand te reserveren, ofwel op het allerlaatste moment – een last-minute, alhoewel je dan natuurlijk wel minder keus hebt.

Dan komt de voorbereiding op de reis zelf. Om zeker niets te vergeten, is het interessant een uitgebreide lijst samen te stellen met 'wat mee' moet voor iedereen : om te slapen, te eten, het toiletgerief, de handdoeken, de medicijnen, spelletjes, boeken, papieren als paspoorten of identiteitskaarten, de mutuelkaarten of papieren, autopapieren, geld, bankkaarten, en zo meer. Check ook of je bankkaart in het land van destinatie wel werk!

Hoe zit het met een vakantieverzekering?

Check vervolgens je verzekering – het is helemaal niet duur een reisbijstandsverzekering af te sluiten voor de duur van de reis, zelfs al is dat naar de Belgische Ardennen. Als de auto het dan laat afweten of iemand breekt een arm, is alles gedekt.

Nu komt het organiseren van de achterblijvers: de planten, de dieren, de post, … Zorg tijdig voor een oplossing voor alles, en zet het licht en de tv bijvoorbeeld op een automatische klok zodat het huis niet onbewoond lijkt. Ook moeten de echte thuisblijvers zoals grootouders, eventueel een broer of zus het vakantieadres krijgen, zodat zij jullie kunnen bereiken in geval van nood. De eerste dagen nemen jullie zelf wel de gsm mee, maar dat verwatert meestal tijdens een vakantie.

Nog even een overzichtje van waar je aan moet denken:

  • beschikbare budget
  • tijdsduur
  • wie gaat er mee?
  • wie houdt van wat (animaties) ?
  • uit-eten, zelf koken of een combinatie van de twee ?
  • het slapen-gaan organiseren
  • reserveren
  • lijst maken wat mee
  • verzekering afsluiten
  • thuisblijvers : oppas verzorgen en contactadres achterlaten

Wel, als jullie al deze stappen hebben ondernomen, dan gaat de vakantie zeker niet meer stuk ! Veel plezier dus maar !n.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Floreal Holidays, 1000 Brussel - België

Vakantieparken en campings maar ook business centra in België: Nieuwpoort, Blankenbergen, La Roche-en-Ardenne, Malmady, Mont-Saint-Aubert, De Kempen, Odrimont, Virton.
www.florealgroup.be


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Griekenland - Kos - Hotel Astir Odysseus Resort
Rustgevoel al weg na eerste werkweek
Vakantie en reizen TIPS
Ben jij goed voorbereid op vakantie ?
Reizen via een Reisbureaus TIPS
Cruise vakantie TIPS
Busvakantie Busreizen TIPS

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie