Hoe rug en RSI klachten vermijden door ergonomische bureaustoel?

U bent hier : Home > Kantoor > Kantoorstoelen > Ergonomische bureaustoelen

kantoorstoel bureaustoel TIPS


Deze TIP wordt u aangeboden door : Creato Ergonomico - Kozen - België


Tips van de vakman vakvrouw

RSI-klachten zijn een verzamelnaam voor diverse lichamelijke klachten t.h.v. nek, schouders, armen, polsen en handen als gevolg van een chronische overbelasting.

Hoe kan u RSI klachten voorkomen?

Ergonomisch ingerichte werkplek. Goede werkhouding (geen gebogen nek, opgetrokken schouders, extreme polsstanden,); Bewegen (bv. Naar centrale printer, verder geplaatste archiefkast, koffiezetapparaat,); Elk uur, 5 tot 10 minuten andere werkzaamheden. Om een goede werkhouding te realiseren en RSI klachten te vermijden kan een goede ergonomische bureaustoel je al een heel eind op weg helpen!

De bureaustoel moet zodanig ontworpen zijn dat hij voldoet aan volgende voorwaarden:

1. Dynamisch zitten op een bureaustoel

Statisch in éénzelfde positie zitten zorgt voor constante rek op ligamenten en druk op tussenwervelschijven. Daarom moet de stoel voorzien zijn van een balancerende zitting. Dit betekent dat het zitvlak/rugleuning van de stoel voorwaarts en achterwaarts moet kunnen meekantelen met de gebruiker.

2. Open heuphoek bij het zitten

Door een balancerende zitting van de stoel, neemt men tijdens de actieve zithouding automatisch een correcte fysiologische zithouding aan met een open heuphoek (>90). Door een houding van 135 in de heupen blijft de natuurlijke holle kromming in de lage rug bewaard.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Creato - Ergonomico
3850 Kozen - Limburg - België

Activiteit = Ergonomio is de specialist voor advies en verkoop van HAG ergonomische bureaustoelen en kantoorstoelen op het internet. Een ruime voorraad van de populairste ergonomische bureaustoelen van HAG aan zeer scherpe prijzen. Dynamisch en actief zitten verhogen uw productiviteit en zitcomfort op onze ergonomische design stoelen.

Website = www.ergonomio.com


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Kantoorstoelen TIPS
Ergonomische meubelen TIPS
Ergonomie en ziekteverzuim
Wist je dat slechte zithouding is oorzaak van nekpijn