Meer klanten in uw winkel – gebruik een aandachttrekker

U bent hier : Home > Reclame > Meer klanten door een aandachttrekker

Meer klanten door aandachttrekker TIPSGezien worden. Een zeer belangrijk kenmerk voor de detailhandel. Wil men klanten in de winkel bekomen dan dient de winkel uiteraard eerst gezien te worden. Hiervoor bestaan tal van hulpmiddelen waarvan we in voorgaande punten reeds enkele besproken hebben. De ijslolly 'Gigant' is eveneens een succesvol item dat de aandacht van potentiële klanten trekt. Het is een vergrootte uitvoering van de activiteit of een product dat in de winkel wordt verkocht. Door deze uitvergrootte vorm vooraan aan de winkel te plaatsen vormt dit een prachtige en originele aandachtstrekker voor de passerende wandelaar of autobestuurder. Een bijkomend voordeel is dat de uitvergrootte vorm van het product tevens een beeld geeft van de activiteit of het productenassortiment van de winkel waardoor aangegeven wordt wat de klant mag verwachten. Tevens stimuleert de uitvergrootte vorm van het product de behoefte en begeertegevoelens van de klant. Als je als passerende wandelaar of autobestuurder een grote ijslolly ziet staan, denk je automatisch aan een lekkere ijsje wat je zin doet krijgen en je stimuleert de winkel te bezoeken.

Enkele nuttige tips

  • Plaats uw ijslolly of andere aandachtstrekker op een open locatie opdat het goed gezien kan worden
  • Draag er zorg voor dat uw aandachtstrekker uw assortiment vertegenwoordigt. Lolly voor een bloemenzaak??
  • Maak de aandachtstrekker voldoende groot opdat hij ook daadwerkelijk opvalt.
  • Plaats de aandachtstrekker niet op het wandelpad van de voorbijgangers. Dit is irriterend en gevaarlijk
  • Is uw winkel gelegen aan een stoep en rijweg, plaats dan de aandachtstrekker in het gezichtsveld van beiden.
  • Maak de aandachtstrekker voldoende zwaar opdat een rukwind geen U.F.O. of ander vliegend voorwerp creëert
  • De aandachtstrekker weerspiegelt uw producten. Draag er zorg voor dat het representatief, netjes en smakelijk is.