Hoe succesvol adverteren via advertenties en advertorials

U bent hier : Home > Reclame > Adverteren reclame advertenties

Dit artikel wordt u aangeboden door : Ludo Claes

Tips van de vakman vakvrouw

Het adverteren in kranten, vakbladen, tijdschriften, enzoverder is één van de meest gebruikte reclamemiddelen. Dit omwille van de voordelen dat het biedt. Het laat bijvoorbeeld toe beelden, onder de vorm van tekeningen en fotomateriaal, met teksten te combineren wat de emoties op een breder en dieper vlak stimuleert. Tevens kan men via de vakbladen zeer doelgericht werken en is het adverteren naargelang het type blad kostengunstig.

AIDA reclame-elementen

Ook nu is het weer aan u of een gespecialiseerd reclamebureau om de juiste boodschap te formuleren, een aanbod aan te bieden en naargelang de doelstelling de AIDA reclame elementen in de advertentie te integreren. Dit zodat ze opvalt tussen de andere adverteerders, ze gelezen en onthouden wordt en indien gewenst leidt naar een bepaalde actie. Ook omwille van dit laatste is het adverteren in tijdschriften en dergelijke een interessant medium. Door de advertentie aan te kleden met bijvoorbeeld een invulstrookje, die de lezer kan uitknippen en terugzenden, of een waardebon die bijvoorbeeld extra korting biedt als de bon bij bezoek aan een winkel wordt ingeleverd, kan een advertentie een onmiddellijke actie creëren wat tevens een meting voor de gehele reclamecampagne kan vormen. Kortom, het adverteren in tijdschriften en dergelijke biedt tal van voordelen. De taak bestaat er dan ook uit het juiste vakblad, krant, tijdschrift of dergelijke te vinden wat uw specifieke doelgroep benadert.

Wat kost een advertentie

De kosten voor een advertentie in een magazine worden voornamelijk bepaald door : het type magazine waarin u adverteert, de grootte van de advertentie en de opmaak ervan. Naargelang de frequentie dat u de advertentie in een bepaald magazine plaatst kunt u naargelang het type magazine genieten van speciale aanbiedingen.

Adverteren op het internet

Meer en meer vindt de adverteerder zijn weg naar het internet. Meer en meer webmasters integreren dan ook advertenties van deze adverteerders. Ze hebben elkaar gevonden en maken dankbaar gebruik van elkaar. U als potentiële adverteerder kan ook van dit medium gebruik maken. Zoek naar websites die uw doelgroep aanspreken en bespreek met de webmaster van de site de condities en wijze van adverteren. Tevens kan u gebruik maken van gespecialiseerde ondernemingen die affiliates bieden en verzorgen.

Producten verkopen via het internet

Naast adverteren biedt het internet tevens de mogelijkheid om producten direct te verkopen. Ebay, marktleider op dit terrein, biedt tal van mogelijkheden om producten via het internet te verkopen zonder dat u zelf websites met beveiligde betalingssystemen dient te bouwen. Zeker een bezoekje waard. Schrijf u in enkele stappen in, word lid van EBAY en start met het verkopen van uw producten op het internet. Lekker makkelijk.