Inbrekers vermijden met 10 TIPS voor een bewoonde indruk – Advies

U bent hier : Home > Woning > Inbrekers vermijden

Dit artikel wordt u aangeboden door : Ramcom Security - België

Tips van de vakman vakvrouw

1) Verwittig de lokale politie.
Gaat u langere tijd met vakantie? Meld dit dan bij het lokale politiebureau en vraag of een patrouille geregeld uw woning in de gaten houdt.

2) Schakelklok.
Met behulp van een schakelklok kan uw verlichting automatisch in werking worden gesteld.

3) Voicemail.
Spreek nooit op uw voicemail in dat u op vakantie bent en zeker niet tot wanneer.

4) Buitenverlichting.
Zorg voor verlichting met een bewegingsmelder bij de buitendeur. Die verlichting schakelt aan zodra er iemand langs uw buitendeur loopt. Hiermee maakt u het de inbrekers behoorlijk lastig!

5) Sociale media.
Meld NIET op Facebook of een ander sociaal netwerk dat u met vakantie bent.

6) Google Street View.
De inbrekers kunnen uw straatbeeld bekijken om hun doelwit voor te bereiden. U kan aanvragen om uw woonhuis onherkenbaar te laten maken voor Google Street View.

7) Vuilniscontainers.
Zet vuilniscontainers in de schuur of garage. Inbrekers gebruiken vuilniscontainers om erop te klimmen.

8) Gordijnen.
Vraag aan buren, bekenden of familie of zij regelmatig overdag de gordijnen open doen en ’s avonds dicht, zodat het lijkt alsof het huis is bewoond.

9) Brievenbus.
Laat de brievenbus regelmatig ledigen en zorg ervoor dat de post wordt neergelegd op plaatsen waar die van buitenaf niet zichtbaar is.

10) Auto of fiets.
Als u over 2 auto’s beschikt, is het goed om er één vlak voor uw huis te parkeren. Ook een fiets bij de voordeur wekt de indruk dat er iemand binnen is.


Deze TIP wordt u aangeboden door:

Ramcom Security
3550 Heusden-Zolder - Limburg - België

Ramcom Security is al gedurende jaren een betrouwbare partner op het gebied van beveiliging en alarmsystemen met of zonder meldkamer van uw woning of onderneming en is erkend volgens Binnenlandse Zaken. Het samenstellen van een afgestemd beveiligingsplan is vakwerk. Ramcom Security zorgt steeds voor een keurige installatie met een perfecte afwerking. Ramcom Security zorgt voor totaaloplossingen afgesteld op de wensen van de klant. Limburg + Antwerpse Kempen + Oost vlaanderen. Bij het plaatsen van efficiënte alarmsystemen is het belangrijk om preventief op te treden en zeker niet vergeten te om de beveiliging te activeren wanneer u de woning of het gebouw verlaat!
www.ramcom.be