Tips van de Vakman en Vakvrouw Contact uw TIP toevoegen Google zoeken Sitemap

www.Ludoclaes.be

HOME

Woning

Kleding Party Auto Reizen Elektro Magazijn Verkoop
  Tuin Beauty Hobby Dieren Culinair Kantoor Reclame
U bent hier: HOME > Beautygids > Model worden, modellenbureaus
 

Beauty

  TIPS model mannequin worden - modellenbureau
Model worden is een droom van vele meisjes en vrouwen. Thans is het vaak een lange weg met vele obstakels. Op deze pagina vindt u alvast TIPS om model te worden. Of u nu meedingt voor een Miss verkiezing of de catwalk bewandelt voor een modeshow. Bent u een bedrijf of organisatie en u bent op zoek naar een model, dan vindt u onderstaand modellenbureaus uit België en Nederland. Zij informeren u graag omtrent de mogelijkheden en prijs.

TIPS van de Vakman-Vakvrouw
Praktische TIPS uit België en Nederland
 

1

"Nieuw" Tip voor een fotosessie

Indien u een fotoshoot van je zelf wil laten nemen zorg er dan voor dat je goed uitgerust bent en er ook uit ziet. Dus geen avondje stappen de dag voordien. Indien u een fotoshoot van je zelf wil laten nemen zorg er dan voor dat je goed uitgerust bent en er ook uit ziet. Dus geen avondje stappen de dag voordien.

. Tip aangeboden door: Antwerpen fotoshoot

ADV

 

2

Hoe word je een model ?

Hoe wordt ik een "professioneel" model? Model zijn is zoveel meer dan enkel een "mooi" gezicht, natuurlijk help dit, maar dit is enkel het begin! Wil je echt aan je carrière werken en een hoger niveau bereiken? Dan moet je werken aan je "product". Je "LOOK": Niet alleen je gezicht maar ook lichaam en soul, je moet een gezonde levensstijl ontwikkelen.
Op zakelijk vlak: Hoe kom ik over. Hoe en waar kan ik me het best promoten en plaatsen in dit vak. Met een afwachtende houding kom je nergens, zeker niet in dit beroep.
Personal branding: Welk type model ben ik: commercieel, fashion, editorial? Iedereen wil editorial doen, maar past dit echt bij jou look? Plaats jezelf bij het juiste type en werkt dit uit, in je portfolio,je composietkaart, met je make-up en kleding, welk agentschap en land past het best bij wat ik te bieden heb. Zo ga je gerichter werken en veel sneller resultaat boeken. Denk groots, zakelijk en neem dit beroep ernstig, en je zult verbaasd staan van het resultaat.

. Tip aangeboden door: Global Model Branding

3

Blijf wie je bent
Blijf wie je bent en respecteer dat, ondanks, wat er ook word verteld!
. Tip aangeboden door: Excession-Models.be

4

Maten en looks zijn belangrijk
Lengte , looks en goeie maten zijn belangrijk als je model wilt worden ! Investeer niet in peperdure opleidingen of portfolioshoots.
. Tip aangeboden door: Fashionmove
Nieuwe tips bij een volgende update. Alvast tot dan.

ADV

 
 Informatie
 
Wat als je op straat aangesproken wordt om model te worden?

Als je op straat aangesproken wordt door een vreemde, die je vraagt om modellenwerk te doen, let dan op enkele belangrijke zaken :

*

Als men komt aandraven met mooie termen, wees dan dubbel op je hoede. Meestal zijn te mooie woorden een middel om amateurisme te verbergen.

*

Een professioneel agentschap of fotograaf zal steeds onmiddellijk z'n visitekaartje met alle informatie aanreiken, en je onmiddellijk op alle vragen een antwoord kunnen geven.

*

Een agentschap, organisatie of wat dan ook, lijkt niet erg professioneel als er geen website van bestaat. We leven in 2008, het informatie-tijdperk ...

*

Een eenzaam persoon die kaartjes aan het uitdelen is, zonder enige vorm van promoteam om zich heen, is meestal niet de juiste schakel om je vertrouwen aan te schenken.

*

Je behoudt steeds zelf alle vrijheid om met het aanbod te doen wat je zelf wil, je mag je in geen geval laten beïnvloeden op het ogenblik zelf. De beste manier om even na te kijken met wie je te doen hebt, is thuis de website gaan bekijken van het agentschap, en zelf contact op te nemen voor het invullen van je eventuele vragen. Daarna kan je, indien je dat wenst, een afspraak vastleggen om je te gaan voorstellen. Neem steeds iemand mee waarop je kan vertrouwen, en indien mogelijk, die wat kennis of inzicht van zaken heeft. Als minderjarige (-18) ga je nooit alleen, maar neem je steeds je beide ouders mee.

Laat je verder niet vangen door :
*

Organisaties die beweren dat een professionele voorbereiding als model, mannequin of hostess niet zo belangrijk is, maar dat enkel en alleen een portfolio van belang is. Dit is je reinste onzin, en het gaat hun alleen maar om het verkopen van peperdure portfolio's die bovendien in vakkringen absoluut waardeloos zijn. Sommigen durven voor één enkele portfolio meer dan 1000 Euro vragen !!! Bovendien worden je daarna ook handenvol opdrachten door hen beloofd, terwijl ze nooit één enkele opdracht aanbieden. De slachtoffers van zulke praktijken hangen er dus aan voor hun geld. Je zou jammer genoeg zeker niet de eerste zijn.

*

Organisaties die d.m.v. verschillende ingenieus opgezette truks en ingewikkelde systemen zoals bijv. zogenaamde "derderangs-" verkiezingen, aan modellen en mannequins proberen te raken. Als je aan een verkiezing wil deelnemen, zorg er dan voor dat je weet met wie je in zee gaat, en vraag naar referenties van vorige deelne(e)m(st)ers. De miss zelf, de eredames, en andere vorige deelnemers zullen je maar wat graag inlichten over het verloop van de vorige verkiezing. Indien men deze niet aan jou wil doorgeven, heb je te maken met een organisatie die iets te verbergen heeft. Een afrader dus. (Verwacht niet dat je op deze manier het telefoonnr. van Miss België e.d. zal verkrijgen, het gaat hier om kleinere en lokale, of minder bekende verkiezingen.)

*

Agentschappen die je eerst vooral een (te duur) portfolio willen aansmeren, vooraleer over iets anders te praten. Eerst moet je de kans krijgen om te zien of je wel degelijk geschikt bent voor deze wereld (velen onderschatten het nogal wel eens), daarna behou je steeds zelf de vrije keuze om verder te investeren, als je daar zin in hebt, en als het zinvol blijkt.

*

Agentschappen / organisaties die je zomaar een inschrijving onder de neus schuiven, met een houding alsof het vanzelfsprekend is dat je bij hen bent gekomen om een contract te ondertekenen, in plaats van inlichtingen te nemen. Jij hebt het laatste woord, jij beslist wat je zelf graag doet, laat niemand dus voor jou beslissen. Als je een overeenkomst hebt ondertekend die volgens de wettelijke normen werd opgesteld, ben je verplicht om deze na te komen, of te betalen, ook als je er zonder meer uitstapt. Indien je daaraan twijfelt, kan je steeds te rade bij een advocaat, of zelfs rechtstreeks bij de bevoegde rechtbank van het juridisch arrondissement waar de zetel van het betreffende bedrijf gevestigd is. In elk geval zal het je goedkoper uitkomen dan achteraf met de gebakken peren te zitten.

*

En ten slotte agentschappen die je op voorhand al de Hemel op aarde beloven door te beweren dat je binnenkort grote sommen zal verdienen met modellenwerk e.d. Blijf steeds met je beide voeten op de grond, en begin zeker nooit te zweven door loze beloftes. Zie je instap in de wereld als model en/of mannequin heel nuchter in, en zie het vooral in het begin als een hobby, waar je weliswaar één en ander kan uithalen, ook op financieel vlak

Een samenvatting :
*

Laat je nooit dwingen om iets te ondertekenen, maar handel uit vrije wil, na goed te zijn ingelicht.

* Zorg ervoor dat alles wat men je belooft, ook op papier staat.
*

Als je iets niet zeker weet, vraag dan verdere info aan bij andere organisaties.

* Betaal nooit een groot bedrag (meer dan 50 Euro) op voorhand.
* Laat je niet vangen door malafide praktijken.
*

Als je klachten hebt of navraag wil doen kan je terecht bij een advocaat, de balie van de bevoegde Rechtbanken, Test Aankoop, Ministerie van Economische Zaken, e.d.

*

Zorg ervoor dat je terecht komt bij een agentschap of een organisatie die je ook de nodige begeleiding en steun kan bieden waar nodig. Een portfolio betalen, of enkel een opleiding volgen, om er daarna alleen voor te staan, heeft echt geen zin.

*

Wees er zeker van dat je wel enige toekomst kan hebben als model of mannequin, en laat je niet zomaar inschrijven, of iets verkopen.

 

 
Meer informatie
Wat is een fotomodel ?  Wikipedia

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

 
 Producten zoeken
 Klik "volgende" of "2" voor meer producten. Ander product zoeken "zoeken"

 Muziek - Film - Boeken - Games - Elektro - Wonen - Tuin - Beauty - Koken -...

 Website of personen zoeken met FOTO
Aangepast zoeken
  Kopieer hier het
bedrijf dat u zoekt
  Eventmodels
Opvallend en professioneel gestylde modellen worden onder andere ingezet als hostesses, promotiedames, gridgirls, event entertainment, op de catwalk, catering,- en barpersoneel en nog veel meer. Alles naadloos aansluitend bij het imago van uw merk. Ga voor een evenementenbureau die houder is van een kwaliteitscertificaat. Google ook eens naar tevredenheid van klanten in forums en dergelijke.
Antwerpen
www.eventmodels.be
  Modellenbureau en Promotieteam Alienne
Met onze vrouwelijke en mannelijke modellen krijgt uw fotoreportage nét dat beetje meer dat tot een beter resultaat leidt. Aliènne beschikt over een scala aan mannequins en dressmen. Modeshows zijn daardoor in vele varianten mogelijk. Van flitsend en dynamisch tot apart en thematisch. Ook voor allerlei promotiedoeleinden zijn in het bestand van Aliènne Mode- en Promotieteam passende en enthousiaste mensen te vinden.
4385 BE Vlissingen
www.alienne.nl
Agentschappen voor beginnende modellen
 
www.prestigemodels.be Gent
www.flagmodels.be Brussel
Agentschappen voor fotomodellen en mannequins (Nat & Int)
 
www.dominique-models.be Brussel
www.modelsoffice.be Brussel
Casting bureaus
people voor reclame, figuranten in spots, acteurs
 
www.castingstudio.be Gent
www.faceitcasting.com Antwerpen
Agentschappen voor kinderen
 
www.ministar.be Brussel
www.promokids.be Brussel
www.starkids.be Ghlin
Onafhankelijke fotografen
 
www.studioprestige.be Gent
Organisaties van modeshows
 
www.joyfashion.be Antwerpen
www.lastrada.be Roeselare
  Fashionmove

Models & More : mannequins fotomodellen hostessen people. Organisatie van modeshows. Professionele opleidingen. Coaching modellen. Missverkiezingen en modellenwedstrijden.

www.fashionmove.be
  Global Model Branding

Internationaal modellen scout en coach. Wij specialiseren ons in het plaatsen van jong talent op de internationale modellen markt. Modellen coachen op een persoonlijk, passioneel en hoog niveau. De missie van Global Model Branding: Professioneel, kwalitatief en met passie het beste uit elk model halen Modellen een solide springplank bieden voor een internationale carrière. Buitenlandse agentschappen in contact brengen met potentieel internationaal talent. Moederagentschappen nieuwe partners aanbieden die hun reputatie versterken op de internationale modellenmarkt

www.globalmodelbranding.com
  Antwerpen fotoshoot
Fotoshoot of fotosessie in Antwerpen in een studio om uw professionele fotos te laten maken.
Portretfotos, Glamourfotos, Fashionfotos of Retro fotoshoot. Fotoshoot of fotosessie leuk voor jezelf of als cadeau!
2100 Deurne
www.antwerp-photoshoot.com
  BMC Models

Agentschap voor boeking van mannequins, modellen, kappersmodellen. Professionele begeleiding van modellen en mannequins. Agentschap voor kleur en stijladvies, styling, choreografie, regie, PA, etc...

9000 Gent
www.bmcmodels.be
  Huntmodels
Wij bieden onze opdrachtgevers een rijke keuze uit modellen met ervaring . Al onze modellen hebben ruime praktijkervaring of hebben een opleiding tot model voltooid . Deze opleiding wordt verzorgd door een van Nederlands beste modelfotografen
1111 KD Diemen
www.huntmodels.nl
  Excession-Models

Fotowerk, modeshows, promotiewerk, figuratie & film, videoclips, optredens, enz...

www.excession-models.be
  BulletFilms

BulletFILMS, BulletPHOTOGRAPHY, BulletCASTING. Wij zijn op zoek naar leuke modellen die zich bij ons willen inschrijven. Meer informatie en inschrijfformulieren zijn te vinden op www.bulletfilms.nl

www.bulletfilms.nl

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

  Top
Gerelateerd: Artiestenbureaus Evenementenbureaus Reclamebureaus Promotiebureaus          
 

 Dank voor uw bezoek aan deze website

 Meer tips en advies bij een volgende update