Tips van de Vakman en Vakvrouw Contact uw TIP toevoegen Google zoeken Sitemap

www.Ludoclaes.be

HOME

Woning

Kleding Party Auto Reizen Elektro Magazijn Verkoop
  Tuin Beauty Hobby Dieren Culinair Kantoor Reclame
U bent hier: HOME > Woninggids > Kurkvloer
 

Woning

  TIPS kurk kurkvloer en kurkwanden
Gaat u een nieuwe vloer leggen, denk dan zeker eens aan een kurkvloer met kurktegels. Kurk stamt af van de kurkboom, heeft meer en meer zijn intrede gevonden in de woningbouw en wordt naast vloer tevens als wand gebruikt. Onderstaand vindt u TIPS en ADVIES over kurkvloeren, kurktegels en tegels met een overzicht van professionele kurkvloerwinkels, zij informeren u graag over prijs en modellen.

TIPS van de Vakman-Vakvrouw
Praktische TIPS uit België en Nederland
 

1

"Nieuw" Kurkvloer plaatsen met kurktegels of panelen ?

Kurkvloeren kunnen op 2 manieren worden geplaatst. De traditionele kurktegels worden verlijmd op een (super) gladde ondergrond en nadien voorzien van minimaal 3 vernislagen. Tegenwoordig zijn er ook kant-en-klare kurkpanelen met een klikverbinding. Ideaal voor de zelfplaatser en direct begaanbaar na plaatsing. De beide mogelijkheden zijn in diverse kleuren en motieven verkrijgbaar. (Ook in wit - grijs - zwart - beige - blauw enz).

. Tip aangeboden door: Kurco, Natural Flooring

ADV

 

2

Kurkvloer plaatsen met kliksysteem of verlijmde vloer ?
Kliksysteem, een zwevend vloersysteem met lijmloze verbindingen
- Snelle, gemakkelijke installatie
- Geen specifiek gereedschap nodig voor installatie
- Te plaatsen op eventueel bestaande vloeren
- Verkrijgbaar met verschillende structuren, inclusief met uitzicht van parket!
Verlijmde vloeren:
- De kurktegels worden op de ondergrond verlijmd
- De ondergrond moet droog en egaal zijn
- Bij chape is egaliseren een noodzaak
- De kurktegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, structuren en kleuren
. Tip aangeboden door: KurkInterieur Mertens Comm.V.

3

Waarom is een kurkvloer gezond ?

Gaat u een nieuwe vloer leggen dan is het zeker eens te overwegen om een kurkvloer te plaatsen. Een kurkvloer klinkt misschien niet als de meest voor de hand liggende optie maar een kurkvloer biedt vele voordelen waaronder de hygiëne. Kurkvloeren worden gemaakt van 100% natuurlijke producten waardoor het een milieuvriendelijke vloer is. Daarnaast is een kurkvloer niet statisch waardoor het geen vuil aantrekt en dus zeker geschikt is voor mensen met allergieën. De vuilafstotende laag van de kurkvloer stoot tevens bacteriën en schimmels af. Kurkvloeren hebben schokabsorberende eigenschappen die zorgen voor drukverlichting van voeten, gewrichten, benen en de rug. Kurkvloeren zijn ook warmte-isolerend, geluiddempend en erg makkelijk in onderhoud. Kortom overweegt u een nieuwe vloer te leggen, hou dan zeker eens een kurkvloer in gedachte.

. Tip aangeboden door: Ludo Claes
Nieuwe tips bij een volgende update. Alvast tot dan.

ADV

 
 Informatie
 
1. Kurk en kurkvloer

Denkt u eraan om een nieuwe vloer te leggen dan zou u kunnen opteren voor kurk of een kurkvloer. Kurk wordt gewonnen van de boom en verwerkt tot kurktegels die makkelijk kunnen geplaatst worden. Het voordeel van kurk of een kurkvloer is dat deze zeer zacht en warm aanvoelt waardoor het zeer aangenaam aanvoelt, ook op de blote voeten of sokken. Inzake vorm en kleuren zijn er ook vele mogelijkheden en bestaat er een brede waaier aan dessins en ontwerpen. Ook inzake gezondheid biedt een kurkvloer voordelen. Wegens de zachtheid en elasticiteit biedt het extra comfort voor de gewrichten opdat ze minder hard belast worden. Kurk is tevens goed bestand tegen vocht en rot niet. Bijgevolg kan het ook geplaatst worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer waarbij de kurkvloer een extra aangenaam gevoel genereert in de badkamer aangezien dit de uitgesproken plaats is waar blootsvoets gelopen wordt. Omwille van de zachtheid en de elasticiteit is het tevens de ideale vloer voor kinderkamers aangezien de vloer de kinderen als het ware beschermd bij het spelen op de vloer. Kurkvloeren zijn ook goede isolatoren. Ze isoleren tegen zowel geluid als tegen temperatuurtransmissie wat ze dan weer minder geschikt maken voor vloerverwarming aangezien de warmte van de vloerverwarming wordt geïsoleerd door de kurkvloer waardoor gewenste temperatuurstijgingen wat langer duren. Doch eenmaal warm, is het dan weer heerlijk vertoeven op een verwarmde kurkvloer.

2. Leggen of plaatsen van een kurkvloer

Bij het leggen of plaatsen van een kurkvloer kan geopteerd worden voor twee mogelijke bouwwijze zijnde: direct op de ondervloer waarbij de kurktegels direct op de ondervloer worden verlijmd ofwel zwevend waarbij gebruik gemaakt wordt van een onderlaag, tussenlaag en onderlaag dewelke op elkaar verlijmd worden. De meest gebruikte methode is weliswaar de directe verkleving van de kurktegels op de ondervloer. Hierbij dient de chape weliswaar voorzien te worden van een egalisatielaag wil de kurkvloer mooi egaal op de chape gelegd kunnen worden. Een recente bouwtechniek voor het plaatsen of leggen van een kurkvloer is een kliksysteem waarbij de tegels in elkaar geklikt worden. Is de kurkvloer eenmaal gelegd dan is het zeer voornaam dat deze met een vernislaag behandeld wordt. Zelfs tot vier maal vernissen is raadzaam. Het grote voordeel van de vernislagen is dat de vloer inclusief voegen geheel waterdicht en waterbestendig zijn wat zeker ten goede komt voor het poetsen en reinigen. Dit vernissen dient thans op regelmatige wijze te gebeuren wil men lang kunnen genieten van de kurkvloer. De frequentie hiervan is afhankelijk van het gebruik van de vloer en de sterkte van de slijtage. Bespreek dit vooraf goed met uw leverancier. Als de kurkvloer na gebruik wederom met een vernislaag voorzien wordt, dient de oude laag eerst verwijderd te worden met bijvoorbeeld amoniac waardoor de nieuwe vernislaag het best tot zijn recht komt. Kortom, een kurkvloer biedt een aangenaam en warm gevoel, doch vergt het leggen en onderhouden ervan enige aandacht. Laat u dus goed informeren door uw leverancier.

3. Kurkvloer en verkleuring

Een nadeel van kurkvloer is dat kurk niet goed bestand is tegen UV stralen wat betekent dat de kurktint kan verkleuren als UV stralen op de kurkvloer vallen. Deze verkleuring zal pas duidelijk worden bij het verplaatsen van meubelen. Om deze UV inval te minimaliseren is het aan te raden directe zoninval op de kurkvloer te minimaliseren. Heeft u zonwerende ramen bijvoorbeeld dan zal de UV instraling reeds aanzienlijk beperkt worden aangezien deze soort ramen voorzien zijn van een coating die de UV-stralen blokkeren.

4. Kurk als kurkwand

Naast kurk als vloer kan kurk tevens perfect als wand gebruikt worden. Kurkwanden bieden net als kurkvloeren een aangenaam warm en zacht gevoel. Muren en gevels kunnen makkelijk betegeld worden met kurktegels waarbij bijvoorbeeld contactlijm kan gebruikt worden. Voornaam bij de plaatsing is uiteraard dat de muur mooi egaal en glad is en dat oneffenheden weggewerkt zijn. Kurk is daarnaast ook makkelijk te versnijden waardoor allerhande omkastingen en contactdozen voor ondermeer elektriciteit en stroom makkelijk uitgesneden kunnen worden. Een bijkomend voordeel van kurkwanden is dat kurk goed isolerend is tegen zowel geluid als warmtetransmissie waardoor kurk ideaal is voor koude muren. Net als bij kurkvloeren is het aan te raden de kurkwanden na plaatsing te vernissen, zeker als de kurkwand in een vochtige ruimte geplaatst wordt zoals een badkamer bijvoorbeeld, opdat u lange tijd mag genieten van de prachtige uitstraling van kurk.

 

 
Meer informatie
Wat is kurk: Wikipedia

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

 
 Website of personen zoeken met FOTO
Aangepast zoeken
  Kopieer hier het
bedrijf dat u zoekt
  KurkInterieur Mertens Comm.V.
Sinds 2005 actief op de Kempense interieurmarkt is KurkInterieur uitgegroeid tot een vaste waarde. Wij bieden, zowel aan de professionele installateur als aan de doe-het-zelver, onze kwaliteitskurk uit Portugal aan. Ons uitgebreid gamma van vloeren, wanden, plafonds en kurkisolatie bieden wij U aan tegen waarschijnlijk de meest economische prijzen op de markt. Onze plaatsingsdienst kan voor U de nodige werken uitvoeren. Uiteraard kan U als doe-het-zelver bij ons ook steeds terecht voor professioneel advies.
2330 Merksplas
www.kurkinterieur.be
  Décork

Welkom op de website van Décork, dé kurkspeciaalzaak. Met meer dan 35 vestigingen is Décork de grootste zelfstandige organisatie in kurkvloeren van de wereld. We hebben meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van kurkvloeren en zijn daarmee dé specialist die u, op grond van uw wensen en eisen, aan de perfecte vloer voor uw woning of bedrijf kan helpen.

Amsterdam - Apeldoorn - Den Bosch - Den Haag - Eindhoven - Gouda - Groningen - Haarlem - Leiden - Tilburg - Enschede
www.decork.nl/
  Santana kurkvloeren
Specialist in allerhande kurkvloeren en kurkwanden.
Aalst - Antwerpen - Brussel - Geel - Genk - Gent - Kortrijk - Leuven - Mechelen - Oostende - Luik
www.santana.be/
  Kurkvloeren Hoorewege Mario

Meer dan 200 mogelijkheden in kliksysteem Kurk, wandkurk, kurkplafond, kurkvloeren, parket. Ruime toonzaal in het centrum van Aalter. Plaatsing door de patron en ook voor zelfplaatsers. Kies voor kurk, kies voor warm en isolerend. Bezoek onze website en overtuig uzelf!

Aalter
www.hoorewege.be
  Kurkwork

Bent u op zoek naar een comfortabele vloer die eenvoudig te installeren is? Of een gebruiksvriendelijke vloer die 100% ecologisch is? Dan bent u klaar om u te laten verleiden door de natuurlijke perfectie die onze kurkvloeren u bieden! Bij Kurkwork vindt u een ruim assortiment dat regelmatig uitgebreid en vernieuwd wordt.

1840 Londerzeel
www.kurkwork.be/
  Forgatz Kurkvloeren

Forgatz Kurkvloeren en -wanden biedt u een ruime keuze. Laat u leiden door uw zin voor harmonie en u vindt vast en zeker een kurkvloer die bij u past. Wij zorgen er voor dat ons aanbod regelmatig uitgebreid en vernieuwd wordt.

8310 Brugge
www.forgatz-kurk.be/
  Kurco, Natural Flooring
Het leveren en plaatsen van kurkvloeren (en wanden).
www.kurco.be

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

  Top
Gerelateerd: Vloeren - tegels Parket - laminaat Chapewerken Tapijtvloer Industriële vloer Vloerverwarming Isolatiematerialen    
 

 Dank voor uw bezoek aan deze website

 Meer tips en advies bij een volgende update