Tips van de Vakman en Vakvrouw
Praktische TIPS uit BelgiŽ en Nederland
Contact uw TIP toevoegen Google zoeken Sitemap

www.Ludoclaes.be

HOME Woning Tuin Kleding Beauty Party Hobby Auto Dieren Reizen Culinair Elektro Kantoor Magazijn Reclame Verkoop
U bent hier: HOME > Culinairgids > Koken en kookrecepten
 

Culinair

  TIPS koken gerechten en recepten
Koken is een echte hobby. Koken is spelen met ingrediŽnten en recepten om het lekkerste gerecht op tafel te toveren maar het is tevens een kwestie van smaak. Goed kunnen koken is het resultaat veel proberen, testen, proeven. Is koken thans uw hobby, dan zal dit testen en proberen uiteraard een leuke uitdaging zijn. Hier vindt u tal van kooktips, kooklessen, kookrecepten en gerechten. Vťťl kookplezier.

PRODUCT - TIP

 
 De vakman en vakvrouw in je buurt
  Receptplaza
Receptplaza is een nieuw website waar over het algemeen recepten op worden weergeven. je kan je eigen recept toevoegen en delen met ander mensen ook hebben we veel keuze uit categorie�n, wereld keukens, restaurants, normale dranken, dus ben je een echte kook fanaat dan is dit de juiste website voor jou..
www.receptplaza.com

  Chefyourself
Chefyourself geeft je een overzicht van de leukste kookworkshops bij jou in de buurt. Kies de beste kookstudio op basis van informatie, foto's en reviews.
www.chefyourself.nl

  La Coquerie
Kook workshops of kooklessen
www.lacoquerie.be

  De Zoete Limoen
De Zoete Limoen is een webwinkel met lang houdbare pure delicatessen. Deze lekkernijen kunnen worden geproefd tijdens de proeverijen. Tevens kan De Zoete Limoen uw feestpret verhogen door een aanbod van een breed assortiment tapahapjes. Naar wens kunnen ook de dranken en het servies worden geleverd
www.dezoetelimoen.nl

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS plaatsen?

Zie pagina: uw TIP toevoegen

 

TIPS van de Vakman en Vakvrouw
Praktische TIPS, advies en weetjes

1

"Nieuw" Koken met stoom biedt hoge voedingswaarden

Het zal niemand verbazen dat heel wat professionals zweren bij de stoomkeuken. Als we het koken met stoom vergelijken met de andere bereidingswijzen, zien we dat het stomen veel meer vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen bewaart. En dan is er nog de smaak en de aromas die onaangetast blijven, net als de celstructuur van de groenten die intact blijft waardoor de groenten hun natuurlijke kleur en stevigheid behouden. Bovendien moet u bij het koken met stoom geen vetstoffen toevoegen!

. Tip aangeboden door: Siemens

2

Hoe kan je uien snijden zonder tranen?

Het versnijden van uiten resulteert vaak in een uitbarsting van tranen. Thans zijn er enkele technieken waardoor de prikkeling of irritatie in de ogen verminderd kan worden. Leg de ui bijvoorbeeld eerst enkele uren in de ijskast voor je hem aansnijdt. De koude vermindert de hoeveelheid zwavel die vrijkomt tijdens het snijden waardoor je ogen minder geprikkeld worden. Gebruik tevens een scherp mes om de ui te snijden waardoor de cellen van de ui echt gesneden worden in plaats van gebroken, wat wel vaker gebeurt met een bot mes en wederom meer zwavel vrijkomt. Hou je mes tijdens het versnijden tevens geregeld onder de kraan. De zwavel reageert hierdoor eerst op het water van het mes en dus minder met het vocht van je ogen. Versnijd de ui tenslotte onder de dampkap opdat het grootste gedeelte vrijkomend zwavel door de dampkap opgezogen wordt. Met deze technieken wordt koken weer leuk.

. Tip aangeboden door: ++

3

Tip voor bakken van vlees

Als je vlees tijdens het bakken wil omdraaien, gebruik je beter geen vork. Door in het vlees te prikken maak je immers gaatjes waarlangs het vocht van het vlees weg kan.

. Tip aangeboden door: Solo Open Kitchen 

4

Tip voor nootmuskaat

Nootmuskaat is een vluchtige specerij en daarom is het beter dat het vers wordt geraspt. Overigens: te veel nootmuskaat geeft een bittere smaak op het kookrecept, dus kies bij het koken voor een kleine rasp met scherpe tandjes.

. Tip aangeboden door: Recepten snel en gezond koken

5

Tip voor ideale bordschikking?
Kijk niet naar de grootte van het bord, wel naar wat er op ligt. De beste reclame is nog steeds de mond aan mond reclame. Probeer daarom steeds culinair nieuws te weten te komen
. Tip aangeboden door: Restaurant.be  

6

Ga altijd voor vers bij het koken !

Als de keukenprinses of -prins in u naar boven komt zorg voor verse producten en ga met liefde aan de gang. Kook groentjes al dente en spoel ze koud in ijswater voor het behoud van de kleur en tegen het doorgaren. Bij verse vis let op heldere ogen en rode kieuwen,donkere kieuwen betekend dat de vis al wat ouder is. Smakelijk.

. Tip aangeboden door: Casa de Sabores

7

Tip voor bakolijfolie
De Zoete Limoen heeft onder andere in het assortiment de Ybarra bakolijfolie. Deze olijfolie is geraffineerd, zodat er tijdens het verhitten geen schadelijke stoffen vrijkomen. En nog een voordeel: de olie spat niet!
. Tip aangeboden door: De Zoete Limoen
Nieuwe tips bij een volgende update. Alvast tot dan.

 Informatie
 
Informatie over koken
Wat is blancheren, Wikipedia

  Top
 

RECEPTEN ZOEKEN

WebChef
Doorzoek  recepten!

Vind nu kookinspiratie via bovenstaande grootste online receptenzoeker. Typ een product of ingrediŽnt zoals spaghetti, aardappelen, wortelen, of dergelijk in bovenstaande zoekbalk en u krijgt een overzicht van recepten en gerechten met uw geselecteerde product. Lekker makkelijk.
Dagelijks nieuwe recepten.

 De vakman en vakvrouw in je buurt
  Restaurant.be
Restaurant.be is een online restaurantgids waar je op eenvoudige en snelle manier het restaurant of bistro naar wens vindt. Er zijn reeds meer dan 10 000 eetgelegenheden aangesloten bij restaurant.be!
Zoek op restaurant.be en je keert zeker terug.
www.restaurant.be

Solo Open Kitchen
Solo Open Kitchen is je dagelijkse bron van inspiratie voor de bereiding van overheerlijke gerechten. De lekkerste recepten, ingrediŽnten en kooktips vind je alleen op www.solo.be.
www.solo.be

  Culinair atelier Kokerij
Een keuken speciaal ontworpen voor kook workshops
www.kokerij.be

  De Oranjerie
Een herfstslaatje, gevolgd door pompoensoep. Daarna een knapperige wijting met prei en basilicumsaus. Als dessert nog wat mokka-ijs met mascarponesaus.Doet het idee alleen al je watertanden? Dan is deze cursus beslist iets voor jou.
www.deoranjerie.be

  Kookstudio Udo
Kooklessen , kookvakanties , workshops , recepten
2586 AK Den Haag
www.kookstudio.nl

  Lekkerlerenkoken
U wilt lekker koken en eten met vrienden of familie
Beverwijk
www.lekkerlerenkoken.nl

  Siemens
Goedkoper, praktischer, beter design: Siemens ovens, haal de keuken van morgen in huis. Stoomovens, microgolfovens, traditionele microgolfovens, toebehoren, siemens ovens, warmhoudladen, recepten, keuken, kookdemonstraties
www.siemens-home.be/nl/producten/ovens.html

Gerelateerd: Keukens De ideale keuken Wijn & champagne Zuivel en kazen Restaurants Afslanken vermageren      
 

 Dank voor uw bezoek aan deze website

 Meer tips en advies bij een volgende update