Meer klanten in uw winkel – leg eens een rode loper

U bent hier : Home > Reclame > Meer klanten door rode loper

Dit artikel wordt u aangeboden door : Ludo Claes

Rode loper TIPS voor meer klanten in uw winkel

Als u door een straat wandelt dan kijkt u waarschijnlijk lichtjes naar omlaag om te kijken waar u loopt. U wilt vast en zeker niet struikelen of in een of andere hondenpoep belanden. Loopt u thans doorheen een winkelstraat met tal van winkels dan kijkt u wellicht al wat minder naar omlaag en staart u eerder naar de etalages van de winkels. Ook uw klanten doen dit. Ze kijken ofwel lichtjes voor zich uit ofwel naar de etalage. Als ze daarbij naar uw etalage kijken dan bent u al goed af maar wat als men naar de overkant van de straat kijkt. Hoe kan u dan alsnog hun aandacht trekken? Door een rode loper te leggen. Door een dikkere mat op de stoep te leggen voor de ingang van uw winkel, trekt u de aandacht van de wandelaar. Hij voelt namelijk een verandering in de ondergrond waarop hij loopt en dit zal hem attent maken waardoor hij naar de ondergrond kijkt. Dit is uw rode loper die naar de ingang van uw winkel leidt. Zelfs al kijkt de klant met andere woorden een geheel andere kant op en dreigt hij u uw winkel doelloos voorbij te lopen, dan nog zal de loper tijdig de klant attent maken op uw aanwezigheid.

Enkele nuttige tips

  • Plaats uw rode loper / mat enkel voor de deuropening. Niet voor de gehele voorgevel / etalage
  • Gebruik een mat die een bepaalde dikte heeft opdat de klant ze voelt als hij erop loopt. Let op!!  Draag er zorg voor dat de mat geen obstakel vormt voor de wandelaars !!
  • Maak de mat lang genoeg opdat ze zeker de nabije wandelaars bij uw winkel aanspreekt
  • Reinig de mat op tijd. Een vuile mat kan wel eens gelinkt worden aan een vuile winkel
  • Draag er zorg voor dat de mat goed plat ligt. Een klant met een bloedneus is niet echt bevorderlijk
  • Maak gebruik van een felle kleur die goed opvalt ten aanzien van de stoep.