Massage en massagesalon – TIPS en advies uit België en Nederland

U bent hier : Home > Beauty > Massage

massage masseren massagesalon TIPS

Massage van lichaam en gelaat of voeten, waar en hoe masseren en waarop moet je zeker letten. Hier vind je praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 12 : Weet welke massage je zoekt voor uw gewenste resultaat

massage masserenMassage is er in vele soorten en vormen. Bij een standaard massage, laat het ons even een ontspanningsmassage noemen, gaan we het lichaam, hoofd, voeten, rug, schouders, nek, benen masseren door met de handen een bepaalde draaiende, drukkende of wrijvende bewegingen te maken. Hierdoor ontstaat enerzijds een aangenaam gevoel waardoor we ontspannen en ontstressen, en anderzijds wordt een betere doorbloeding gecreëerd in de onderliggende spier. Bij deze soort massage is het doel dus een bepaalde ontspanning te creëren. Een massage kan thans meerdere doelen bewerkstelligen gaande van louter ontspanning tot effectief spierstimulerende of zelfs helende massage. Ben je dus op zoek naar een massage voor een bepaald doel, vergewis uzelf dan even van de soorten massage die de markt biedt. Spreek vooral even vooraf met de masseur of masseuse welke massage u wenst en welk resultaat u voor ogen heeft.

Naast een massage door een masseur kan u tevens opteren voor een massage in een massagezetel die u gewoon bij u thuis kan plaatsen. Dit heeft uiteraard het voordeel dat u van een massage kan genieten wanneer u wilt. Nadeel hiervan is thans dat een massagezetel niet kan voelen naar de staat van uw spier en niet specifiek kan masseren. Kortom, zoekt u een massage, dan zijn er tal van mogelijkheden en toepassingen.

Tip 11 : Een gezichtsmassage goed voor het gelaat, ook op lange termijn

Studie en onderzoek
Een onderzoek uitgevoerd aan de “Healthcare University” van Tokio in Japan heeft aangetoond dat een gezichtsmassage niet alleen de bloeddoorstroming bevordert tijdens de massage maar ook tot tien minuten na de massage. Meer nog. De studie toonde aan dat bij regelmatige gezichtsmassage de aders in het gezicht zich aanpassen waardoor zelfs op lange termijn betere bloeddoorstroming in het gelaat opgemerkt wordt. Het onderzoek werd uitgevoerd bij zowel mannen als vrouwen waarbij na slechts vijf minuten gezichtsmassage al een betere bloeddoorstroming werd vastgesteld ter waarde van maar liefst 25%.

Dit betekent dus dat tijdens de gezichtsmassage veel voedingsstoffen naar de huid worden geleid wat ten goede komt aan de algemene huidverzorging in het gelaat. Wat de onderzoekers vooral verbaasde was de duur dat deze verhoogde bloedstroom bleef aanhouden na de massage. Ze merkten op dat de extra bloedstroom gemiddeld nog tien minuten aanhoudt na de massage. Ook stelden ze vast dat bij een dagelijkse herhaalde gezichtsmassage de aders in de gelaatsstreek zich aanpassen waardoor de bloedstroom nog sneller op gang komt en nog langer blijft aanhouden waardoor een lange-termijn effect ontstaat. Kortom, wil je je gelaat extra in de watten leggen of je rimpels aanpakken overweeg dan zeker eens een gezichtsmassage.

Tip 10 : Waarom geregeld een massage ondergaan?

(een tip van) Chillax antwerpen massage
Wat doet een goede massage? Het verlicht stress, bevordert de bloedcirculatie, verbetert je houding, verlaagt de bloeddruk, verlicht pijn, ontspant de spieren, verbetert flexibiliteit, bevordert de ademhaling, verlicht spanningshoofdpijn, versterkt je immuunsysteem en helpt bij depressie! Daarnaast is aanraking ook een ongelofelijk belangrijk onderdeel van menselijk contact. Het helpt ons verbonden te voelen met - en geliefd te voelen door de mensen rondom ons. Kortom, nu en dan een goede massage kan wonderen doen. Zowel fysiek als mentaal.

Tip 9 : Waarom je hoofdhuid masseren?

(een tip van) Fair BodyCare
Door je hoofdhuid te masseren verbeter je de doorbloeding waardoor er ook meer voedingsstoffen naar je haren worden gestuurd. Je masseert je hoofdhuid met je vingertoppen of een zachte borstel. Als je lang haar hebt kun je ook een haarverzorgingsproduct op de borstel doen en het er zo doorheen borstelen. Voor extra ontspanning vraag je iemand om de massage voor je te doen!

Tip 8 : Welke massage is best voor belastte spieren?

(een tip van) massage gids
Een herstelmassage bevordert de afvoer van deze afvalstoffen uit de spieren waardoor spierpijn (zoveel mogelijk) voorkomen wordt. Het lichaam zal sneller hersteld zijn en beter de volgende belasting aankunnen. Een herstelmassage duurt meestal zon 20 minuten en kan prima gecombineerd worden met een warmtebad of sauna. Als de spieren heel zwaar belast zijn, zoals bij het lopen van een marathon, is het beter om de sportmassage uit te stellen. Het is dan verstandiger om de overbelaste spieren eerst tot rust te brengen door middel van ijsmassage, het liefst 5 keer per dag gedurende 15 minuten.

Tip 7 : Waarom is massage belangrijk?

(een tip van) Chillax antwerpen massage
Een goede massage: Verlicht stress, bevordert de bloedcirculatie, verbetert je houding, verlaagt de bloeddruk, verlicht pijn,ontspant de spieren, verbetert flexibilitiet, bevordert de ademhaling, verlicht spanningshoofdpijn, versterkt je immuunsysteem en helpt bij depressie!

Tip 6 : Wat is een massage en wat doet het met je ?

(een tip van) Elst massagesalon
Massage is zo oud als de mensheid zelf en komt in alle culturen voor. Door de jaren heen heeft men in iedere cultuur ontdekt wat de heilzame werking is van massage. Ook u maakt gebruik van massage. Automatisch wrijft u over pijnlijke plekken om de pijn te verzachten en kinderen die overstuur zijn, worden over de bol geaaid om tot rust te komen.
- Massage verbetert de lichamelijke conditie en stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam.
- Massage verbetert de doorbloeding van het lichaamsdeel dat wordt behandeld.
- Afvalstoffen en overtollig vocht worden hierbij afgevoerd en voedingsstoffen en zuurstof worden via het bloed aangevoerd.
- Hierdoor verbetert het herstelvermogen van weefsels.
- Tot slot heeft een massage een ontspannende werking op het totale lichaam en de geest.

Tip 5 : Massage voor een "goed in je vel" gevoel

(een tip van) wellnessradio
Wellness bied niet enkel schoonheid aan. Het genieten komt van binnen uit, probeer eens een heerlijke drukpuntenmassage, voetreflexuologie, een shiatsu of craniosacreel therapie. Therapeutische behandelingen zijn niet enkel voor mensen die problemen hebben. Ze brengen je organen in balans en geven je een enorm " goed in je vel" gevoel.

Tip 4 : Waarom een massage?

(een tip van) massages Martine
Er zijn vele redenen. Je wil iemand verwennen, je vader heeft hoofdpijn, je vriendin is te fanatiek geweest bij het sporten, je dochter verdient wat ontspanning na het harde studeren. Massage is een gouden middel. Het helpt tegen stress, het bevordert ontspanning van lichaam en geest, het geeft nieuwe energie, kan verlichting geven bij pijn, zorgt voor een sneller herstel van de spieren na een zware prestatie en kan bij sporten preventief worden toegepast om blessures en spierpijn te voorkomen.

Tip 3 : Massage met een balletje voor triggerpoints

(een tip van) Total Balance
Triggerpoints (spierknopen) in de rug bijvoorbeeld, langs de schouderbladen, zijn met enige oefening goed te behandelen met...... een stuiterbal. Zorg voor een gladde ondergrond (muur of deur) Laat de bal over de aangedane gedeelte van de rug rollen, terwijl je tegen de muur of deur aanleunt. Doe dit ongeveer 6x verspreid over de dag. 30 seconden per keer is voldoende. Je zult zien, na enige dagen zijn de problemen een stuk minder geworden of verdwenen.

Tip 2 : Wat dacht u van een douche massage?

(een tip van) Aromatherapieshop
Geniet eens van een relax-douche. Buig je hoofd iets naar voren, sluit je ogen en laat het water vooral langs je nek en schouders lopen. Op die plek zitten spieren door stress vaak in de knoop. Na vijf minuten neem je een royale spons en een romig, aromatisch doucheschuim, dat je zacht over je lichaam masseert. Afspoelen en tot slot je huid droogwrijven.

Tip 1 : Masseren tegen stress en depressie

(een tip van) Body en mind
Het is bewezen dat massages de bloedcirculatie stimuleren en de flexibiliteit van uw lichaam verhogen. Ook voorkomt masseren stress, stijve spieren, sommige aanhoudende pijnen en depressie en gevoelens van paniek.