Dameskleding en damesmode – TIPS en advies uit België en Nederland

U bent hier : Home > Kleding > Dameskleding

dameskleding damesmode TIPS

Ga je kleding kopen dameskleding of damesmode dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 9 : Ken je je kledingmaat niet? Loop eerst even door de scanner

Elke vrouw weet dat het kopen van dameskleding vaak gepaard gaat met langdurig passen van broeken jurken blousen en zo meer vooraleer de juiste pasmaat gevonden is. Fabrikanten van dameskleding hanteren wel eens verschillende kledingmaten waardoor een maatje 36 niet hetzelfde maatje is bij een ander merk. Om hieraan een oplossing te bieden heeft een Amerikaanse producent een scanmachine ontwikkelt die de pasmaat van je lichaam aangeeft per merk. Voor je gaat shoppen loop je even door de scanner en hij zegt je meteen welke pasmaat je best zit.

Tip 8 : Eerste advies = doelgericht dameskleding kopen

(een tip van) DiStyle
Met een persoonlijke imago-styliste en juist gekozen dameskleding kunt u makkelijker de meest uiteenlopende doelen realiseren: u wilt uw lichaam juist accentueren, zodat uw sterke punten meer benadrukt worden en zwakkere punten wegvallen; op een speciale gelegenheid wilt u stralen en op natuurlijke wijze in het oog springen; zakelijk gezien wilt u verzorgd, zelfverzekerd en betrouwbaar overkomen bij relaties; u wilt geld besparen door geen miskopen meer te begaan. Laat u eerst even adviseren in kleurenanalyse, stijladvies, garderobeanalyse, kledingadvies voor u gaat winkelen naar nieuwe kleding.

Tip 7 : Last van een buikje? Werk het weg met kleding!

(een tip van) kledingentips.nl
De buikzone is voor veel vrouwen een gevoelig punt. De recente naveltruitjes-trend heeft maar weer eens duidelijk gemaakt hoe weinig vrouwen er eigenlijk met een strakke sixpack rondlopen. Gelukkig is een hangend buikje prima te verbergen.
A. Wel doen
Een shirt dat strak rond de borsten zit trekt de aandacht naar dit deel van het bovenlijf. Ook een print, versiering of rimpelig effect ter hoogte van de buik is een goede bliksemafleider. De wikkeljurk is zeer geschikt, evenals jurkjes met een lage taille. Kies op het gebied van broeken voor een rits aan de zijkant, of voor een jeans die laag hangt en desnoods een maat te groot is. Een corrigerend broekje eronder doet trouwens wonderen!
B. Niet doen
Te strakke en te korte truitjes benadrukken je zwakke punt, dat is duidelijk. Een strakke heupbroek laat je buik juist uitpuilen, net als een strakke jeans, trouwens. Tot slot is een jas met ceintuur niet de meest flatteuse optie; kies liever een model met een enkele rij knopen, die je vanaf het midden naar beneden dichtknoopt.

Tip 6 : Enkele praktische kledingtips volgens postuur

(een tip van) de personal shopper
- Grote borsten: Je kunt V-halzen dragen, maar liever niet te laag uitgesneden kleding waarbij de aandacht naar de borsten wordt getrokken. Hogere halzen, zoals wijde boothalzen met lange mouwen werken nog beter.
- Kleine borsten: V-halzen en wat dikkere stoffen laten je borsten groter lijken dan ze zijn.
- Weinig taille: Draag kleding met een recht silhouet in een effen kleur om niet te slanke taille te camoufleren.

Tip 5 : Maak uw kleerkast eens leeg !

(een tip van) Carla Willebroek
Maak een dag voor jezelf vrij waarop je al je kleding voor een spiegel uitprobeert. Doe dit best wanneer je alleen bent, want manlief heeft heel andere ideeën over het nut en doel van kleding, en zo kan je lekker genieten van deze "pas-sessie". Je zal zien, het is heerlijk om eens wat tijd voor jezelf te maken. Beoordeel jezelf eerlijk en gooi alles dat ouder is dan tien jaar (!?), nooit gedragen werd, te klein of te groot is of je een slecht gevoel geeft, weg ! In alles wat overblijft moet je er fantastisch uitzien. Zalig toch ?!

Tip 4 : Kledingtips voor pantalons

(een tip van) Daphne Fashion
De nieuwste pijpbreedte van de pantalon is erg smal. Erg leuk voor een dame met slank bovenlichaam. Bent u zwaarder op het bovenlichaam? Dan is een pantalon met rechtere of bredere pijp meer aangewezen. Door smalle pantalonpijpen gaat immers het bovenlichaam nog zwaarder tonen. Ilse - Stijlconsulent - Daphne Fashion

Tip 3 : Tip voor het dragen van een hoed

(een tip van) hatsonline.be
Hoe draag ik een hoed? Een hoed wordt doorgaans recht op het hoofd gedragen. Pak hem altijd met twee handen aan de rand op en zet hem op, net iets boven je wenkbrauwen. Het etiketje dat in de hoed genaaid is, komt aan de achterzijde, tenzij de hoed op verschillende manieren kan gedragen worden. Een hoed komt pas tot zijn recht als hij op de juiste manier wordt gedragen. Elegantie is niet te koop. De manier waarop kledij en accessoires worden gedragen, maakt of iemand stijlvol overkomt of niet.

Tip 2 : Badjas ook wel ochtendjas, lekker warm

(een tip van) betergoed.nl
In een badjas ook wel ochtendjas genoemd treft morgens al gauw een behaaglijke warmte zonder energie te gebruiken waarvoor u aan het eind van de maand de rekening krijgt gepresenteerd

Tip 1 : Een hoed kopen, waarop letten

(een tip van) hoedensalon
Als u een hoed wilt kopen of laten maken voor een speciale gelegenheid, zorg er dan eerst voor dat u uw kleding bij elkaar heeft. En denk eens na over hoe u bijvoorbeeld uw schoenen en handtas kan combineren met de hoed.

Algemene informatie

Dameskleding en damesmode is zeer uitgebreid en variërend waarbij de mode per seizoen bepalend is voor de kledingstijl die zal gedragen worden. Het is dan ook steeds weer uitkijken naar de nieuwe mode in de winkeletalages. Naast de mode, die uiteraard inspirerend is, zijn er thans ook andere aspecten die bepalend zijn voor de dameskleding die gedragen wordt. Denk hierbij maar aan kleurvoorkeuren bijvoorbeeld of bepaalde smaken die bepalen welk kleedje, rok, broek, etui en zo meer gekocht wordt. Ook het figuur is hiermede bepalend en van invloed.