Hoe een landelijk luxe interieur creëren in uw woning?

U bent hier : Home > Wonen > Interieur > Luxe interieur

Interieur Architect TIPS en weetjes


Dit artikel wordt u aangeboden door : Luxeinterieur - België
09 mei 2019


Tips van de vakman vakvrouw

Een landelijk interieur heeft vooral als kenmerk dat het gemoedelijk, warm en gezellig is. Het is een vorm van rustiek wonen, waarbij als voorbeeld de stijl van de Engelse cottage wordt aangehouden. Maar een landelijke interieurstijl kan uit meerdere uit meerdere stijlen bestaan.

Zo zijn er klassieke en moderne stijlen, maar heeft u wel eens een luxe interieur overwogen? Daarbij zult u ongetwijfeld direct aan uw budget denken, maar een interieur is meer dan enkel dure meubels, accessoires en verlichting.

De nadruk op kwaliteit

Uiteraard kunt u zich in een luxe interieur omringen met de meest exclusieve meubels en accessoires. Maar exclusiviteit hoeft niet altijd kwaliteit te betekenen. En dat is juist waar het bij deze stijl omdraait.

Het draait om kwaliteit en het gebruik van hoogwaardig materiaal in het interieur. Daarbij moet de focus niet alleen liggen op exclusief wonen met exclusieve meubels, maar moet zelfs aan het kleinste detail aandacht geschonken worden. Dikwijls is de afwerking van het interieur, zoals bijvoorbeeld plinten, een punt dat altijd aandacht te kort komt.

In een luxe interieur moet u ook daar aandacht aan besteden en het materiaal zeer zorgvuldig kiezen. U heeft dan niet genoeg aan fineerhout, maar u moet bij deze stijl kiezen voor massief hout en het liefste ook van een bijzondere houtsoort. Dit kunt u overal in uw meubels en interieur laten terugkomen.

Exclusieve materialen zoals brons, messing of chroom, die ook in een landelijk interieur voorkomen, komen ook in een chique interieur voor. Hierdoor creëert u een perfecte mix tussen een landelijk en een chique interieur.

Diverse stijlen van een luxe interieur

Dat een landelijke interieurstijl met de luxe stijl gecombineerd kan worden is duidelijk. Maar een luxe interieurstijl kan ook uit andere stijlen bestaan, al dan niet met landelijke elementen.

Een klassiek interieur wordt vaak verbonden aan een antieke luxe interieurstijl. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn genoeg moderne meubels in klassieke stijl te verkrijgen.

Een luxe modern interieur is meestal een echt design interieur, waarbij gebruikt gemaakt wordt van hoogwaardig designmateriaal dat gezien mag worden.

Welke stijl u ook kiest, met kwaliteit en luxe heeft u zeker een bijzonder en stijlvol interieur.

Meer informatie vind je op : www.luxeinterieur.be


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Feluce
8900 Ieper - België

Activiteit =  Winkel voor landelijke lampen. Bent u op zoek naar een prachtige, unieke lamp met mooie kleuren, vormen en vooral mooie lichtkleuren, dan bent u bij ons aan het juiste adres!


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Interieur Architecten TIPS
Hoe maak je een landelijk interieur
Woningdecoratie TIPS
3 handige opbergoplossingen voor in je woning
5 tips om je interieur op te frissen
Hoe kan je meer ruimte creëren in je woning ?