Krijg sneller een hypotheek als de woning energiezuinig is – Advies

U bent hier : Home > Woning > EPC en hypotheek

Immobilien woning TIPS

Als je op punt staat om een woning te kopen en je hiervoor een hypotheek wenst aan te gaan, dan is het zeker raadzaam om kritisch naar het energieverbruik en de EPC score te kijken.

Energieverbruik en hypotheek

Een onderzoek in Nederland heeft namelijk aangetoond dat meer en meer banken kijken naar het energieverbruik van de woning om een hypotheek al dan niet goed te keuren. De EPC score op het energie-prestatiecertificaat duidt het energieverlies van de woning aan waarbij een goede score duidt op een goede energiebeheersing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een efficiënt geïsoleerde woning of extra beglazing bij ramen en deuren waarbij het energieverbruik zoals van verwarming of airconditioning laag is.

Waarom heeft EPC een invloed op hypotheek?

Al deze factoren beïnvloeden de verkoopwaarde en dus mede de verkoopkans van de woning wat door de banken dan weer gezien wordt als een aandachtspunt om al dan niet een hypotheek toe te kennen. Het onderzoek toonde een verschil in verkoopwaarde van snel 2% bij energiezuinige woningen ten opzicht van minder energiezuinige woningen.

Ook in België ziet men dat kopers en banken meer en meer rekening houden met het energielabel bij het bepalen van woningprijzen en is men ervan overtuigd dat deze tendens in de volgende jaren vast en zeker doorzetten.

Sta je dus op punt een nieuwe woning te kopen of je huidige woning te verkopen, sta dan zeker eens stil bij de impact van het energieverbruik.

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Woning kopen en verkopen TIPS
Hoe je woning aantrekkelijker maken voor verkoop

Rubrieken
- Auto - Beauty - Dieren - Elektro - Gezondheid - Hobby - Kantoor - Kleding - Party - Magazijn - Reclame - Reizen - Tuin - Wonen

Effe lachen
- Moppen en grappen - Verborgen Camera

Producten en campagnes
- Toppers gezien op TV - Promoties en Campagnes