Je lingerie is een indicatie is voor het type vrouw dat je bent – Onderzoek

U bent hier : Home > Kleding > Lingerie bepaalt type vrouw

Lingerie TIPS 01

Onderzoek door : onafhankelijke bron

Er zijn over de jaren heel wat onderzoeken gevoerd naar zelfvertrouwen en factoren die bepalend zijn voor het type vrouw waarbij, tot verbazing van de onderzoekers, het soort lingerie mede bepalend is.

Wat toonde het lingerie onderzoek?

Zo toonde een onderzoek aan dat indien een vrouw veelal traditionele witte lingerie draagt, het zelfvertrouwen en openstaan voor uitdagingen veel lager ligt dan een vrouw die uitdagende setjes en kleuren draagt. Tevens toonde een onderzoek dat het dragen van lingerie, anders dan het traditionele, niet alleen een zaak van comfort is maar tevens een positieve emotie genereert wat een algemeen gevoel van welbehagen en tevredenheid opwekt. Wist je trouwens dat vrouwen in Italië op nieuwjaar speciaal rode lingerie dragen omdat dit geluk zou brengen.

Meer lingerie studies

Een ander onderzoek naar lingerie toonde dan weer aan dat de gemiddelde vrouw gedurende haar leven ongeveer zes verschillende Beha maten heeft en dat de meeste Beha’s veelal  maximaal zes maanden gedragen worden. Tevens toonde hetzelfde onderzoek aan dat het langdurig dragen van een foutieve Beha (te klein, te kort, enz...) tot gezondheidsproblemen kan leiden zoals nekpijn en rugpijn.

Zo zie je maar dat lingerie meer is dan enkel wat ondergoed. Het dragen van de juiste lingerie maakt gewoon gelukkig.