Nu een verzekering voor woninghuur met meerdere personen – Advies

U bent hier : Home > Kantoor > Woninghuur voor meerdere personen

verzekeringen TIPS

Het huren van een woning is duur, zeker als je jong of alleenstaand bent. Om de kosten van een huurwoning te drukken zien we het fenomeen dat meerdere personen samen één woning huren. Maar hoe zit dat dan met de verzekering? Dit liet een bankgroep onderzoeken en kwam met het resultaat dat het fenomeen van samen huren groter was dan initieel gedacht en het goed zou zijn om een formule uit te zetten waarbij ook de verzekering splitsbaar zou zijn.

Hoe vroeger een huurwoning verzekeren?

Tot op heden werd namelijk één persoon aangesteld en dus tevens verantwoordelijk gesteld om de verzekering af te sluiten en diende vervolgens onderling met de medehuurders een akkoord gemaakt te worden om alsnog de kosten te delen. Deze regeling leidde wel eens tot onenigheid tussen de huurders.

Hoe kan je nu een huurwoning verzekeren?

Om hieraan een oplossing te bieden heeft de bankgroep nu een nieuwe verzekering opgezet die het mogelijk maakt dat één woning of appartement door meerdere personen wordt verzekerd waarbij alle huurders samen in één polis worden opgenomen.

Kortom, ga je een woning of appartement huren en doe je dit met medehuurders, overweeg dan zeker eens de gecombineerde woningverzekering.