Werknemers motiveren? Laat ze zelf een bedrijfswagen kiezen – Onderzoek

U bent hier : Home > Auto > Zelf bedrijfswagen kiezen

Bedrijfswagens leasing autolease TIPS

Dit weetje doet je wellicht even de wenkbrauwen fronsen maar onderzoek heeft aangetoond dat vele bedrijven hun werknemers vrij laten om de gewenste bedrijfswagen te kiezen. Dit betekent weliswaar niet dat men zo maar een Ferrari of Lamborgini onder de sloffen krijgt, maar sommige bedrijven gaan toch ver in het budget dat ze ter beschikking stellen aan hun werknemers om een bedrijfswagen te kiezen.

Waarom zelf een bedrijfswagen kiezen

De reden waarom bedrijven zulke hoge budgetten voor bedrijfswagens aanbieden dient gezocht te worden bij het tevreden houden van goed presterend personeel en het overtuigen of binnenhalen van nieuwe goed opgeleide werkkrachten. Bij ca 25% van de ondervraagden in het onderzoek bleek dat ze bij het leasen of renting geen rekening diende te houden met het merk of type auto of bestelwagen dat ze zouden willen als firmawagen of bedrijfswagen.

Een bedrijfswagen niet langer alleen voor management

Een trend die hierbij tevens zichtbaar wordt is dat het aanbieden van een bedrijfswagen niet meer enkel voor kaderleden van toepassing is maar ook steeds meer voor jonge werkkrachten, lager management, bedienden of zelfs arbeiders mogelijk wordt, waarbij deze laatsten geacht worden toch niet zo direct een firmawagen nodig te hebben.

Kortom, ga je solliciteren voor een nieuwe baan, denk dan tijdens je onderhandeling zeker eens aan de mogelijkheden en voordelen van een bedrijfswagen.