Spelen van een bordspel verlaagt je stress aanzienlijk – Onderzoek

U bent hier : Home > Hobby > Speel een bordspel tegen stres

speelgoed puzzel poppetjes TIPS van speelgoedwinkes

Heb je last van stress, dan zou je zeker eens moeten overwegen om een bordspel te spelen. Onderstaand onderzoek toont je waarom.

Een spelletje spelen doen we allemaal wel eens, denk maar aan het succes van de online spelletjes, doch heeft een recent onderzoek aangetoond dat het spelen van bordspelen ons rustiger maakt. Dit omwille van de gezelligheid en de noodzaak het spel rustig te spelen. Bij bordspelen zitten meerdere spelers omheen een bord waarop het spel wordt gespeeld en dient eenieder zijn of haar beurt af te wachten waarbij we ondertussen lachen en tieren om de zetten en fratsen van de medespelers.

Dit gezellig samen zijn en het om beurt spelen, creëert of forceert als het ware een rustgevoel hetgeen stress onderdrukt. Dit speciale gevoel wordt thans niet ontwikkeld bij online spelen waarbij men vaak snel dient te handelen. Denk maar aan vechtspelen of schietspelen waar je snelheid vaak je leven bepaald. Dit snel moeten  handelen wordt dan zeer intens en wekt stress op waardoor spelers vaak onaangename emoties ervaring zoals frustraties.

Ook worden online spelen vaak alleen of in groep online wordt gespeeld waardoor men eigenlijk steeds alleen in de kamer is en de gezelligheid van het samenzijn mist. Kortom, heb je zin om een spelletje te spelen, maak het jezelf dan eens gezellig en speel eens een bordspel met vrienden of familie.

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Wat is stress en hoe ga je ermee om?
- Yoga tegen stress
Speelgoed TIPS
Modelbouw TIPS

Rubrieken
- Auto - Beauty - Dieren - Elektro - Gezondheid - Hobby - Kantoor - Kleding - Party - Magazijn - Reclame - Reizen - Tuin - Wonen

Effe lachen
- Moppen en grappen - Verborgen Camera

Producten en campagnes
- Toppers gezien op TV - Promoties en Campagnes