Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Stress verlagen of verminderen? Speel een bordspel – Onderzoek

U bent hier : Home > Gezondheid > Bordspel tegen stress

speelgoed puzzel poppetjes TIPS van speelgoedwinkes

Heb je last van stress, dan zou je zeker eens moeten overwegen om een bordspel te spelen. Onderstaand onderzoek toont je waarom.

Studie onderzoek KLEINEen spelletje spelen doen we allemaal wel eens, denk maar aan het succes van de online spelletjes, doch heeft een recent onderzoek aangetoond dat het spelen van bordspelen ons rustiger maakt. Dit omwille van de gezelligheid en de noodzaak het spel rustig te spelen.

Bij bordspelen zitten meerdere spelers omheen een bord waarop het spel wordt gespeeld en dient eenieder zijn of haar beurt af te wachten waarbij we ondertussen lachen en tieren om de zetten en fratsen van de medespelers.

Dit gezellig samen zijn en het om beurt spelen, creëert of forceert als het ware een rustgevoel hetgeen stress onderdrukt. Dit speciale gevoel wordt thans niet ontwikkeld bij online spelen waarbij men vaak snel dient te handelen. Denk maar aan vechtspelen of schietspelen waar je snelheid vaak je leven bepaald. Dit snel moeten  handelen wordt dan zeer intens en wekt stress op waardoor spelers vaak onaangename emoties ervaring zoals frustraties.

Ook worden online spelen vaak alleen of in groep online wordt gespeeld waardoor men eigenlijk steeds alleen in de kamer is en de gezelligheid van het samenzijn mist.

Kortom, heb je zin om een spelletje te spelen, maak het jezelf dan eens gezellig en speel eens een bordspel met vrienden of familie.

PRIJS bordpellen bij bol.com
(Advertentie)


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Wat is stress en hoe ga je ermee om?
- Yoga tegen stress
Speelgoed TIPS
Modelbouw TIPS


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie