Makkelijk vermageren door naar je lichaam te luisteren

Vermageren afslanken succes TIPS

Van harte welkom.
Op deze pagina vind je meer informatie om succesvol te vermageren door naar je lichaam te luisteren.

Vele mensen, vrouwen en mannen, zijn begaan met hun lichaam en vinden vaak van henzelf dat ze te dik zijn en dienen af te slanken of te vermageren. Dit niet omdat men plots een fotomodel wil worden of dat men opzoek is naar een nieuwe date of relatie, maar gewoon omdat er een bepaald gevoel van "te dik" heerst en de kleding misschien wat krap past.

De vraag is thans hoe men succesvol kan vermageren en met name hoe het kan zonder jojo-effect. Hiervoor zijn naargelang de situatie meerdere methodieken beschikbaar die kunnen gehanteerd worden zoals diëten, sporten, afslanktabletten gebruiken, hongergevoel-remmers gebruiken en zo meer.

Hoe men ook wenst af te vallen of te vermageren, als men het wil zonder jojo-effect, dan geldt maar één basisregel = luister naar je lichaam.

Hoe werkt het lichaam eigenlijk inzake lichaamsgewicht?

Als we de werking van het lichaam even kort analyseren dan weten we dat ons lichaam voeding nodig heeft om energie te oogsten. Deze energie is nodig om al onze cellen en spieren te voeden opdat we uiteindelijk kunnen leven en bewegen.

Om jou thans te stimuleren om te eten en voeding te verkrijgen, hebben de hersenen een leuk signaaltje ontwikkeld, wat we kennen als honger. Als je een hongertje voelt, ga je meteen naar de kast om te eten en voilà het lichaam heeft haar doel bereikt. Jij eet en je lichaam krijgt energie. Simpel en efficiënt, toch?

Vervolgens gaat het lichaam de vereiste energie en voedingsstoffen uit deze voeding halen en het overtollige via de natuurlijke weg afscheiden.

Dit is een proces dat makkelijk lijkt, doch zeer complex is. Het lichaam gaat namelijk niet al het opgenomen eten tot energie omvormen maar ook een deel van het opgenomen voedsel omzetten naar reserve voor later. Deze reserves kennen we als vetten die zich op meerdere locaties van het lichaam, de één al meer als de ander, vastzet en het lichaam dus verdikken.

Wat wordt door het lichaam nu eigenlijk gemeten?

Bij het wegzetten van de voeding tot reserve houdt het lichaam rekening met twee belangrijke peilers zijnde:

  • hoeveel voedsel wordt gegeten per maaltijd
  • hoe frequent wordt gegeten

Beide peilers bepalen hoeveel van de opgenomen voeding het lichaam als reserve gaat plaatsen. Vetreserves dus.

Hoe kan je dan vermageren?

Wilt u dus een slankere lijn, dan dient u in eerste instantie uw eetgewoonte aan te passen, afgestemd op het ritme van uw lichaam. Als het lichaam merkt dat het geregeld voeding binnen krijgt, dan gaat het lichaam hierop reageren door minder vetten weg te zetten.

Eet men slechts één of twee keer per dag bijvoorbeeld dan zal het lichaam hierop reageren door meerdere vetten aan te zetten aangezien het lichaam weet dat het lang dient te wachten op een volgende maaltijd waarop het zich verdedigt door de vetreserve.

Kortom, wilt u vermageren of afslanken, dan is een eerste stap de eetgewoonten af te stemmen op het ritme van het lichaam. Eet om de twee uur een klein hapje en laat het lichaam enkele weken de tijd om te gewennen aan de nieuwe eetgewoonte en u zal resultaat merken.

Luister naar het ritme van je lichaam

Naast de frequentie is het tevens de kunst de hoeveelheid voeding per maaltijd of voedingsinname af te stemmen op het ritme van het lichaam. Als u om de twee uur een biefstuk naar binnen werkt met een portie frieten, dan kan u niet verwachten dat u afslankt.

Dus naast de frequentie dient ook de hoeveelheid goed gedoseerd te worden waarbij het aantal calorieën, die de energiewaarde aangeeft, afgestemd wordt op de benodigde energie of calorieën die u verbruikt. De kunst is om de verbruikte en benodigde calorieën op elkaar af te stemmen.

afslanken vermageren

Dus nog even herhalen.

Wilt u succesvol en blijvend afvallen of vermageren, dan is de eerste stap goed te luisteren naar uw lichaam en het ritme van uw lichaam af te stemmen op uw voeding. Dit is de basis voor elke afslankformule. Doet u dit niet dan zal u vroeg of laat, ook na een lang en intens dieet, sporten, slikken van allerhande afslanktabletten of wat dan ook, wederom geconfronteerd worden met een gewichtstoename.

Denk erom, overgewicht of gewoon wat te dik zijn wordt steeds veroorzaakt door voedingsinname. Zo maar uit zichzelf dik worden bestaat niet, men zou wat zien.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Vermageren TIPS
Makkelijk vermageren door calorieën te tellen
Nieuwe dieetpil tegen Obesitas
- Sport en fitness tips

Deel deze tips zeker met je vrienden


 
U bent hier : / Home / Beauty en wellness TIPS / Makkelijk vermageren door naar je lichaam te luisteren