Wenkbrauwen hou ze kort en strak voor het mooiste resultaat

U bent hier : Home > Beauty > Wenkbrauwen hou ze kort en strak

Make-up cosmetica TIPS

Hoe creëer je eigenlijk mooie wenkbrauwen en waarop moet je zeker letten. Hier vind je praktische TIPS

De wenkbrauwen maken deel uit van de ogen dewelke een directe blikvanger zijn als we iemand aankijken. Willen we een goede attentiewaarde creëren aan de ogen dan dienen we eveneens aandacht te besteden aan de wenkbrauwen. De wenkbrauwen zijn haartjes waarvan geweten is dat ze groeien en dus langer worden. Laat het nu net de lengte zijn die de mooiheid van de wenkbrauwen bepaalt. Te lange haartjes van de wenkbrauwen zijn zeker te vermijden waardoor geregeld bijscheren of bijknippen een vereiste is. Naast de lengte van de haartjes van de wenkbrauwen is tevens het volume bepalend voor de mooiheid of look van de wenkbrauw. Een mooie wenkbrauw is mooi afgelijnd en heeft een mooi volume, doch met aangepaste lengte.

Wenkbrauwen mooi aflijnen met epileren

Is de haartooi van de wenkbrauw dusdanig dat de gewenste lijn overschreden wordt dan dient het teveel aan haartjes verwijderd te worden wat kan door te epileren. Epileren van haartjes is het verwijderen inclusief de wortel. Om dit te doen wordt best een pincet gebruikt waarbij het teveel aan haartjes één voor één wordt uitgetrokken. Is het volume van uw wenkbrauwen thans te klein of zijn de haartjes dun, dan zou u ervoor kunnen opteren om de wenkbrauwen extra te accentueren door de haartjes van de wenkbrauwen te verven met een bepaalde kleur aangepast aan uw huidige kleur of extra versterkt door een donkere kleur.

make-up wenkbrauwen TIPS

Naast het verven van de haartjes, kan u er tevens voor opteren de huid op de locatie van de wenkbrauwen te verven waardoor eveneens een groter volume ontstaat. Naast een kleuring, die weer verwijderd wordt bij het wassen, zou u ook voor een permanente oplossing kunnen opteren zijnde permanente make-up waarbij via een beauty tattoo de huid op de locatie van de wenkbrauwen wordt ingekleurd. Kortom, mooie wenkbrauwen zijn verzorgde wenkbrauwen, met eerder korte haartjes, gecombineerd met een mooie lijn en volume. De kunst bestaat er dan ook in deze combinatie goed te krijgen.