Hoe een gietvloer reinigen en waarop zeker letten?

U bent hier : Home > Wonen > Gietvloer reinigen?

industrievloer gietvloer TIPS


Dit artikel wordt u aangeboden door : Senso - Antwerpen - België
09 september 2018


Tips van de vakman vakvrouw

Een gietvloer is zeer gemakkelijk in onderhoud. Toch is het goed om precies te weten wat je moet doen om je gietvloer schoon te krijgen. In dit blog geven we je tips om een gietvloer spik-en-span te houden.

1. Niet-vloeibaar vuil schoonmaken op een gietvloer

Een huis vol met vuil van schoenen maak je net zoals bij laminaat het beste schoon door middel van een stofzuiger. Vervolgens maakt u de behandeling af door middel van bijvoorbeeld een Swiffer. De stoffen doek van de Swiffer trekt stof aan, waardoor uw huis ook stofvrij gemaakt wordt.

Begint u aan de voorjaarsschoonmaak? Begin dan bovenaan met schoonmaken, zoals kasten en schilderijen. Doordat je hogere gedeelten binnen de woning of het bedrijvenpand schoonmaakt, dwarrelt er wel eens wat naar beneden. Begin bijvoorbeeld een uur na het afstoffen van kasten en schilderijen met de vloer. Zo voorkom je dat de gietvloer na alle moeite weer vol ligt met stof.

2. Vloeibaar vuil schoonmaken in een gietvloer

Een gietvloer heeft als voordeel dat deze een hoge waterdichtheid heeft. Hierdoor kun je de vloer flink nat maken bij het schoonmaken. Lichte vuilvlekken verwijder je gemakkelijk door middel van koud water. Heb je wat meer hardnekkige vlekken op de vloer zitten? Een dopje vloerreiniger per emmer koud water is vaak al voldoende.

3. Voorkom scheuren en krassen in je gietvloer

Een gietvloer is over het algemeen heel solide. Het kan echter voorkomen dat er krassen ontstaan als er vuil op de toplaag ligt. Als er vervolgens overheen gelopen wordt, dan kan dit krassen veroorzaken. Naast de hygiëne voor jezelf help je bij goed onderhoud dus ook schade aan de gietvloer te voorkomen. Voorkom bij de schoonmaak te allen tijde het gebruik van schuursponsen, harde bezems en het schuiven van meubels.

4. Advies over gietvloeren

Voor advies over gietvloeren en de reiniging hiervan kun je altijd terecht bij de gietvloerspecialist. Veel gietvloerspecialisten zoals Gietvloer.be geven op hun website adviezen over het reinigen van gietvloeren. Bekijk meer informatie over het schoonmaken van gietvloeren op de website van Gietvloer.be.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Senso gietvloeren
Antwerpen - België / Rotterdam - Nederland

Activiteit = Senso is een familiebedrijf, twaalf jaar geleden opgericht door twee broers. Zij hadden als ambitie om eenheid in interieurs te brengen, door het maken van naadloze vloeren en wanden.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd
Industriële vloeren TIPS
Vloeren en tegels TIPS
Laminaat en parket vloeren TIPS
Matten en tapijten TIPS
Vloerverwarming TIPS
Chape en dekvloer TIPS


 
U bent hier : / Home / Woningbouw en renovatie TIPS / Hoe een gietvloer reinigen en waarop zeker letten?