Waarop letten bij het restaureren van een auto – TIPS en advies

U bent hier : Home > Auto > Auto kopen > Restaureren van je auto

autotuning chiptuning TIPS


Dit artikel wordt u aangeboden door : Autobedrijf Broekhuis - Albergen - Nederland
30 augustus 2018


Tips van de vakman vakvrouw

Het restaureren van auto’s is een dure hobby. Wij hebben een aantal tips om jouw hobby binnen het budget te houden.

Schat je eigen restauratievaardigheden in

Om een restauratieproject goed af te ronden moet je eerst je eigen capaciteiten onder de loep nemen. Ga dus eerst na welke onderdelen je wilt vervangen. Bekijk daarna of je wel bij die onderdelen kunt komen zonder de nodige hulpmiddelen voor in je garage. Een distributieriem kun je bijvoorbeeld niet zomaar even vervangen. Hiervoor dient het gehele motorblok uit de auto getakeld te worden.

Als je hebt bepaald of je bij de het te restaureren onderdeel kunt, kan je verder kijken naar de mogelijkheden om de onderdelen in te kopen.

Bepaal je eigen budget

Als je zeker weet dat je de zwakke plekken van je auto hebt gevonden die je wil restaureren, dan kun je op zoek naar de juiste onderdelen. Stel nu een budget vast waar je je aan kunt houden, zodat je de kosten van het restauratieproject binnen de perken kunt houden.

Bij het kiezen van het budget kun je voor nieuwe onderdelen kiezen. Een betere optie voor budgetrestauraties zijn gebruikte auto onderdelen.

Kies voor gebruikte onderdelen uit afbraakauto’s

Er zijn tal van autobedrijven die onderdelen demonteren uit afbraakauto’s. De afbraakauto’s worden ingeleverd bij deze autodemontagebedrijven. Zij demonteren alle werkende onderdelen, zodat deze tegen veel lagere prijzen kunnen worden verkocht dan nieuwe onderdelen. De onderdelen worden volgens de criteria van diverse instanties gewaarborgd.

STIBA en KZD

De Stiba is de Nederlandse brancheorganisatie voor autodemontage bedrijven. Leden van deze organisatie moeten voldoen aan de richtlijnen van KwaliteitsZorg Demontage (KZD). Als dit het geval is, dan ontvangen zij hiervoor een KZD-certificaat.

Een voorbeeld van een autodemontage bedrijf die voldoet aan alle regels is Autobedrijf Broekhuis. Zij beschikken tevens over de allerhoogste 3-sterrencertificering van het certificaat. Hierdoor ben je altijd zeker van de hoogste kwaliteit onderdelen en kan je binnen het budget de mooiste restauraties uitvoeren.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Autobedrijf Broekhuis
7665 TW Albergen - Nederland

Activiteit = Autosloperij Broekhuis heeft een zeer ruim assortiment auto onderdelen, sloopauto’s en schadeauto’s. Alle auto onderdelen zijn origineel van hoogwaardige kwaliteit en tegen betaalbare prijzen verkrijgbaar.


Gerelateerd
Auto kopen verkopen TIPS
Autobanden TIPS
Autoruiten TIPS
Autoreclame TIPS
Bestelwagens TIPS


 
U bent hier : / Home / Auto en Fiets TIPS / Waarop letten bij het restaureren van een auto – TIPS en advies