Waarom kiezen voor een ergonomische bureaustoel?

U bent hier : Home > Kantoor > Ergonomie > ergonomische bureaustoel

kantoorstoel bureaustoel TIPS


Dit artikel wordt u aangeboden door : OSBY Kantoormeubelen - Zundert - Nederland
08 maart 2018


Tips van de vakman vakvrouw

Ziekteverzuim op de werkvloer komt vaak voor en is erg kostbaar voor het bedrijfsleven. Veel bedrijven hebben echter geen idee hoe ze de kans op ziekteverzuim te reduceren.

In dit artikel bespreken wij de relatie tussen een bureaustoel op de werkvloer en de mogelijkheid om ziekteverzuim te voorkomen.

1. Een ergonomische bureaustoel ondersteunt uw zithouding

Bij het ontwerpen en vervaardigen van een ergonomische kantoorstoel is er veel aandacht besteed aan de ondersteuning van het lichaam tijdens het zittend werken waardoor een ergonomische zithouding kan worden bereikt.

Een ergonomische kantoorstoel is bedoeld om bewegingen van de gebruiker op een juiste manier te ondersteunen waardoor het lichaam minder wordt belast. Een goede bureaustoel op de werkvloer is daarom van essentieel belang.

Een ergonomische kantoorstoel heeft veel instelmogelijkheden waardoor deze volledig aan het lichaam kan worden gepast. Denk hierbij aan de juiste zithoogte, zithoek, zitdiepte, de hoogte van de armleggers en de lendenondersteuning.

Een ergonomische bureaustoel met een goede ergonomie zorgt ervoor dat het lichaam bewegingsvrijheid heeft waardoor de bloedcirculatie in de benen wordt gestimuleerd. Een ergonomische zithouding voorkomt namelijk het verslappen van de spieren en hierdoor ervaart de gebruiker een lange werkdag veel ontspannender.

Maak gebruik van de schommelstand

Om een ergonomische kantoorstoel optimaal te gebruiken adviseren wij het inzetten van de schommelstand, hierdoor beweegt het onderlichaam waardoor de ergonomie wordt geoptimaliseerd. Een fitte werknemer is productiever en dat komt ten goede aan de productiviteit van een bedrijf als geheel.

Kortom: een ergonomische bureaustoel reduceert de kans op lichamelijke klachten doordat deze een goede zithouding stimuleert tijdens het zittend werken.

Vermijd gezwollen benen

De meest voorkomende gezondheidsklacht is dat de benen na een lange werkdag opzwellen. De gezwollen benen zijn gevolg van langdurig zitten waarbij het lichaam een vaste zithouding aanneemt.

Lang stilzitten slecht voor rug, nek en schouders

Meerdere uren op een stoel zitten, gecombineerd met een slechte zithouding kan daarnaast ook leiden tot gezondheidsklachten in de rug en schouders. Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat een medewerker probleemloos uren achter elkaar achter het bureau kan zitten zonder rug- of nekklachten. Dit leidt tot minder ziekteverzuim en dus een hogere arbeidsproductiviteit.

2. Een ergonomische kantoorstoel verdient zich dubbel en dik terug

Het nadeel van een ergonomische kantoorstoel is de aanschafprijs, deze is een stuk hoger dan een normale bureaustoel uit bijvoorbeeld een bouwmarkt of een woonwinkel. Maar het aanschaffen van een ergonomische bureaustoel is letterlijk een investering in gezondheid en productiviteit. Een verloren werkdag als gevolg van ziekteverzuim is namelijk erg risicovol en kan leiden tot een grote kostenpost.

Het is daarom belangrijk om de kans hiervan zoveel mogelijk te beperken en mogelijk te reduceren. Om een  ergonomische werkplek te creëren kan een ergonomische kantoorstoel het beste worden gecombineerd met een verstelbaar bureau en een voetensteun.

3. Een ergonomische bureaustoel kopen van top kwaliteit

De ergonomische bureaustoelen moeten aan strenge eisen voldoen. Het is daarom belangrijk dat de stoelen zijn getest volgens de Europese norman NRR 1813 en/of EN 1335.

Bij een ergonomische werkplek hoort een ergonomische bureaustoel. Er zijn diverse soorten en maten ergonomische bureaustoelen leverbaar. Het ergonomisch zitten is essentieel want tegenwoordig werken veel mensen zittend voor een groot deel van de dag, vaak achter een computer.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

OSBY Kantoormeubelen
Stuivezandseweg 54A - 4882 NH Zundert - Nederland

Activiteit = Verkoop van kantoormeubelen.
Website = https://www.ping7.nl/Ergonomische-Bureaustoel/


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Kantoorstoelen TIPS
Ergonomie en ergonomische meubelen TIPS
Ergonomische kantoorstoel RSI klachten
Wist je dat een slechte zithouding is oorzaak van nekpijn

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie