U bent hier : / Home / Gezondheid / Wat zijn de top 5 voorkomende ouderdom problemen

 

Wat zijn de top 5 voorkomende ouderdom problemen

U bent hier : Home > Gezondheid > Ouderdom problemen


Deze TIP wordt u aangeboden door : Depend - Nederland
15 februari 2018


Tips van de vakman vakvrouw

Als mensen steeds ouder worden, betekent dit ook dat hun gezondheid achter uit gaat. Het verouderingsproces brengt veel problemen met zich mee. Wij geven je een top 5 van ouderdomgerelateerde klachten.

1. Zichtproblemen

Hoe ouder je bent, des te meer je last krijgt van zichtproblemen. Denk bijvoorbeeld aan zichtproblemen zoals glaucoma en cataract. Vaak hebben afwijkingen aan het oog te maken met het verouderingsproces.

In veel gevallen hebben ouderen niet door dat hun zicht aan het afnemen is, hierdoor blijven ze erg lang met het probleem lopen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat ze minder goed geholpen kunnen worden. Hoe eerder een dokter in kan grijpen, des te eerder er gezocht kan worden naar een passende oplossing.

2. Hoorproblemen

Ouderen hebben vaak problemen met hun gehoor. Dit komt vooral omdat ouderen op een gegeven moment veel kleine haarcellen in het binnenoor verliezen. Hierdoor kunnen zij geluiden niet meer goed horen. Problemen aan het gehoor ontstaan erg langzaam.

In de meeste gevallen merken mensen hier vrij weinig van. Vaak kunnen ouderen aan het begin van dit proces geluiden met een hoge toon minder goed horen. Op een gegeven moment gaat dit ook over naar lagere geluiden.

3. Urine verlies

Ongewild urineverlies is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. Met behulp van incontinentiemateriaal kun je beter omgaan met de aandoening.

Dankzij incontinentiemateriaal kunnen ouderen met meer zelfvertrouwen bijvoorbeeld een wandeling maken zonder bang te zijn dat ze last krijgen van urineverlies. Het is namelijk erg vervelend als anderen door hebben dat je urine hebt verloren. Goede incontinentiemateriaal vangt dit op en zorgt ervoor dat niemand het merkt.

3. Zwakke en breekbare beenderen

Op een hogere leeftijd zijn je beenderen zwakker en meer breekbaar. Dit zorgt ervoor dat een kleine valpartij al grote gevolgen met zich mee kan brengen. In De grootste oorzaak voor de zwakke beenderen is osteoporosis.

Als hierdoor breuken ontstaan, betreft dit vaak breuken rondom de polsen, rug en heupen. Daarnaast is er ook sprake van afname van de spierkracht en gaat hierdoor ook de lichamelijk conditie erg achteruit.

Depressie

Ouderen voelen zich vaak eenzaam. In de meeste gevallen zijn ze slecht ter been waardoor ze vaak thuis blijven. Hierdoor hebben ze minder contact met anderen wat uiteindelijk resulteert in eenzaamheid.

Er vinden veel lichamelijke veranderingen plaats waar ze vrij weinig aan kunnen doen en dit kan een gevoel van onmacht met zich meebrengen. Het eenzame en trieste gevoel zorgt er uiteindelijk voor dat veel ouderen last hebben van een depressie.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Depend
Nederland

Depend is ontwikkeld om u alle bewegingsvrijheid te bieden en heeft een uitgebreid assortiment absorberende producten voor licht- tot zeer zwaar urineverlies. Incontinentiemateriaal van Depend geeft niet alleen een fris en droog gevoel, maar is daarnaast ook zeer betrouwbaar en discreet.
Website = https://www.depend.nl/


Gerelateerd
- Huidveroudering en rimpels TIPS
- Gelaatsverzorging TIPS
- Brillen en contactlenzen TIPS


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties