Hoe kan je je woning best beveiligen?

U bent hier : Home > Woning > Hoe je woning best beveiligen

Dit artikel wordt u aangeboden door :  Slotenmaker Mechelen

Tips van de vakman vakvrouw

Sta je op het punt om een nieuwe woning te betrekken? Bij het betrekken van een nieuwe woning komt er heel wat op je af! Denk aan het papierwerk wat geregeld moet worden bij een notaris, de kleine verbouwingen die moeten worden uitgevoerd, verzekeringen die moeten worden afgesloten, enzovoorts. Daarbij is het erg belangrijk om je nieuwe woning op de juiste wijze te beveiligen! Inbrekers gebruiken steeds vaker en steeds meer geweld om woningen binnen te dringen, met alle gevolgen van dien. Reden genoeg om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken. Er zijn verschillende manieren om je woning te beschermen tegen inbrekers. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Goede sloten voor je ramen en deuren

Het beveiligen van je woning begint volgens veel slotenmakers bij het installeren van goede sloten op ramen en deuren. Zo kan een slotenmaker uit Mechelen of een andere grote Belgische stad je deuren voorzien van cilindersloten. Deze sloten worden aangeboden als twee- en driepuntsloten, waarbij het verschil in het aantal contactpunten met de deurpost zit.

Ramen beveiligen doe je door hier bijzetsloten op te laten installeren. Denk aan opleg- en insteeksloten. Het is van de manier waarop je ramen geopend worden afhankelijk, welk type bijzetslot het meest geschikt is.

Optionele beveiligingscomponenten installeren

Naast goede sloten is het volgens de slotenmaker die wij voor dit artikel spraken sterk aan te raden om ook een alarmsysteem te installeren. Je kunt hier verschillende beveiligingscomponenten op aansluiten. Denk aan een bewegingssensor, magneetcontacten, enzovoorts. Laat een risicoanalyse van je woning maken om tot een goed beveiligingsplan te komen.

Een slotenmaker kan de beveiligingscomponenten vervolgens voor je installeren. Kies altijd voor gecertificeerde sloten en beveiligingscomponenten om verzekerd te zijn van een goede werking. Hoe beveilig jij je nieuwe woning tegen het gevaar van inbrekers?


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Slotenmaker Mechelen
Mechelen - België

Met onze 24uur slotenservice in Mechelen komen we zelfs op de late avond bij u langs om hulp te bieden bij het vervangen of repareren van uw sloten. Zo kunt u met een gerust hart uw woning binnen of gaan slapen en hoeft u niet te vrezen voor de komst van ongewenste bezoekers.
Website = http://www.slotenmakersmechelen.be/