Hoe kan je best je woning onderhouden – TIPS en advies


U bent hier : Home > Wonen > Woning bouwen > Hoe woning onderhouden


Dit artikel wordt u aangeboden door: Slotenmaker Hasselt


Tips van de vakman vakvrouw

Een woning heeft door het jaar heen het nodige onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan de houten kozijnen die verslechteren, leidingen die niet meer goed op elkaar aansluiten, enzovoorts. Vakmensen, zoals een timmerman, loodgieter en slotenmaker, kunnen je helpen bij het onderhouden van je woning.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bepaalde klussen zelf uit te voeren. Denk aan het schuren en opnieuw verven van kozijnen binnen en buiten je woning. Op het moment dat de verflaag afbladdert is het tijd om de verflaag te vervangen. Zo wordt het hout beschermd tegen verschillende weersinvloeden en het hierop volgende houtrot!

Onderhoud aan loodgieterselementen

Sommige elementen zijn veel minder makkelijk zelf te onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van de leidingen en de afvoer binnen je woning. Voor het uitvoeren van onderhoud aan loodgieterselementen kun je het beste een loodgieter inschakelen.

Een loodgieter beschikt over de juiste hulpmiddelen om het onderhoud voor je uit te voeren. Zo kan een loodgieter de afvoer onder een hoge druk doorspuiten, waarmee vervelende verstoppingen verholpen worden. Of wat te denken van het vervangen van versleten leidingstukken?

Hulp van een slotenmaker bij onderhoud

Ook een slotenmaker kan hulp bieden bij het onderhouden van je woning. Wij spraken met een slotenmaker uit Hasselt, die ons hier meer over kon vertellen.

Deze slotenmaker raadt mensen aan om hun sloten zeker eens per vier of vijf jaar te laten onderhouden of vervangen. De ontwikkeling van sloten gaat zo snel, dat je mogelijk al snel verouderde sloten op je ramen en deuren in huis hebt. Dit kan de kans op een inbraak vergroten!

Ook kan een slotenmaker eventuele schade als gevolg van een inbraak in huis voor je herstellen. Probeer sloten in ieder geval nooit zelf te onderhouden. De kans op ernstige beschadigingen aan de sloten is hierbij groot.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Slotenmaker Hasselt, Hasselt - België

De 24-uurs slotenmaker in Hasselt staat dag en nacht voor u klaar. Zijn ’s nachts uw sloten geforceerd? Wij komen naar u toe om direct sloten te repareren.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Sloten en slotenmakers TIPS
Hoe je woning best beveiligen ?
5 tips voor een optimaal beveiligd huis!
Alarmsystemen en camerabewaking
Brandkasten en kluizen
TIPS voor een woning met bewoonde indruk


MEEST GELEZEN
Home » Wonen en interieur TIPS » Hoe kan je best je woning onderhouden – TIPS en advies