Hoe kan je handig kosten besparen op je auto – TIPS en advies

U bent hier : Home > Auto > Auto kopen > Hoe kosten besparen op je auto


Dit artikel wordt u aangeboden door : Autoverzekering vergelijken


Tips van de vakman vakvrouw

Als je een auto hebt, dan weet je als geen ander hoeveel geld je maandelijks kwijt bent aan je auto. De auto heeft maandelijks enkele vaste lasten, denk bijvoorbeeld aan de wegenbelasting en de autoverzekering.

Daarnaast verbruik je natuurlijk benzine en is het nodig om jaarlijks een APK-keuring te laten uitvoeren. Hoe kun je besparen op de kosten voor je auto? Wij geven je graag meer tips.

1. Autoverzekering  vergelijken

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar op deze manier veel geld. Op veel websites kun je eenvoudig en kosteloos een vergelijking maken zodat je de goedkoopste en beste autoverzekering kunt kiezen voor je persoonlijke situatie. Zo kunnen de kosten die je hiermee bespaart oplopen tot tientallen euro’s per maand.

Je kunt in de tool selecteren welke wensen je hebt en zodoende de premie van de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Deze manier van kostenbesparing op je auto is gemakkelijk én snel. Voordat je het weet heb je een weloverwogen keuze gemaakt en heb je ook nog eens wat extra geld in je portemonnee.

2. Rij eens wat vaker met de fiets

Grijp jij voor elke kleine boodschap naar de auto? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Als je dichtbij een winkelcentrum woont, is het niet nodig om dagelijks met de auto je boodschappen te doen. Met de fiets is dit ook prima te doen, en het is nog eens gezond ook.

Als je hier bewuster op let, zul je merken dat het helemaal niet nodig is om zo vaak de auto te gebruiken. Ga je op visite bij vrienden die in de buurt wonen? Maak eens een heerlijke wandeling of ga lekker op de fiets. De frisse lucht is goed en je conditie zal op deze manier zelfs kunnen verbeteren. Voor de lange afstanden kun je wel gebruik maken van de auto.

3. De juiste bandenspanning

Wist je dat je kunt besparen op je benzinekosten als je ervoor zorgt dat je auto de juiste bandenspanning heeft? Denk hierbij aan een besparing van 2% tot 5%. Het hoeft je geen geld te kosten om dit te doen, bij bijna elke benzinepomp kun je zonder kosten te maken je auto voorzien van de juiste bandenspanning.

Daarnaast is het ook mogelijk om tot 10% op je brandstofkosten te besparen als je tijdens het rijden de ramen gesloten houdt. Het is aan te raden om eerder de ventilatie opening volledig open te zetten. Zorg dus voor de juiste bandenspanning en probeer de ramen gesloten te houden tijdens het rijden.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Autoverzekering berekenen

Onze website heeft als doel u zo objectief en volledig mogelijk te informeren over wat u dient te weten op vlak van autoverzekeringen en motorverzekeringen in België voor de auto alvorens een keuze te maken.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Verzekeringen TIPS
Betaal jij niet te veel voor je zorgverzekering?
10 tips om te besparen op je autoverzekering
Auto kopen of verkopen TIPS
Bedrijfswagens leasing renting

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie