5 tips om je woning uit te breiden zonder bouwvergunning

U bent hier : Home > Woning > bouwvergunning TIPS

Dit artikel wordt u aangeboden door : Mooie zonwering

Tips van de vakman vakvrouw

Het is niet altijd noodzakelijk om een bouwvergunning aan te vragen als jij je woning wilt uitbreiden. Wij geven je graag 5 handige tips om je woning uit te breiden.

1. Een tuinhuis

Een tuinhuis zorgt voor extra ruimte in je huis. Hier kun je heerlijk ontbijten of je zou er zelfs een werkkamer van kunnen maken. Het is heerlijk ontspannend werken als je een mooi uitzicht hebt op de planten en kunt genieten van de natuurlijke geluiden in de tuin. Of je hier toch een vergunning voor nodig hebt, ligt geheel aan hoe groot je het tuinhuisje wilt hebben. Een klein tuinhuisje zal wellicht geen problemen opleveren, maar als het gaat om een wat groter tuinhuis is het verstandig om toch even een melding te doen.

2. Een zonwering als woning uitbreiding

Met een screens zonwering kun jij je veranda omtoveren naar een heerlijke koele ruimte waar je kunt ontspannen. Daarnaast geeft een zonwering je ook privacy, op deze manier kan niet iedereen direct in je woning of tuin kijken. Ook in de winter kan een screen zonwering goed van pas komen, deze zal namelijk extra isolatie tegen de kou bieden. Het is aan te raden om de screen zonwering speciaal op maat te laten maken, zodat je jarenlang zorgeloos kunt genieten.

3. Uitbouw

Voor deze tip is het waarschijnlijk wel nodig om een vergunning aan te vragen, het zou namelijk invloed kunnen hebben op je directe omgeving. Een uitbouw is echter erg prachtig en je zult er versteld van staan hoeveel ruimte je hierdoor ineens in huis krijgt. Het is verstandig om veel met glas te werken, omdat je hierdoor ook meer licht in huis krijgt. Hierdoor zal je woning ook ruimer en frisser ogen.

4. Zolder optimaal gebruiken

Maak jij optimaal gebruik van de ruimte op zolder? Zo nee, dan is het tijd om deze ruimte eens aan te pakken. Heb je hier veel rommel staan? Probeer dan een grote opruiming te houden, gooi alles wat je niet gebruikt weg en verkoop de spullen die je niet meer nodig hebt. Maak van de zolder een nuttige ruimte door hier bijvoorbeeld een werkkamer of speelkamer van te maken.

5. Kelder in gebruik nemen

Heb jij een kelder in je woning? De meeste mensen gebruiken deze ruimte niet of nemen het in gebruik als ‘rommelhok’. Dit is echter erg jammer van de ruimte. Isoleer deze ruimte en maak hier bijvoorbeeld een leuke sportruime of ontspanruimte van.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Mooie zonwering
1161 EW Zwanenburg - Nederland

Samen met markilux zorgen we dat u bij ons steeds de allerlaatste snufjes vindt op het gebied van zonwering en terras-aankleding. Graag verwelkomen wij u op onze website en  showroom.
Website = https://www.mooiezonwering.nl/