5 tips voor het onderhoud van uw CV verwarmingsketel


U bent hier : Home > Wonen > Verwarming > 5 tips voor cv-ketel onderhoud

warmtepomp verwarming TIPS


Dit artikel wordt u aangeboden door : Loodgieter Brugge


Tips van de vakman vakvrouw

De cv-ketel wordt als een van de meest essentiële elementen binnen uw woning beschouwd. Dit is niet voor niets! Vanuit de cv-ketel wordt warm water naar de radiatoren in uw woning geleid, wordt het water opgewarmd voor uw douche en gootsteenkraan, enzovoorts.

Reden genoeg om uw cv-ketel van voldoende onderhoud te voorzien! Toch blijkt het volgens een loodgieter uit Brugge nog regelmatig voor te komen dat de cv-ketel niet of veel te weinig onderhouden wordt door woningbezitters. Zij krijgen hierdoor al snel te maken met vervelende cv-ketel storingen, die erg lastig zelf te verhelpen zijn.

Wanneer heeft u de cv-ketel in uw woning voor het laatst onderhouden?

Tip 1: zorg dat de binnenkant schoon blijft

Een eerste stap die u kunt zetten bij het onderhouden van uw cv-ketel is het reinigen van de binnenzijde van uw apparaat. Door het stof tussen de onderdelen van uw cv-ketel weg te halen, zal het stof de werking van uw cv-ketel niet beïnvloeden. Het is raadzaam om dit eens per jaar of eens per twee jaar te doen. Laat dit ook doen door een loodgieter.

Tip 2: zoek in uw handleiding naar onderhoudsmogelijkheden

In de handleiding van uw cv-ketel zal een hoofdstuk aan het onderhouden van uw cv-ketel geweid worden. Het is sterk aan te raden om dit hoofdstuk door te nemen nadat u de cv-ketel aangeschaft heeft. Vaak blijkt u zelf ook bepaalde onderdelen te kunnen controleren. Voor een volledige controle is het verstandig om een loodgieter in te schakelen.

Tip 3: noteer een onderhoudsdatum in uw agenda

Om te voorkomen dat u het onderhoud aan uw cv-ketel vergeet kan het verstandig zijn om nu alvast een onderhoudsdatum voor volgend jaar in uw agenda te noteren. Geef daarbij aan op welke elementen van de cv-ketel u extra goed moet letten, omdat die elementen bij de vorige onderhoudsbeurt bijvoorbeeld al enigszins versleten bleken te zijn.

Tip 4: laat uw cv-ketel controleren op slijtage door een loodgieter

Naast het verwijderen van het stof tussen de onderdelen van uw cv-ketel is het raadzaam om de onderdelen van de cv-ketel eens per twee jaar te laten controleren op slijtage. Het  inschakelen van een loodgieter of cv-monteur is zeer raadzaam hiervoor. Een loodgieter heeft namelijk veel meer ervaring en kennis.

Tip 5: vraag uw leverancier om handige tips

Niemand weet beter hoe een cv-ketel onderhouden moet worden, dan de leverancier van uw cv-ketel. Vraag de leverancier van uw cv-ketel bij de levering van uw apparaat naar tips om de cv-ketel te onderhouden!

Werkt uw cv-ketel niet meer?

Schakel in dat geval een cv-monteur in of zoek in de handleiding van uw cv-ketel naar de foutcode die op het display van uw cv-ketel weergegeven wordt.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Loodgieterij Brugge

24/7 loodgietersservice, Verstoppingen verhelpen, Onderhoud CV ketel, Daklekkage repareren.
Website = http://www.bruggeloodgieter.be/


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Verwarming gas mazout CV TIPS
Een CV ketel kopen of huren ?
Vloerverwarming TIPS
Warmtepompen TIPS
Airconditioning TIPS


MEEST GELEZEN
Home » Wonen en interieur TIPS » 5 tips voor het onderhoud van uw CV verwarmingsketel