Hoe je huis optimaal beveiligen tegen inbraak – 5 handige tips

U bent hier : Home > Wonen > Alarmsystemen > inbraak

alarmsysteem camerabeveiliging beveiliging TIPS


Dit artikel wordt u aangeboden door :  Slotenpartner Sint-Niklaas


Tips van de vakman vakvrouw

In een tijd waarin inbrekers steeds meer geweld gebruiken om woningen binnen te dringen is een goede woningbeveiliging belangrijker dan ooit tevoren. Veel mensen hebben echter geen idee hoe ze hun woning op een slimme manier kunnen beveiligen tegen ongewenste bezoekers, waardoor zij onbewust een groot risico op inbraken lopen.

Wij spraken voor dit artikel met een ervaren slotenmaker, die ons meer kon vertellen over het beveiligen van woningen. Deze slotenmaker raadt mensen aan om de beveiliging van hun woning zeker eens per twee jaar te laten controleren door een slotenmaker.

Tip 1: maak gebruik van cilindersloten op uw deuren

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het plaatsen van de juiste sloten op uw woningdeuren. De slotenmaker raadt mensen doorgaans aan om gebruik te maken van cilindersloten met drie contactpunten in de deurpost.

Er worden ook tweepuntssloten aangeboden, maar deze zijn logischerwijs minder veilig. Des te meer moeite een inbreker immers moet doen om uw deur open te kunnen breken, des te groter is ook de kans dat de inbreker opgemerkt wordt door omwonenden.

Tip 2: beveilig uw ramen met bijzetsloten

Naast het beveiligen van uw deuren met goede sloten is ook het beveiligen van uw ramen erg belangrijk. Vaak wordt voor bijzetsloten gekozen om ramen in woningen te beveiligen. Bijzetsloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. Denk aan de manier waarop een raam geopend wordt, de dikte van het kozijn, enzovoorts.

Tip 3: laat een beveiligingsanalyse maken

Veel mensen weten niet waar zich de meest risicovolle plekken in de beveiliging van hun woning bevinden. Om deze reden is het raadzaam om een beveiligingsanalyse van uw woning te maken. Hierbij worden de meest belangrijke beveiligingsrisico’s voor u in kaart gebracht door een slotenmaker, zodat u uw woning heel gericht kan beveiligen tegen inbrekers.

Tip 4: laat elektronische camera’s plaatsen

Elektronische camera’s maken het voor u mogelijk om uw woning overal en altijd in de gaten te houden en hebben daarbij een afschrikwekkend effect op inbrekers. Inbrekers weten dat de kans groot is dat zij opgemerkt zullen worden als er een camera aan de gevel hangt. Om ieder risico uit te sluiten zullen inbrekers in dit geval sneller voor een andere woning uit uw straat kiezen.

Tip 5: maak gebruik van een alarminstallatie

Tot slot is het sterk aan te raden om een alarminstallatie in uw woning te laten installeren, waarop u verschillende beveiligingscomponenten aan kunt sluiten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van magneetcontacten op ramen en deuren, het gebruik van een bewegingssensor op de overloop, enzovoorts.

Een slotenmaker kan u helpen bij het installeren en samenstellen van een geschikt alarmsysteem voor uw woning.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Slotenpartner Sint-Niklaas

Slotenmaker – Spoedservice - Sloten vervangen/repareren – Inbraakpreventie Hangwerk en sluitwerk.
Website = http://sintniklaasslotenmaker.be/


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Sloten en slotenmakers TIPS
Hoe je woning best beveiligen ?
Hoe onderhoud ik best mijn woning ?
Alarmsystemen en camerabewaking
Brandkasten en kluizen
TIPS voor een woning met bewoonde indruk

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie